gaudencja 13.07.06, 19:46 Właśnie trafiłam na takie imię w Rymucie; żeński odpowiednik Remigiusza. Jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Remigia 13.07.06, 20:23 zaraz na zasadzie skojarzeń (Miś Remiś) zdrobniłam ją do Misi Remisi. Sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Remigia 13.07.06, 20:39 Od wielu lat podoba mi się imię Remigiusz, więc Remigia też ma u mie wysokie notowania. Swoją drogą nie miałam pojęcia o żeńskiej wersji Remigiusza. "Remisiowe" zdrobnienia brzmią wyjątkowo wdzięcznie. Moc serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: Remigia 13.07.06, 21:56 W przeciwieństwie do Remigiusza, za którym nie przepadam, to Remigia bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Remigia 14.07.06, 13:51 Podoba mi się, bardzo odpowiada mi Remigiusz, może to stąd. P.S Remigiuszem bedzie mój syn, który przyjdzie do nas za ok 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Remigia 14.07.06, 14:43 Do pary z Maksencją. Ciekawe, ile jeszcze jest takich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Remigia 14.07.06, 16:52 jak dla mnie, imię dla zakonnicy takie mam skojarzenie, pewnie z jakiej zapomnianej lektury... pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś