rademenes1 28.07.06, 22:07 Miała być dziewczynka Liliana a od paru dni wiemy, ze jednak synek będzie. Nie ma jeszcze imienia a my już nie mamy sił wymyślać. Zależy nam na orginalnym ale nie udziwnionym imieniu ( Kuba, Mikołaj itd odpadają) Jak wam się podobają zaproponowane imiona, a może macie inne ciekawe propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:18 Joachim oraz Jeremi podobają się ogromnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:20 chyba najlepiej Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:24 bea-sjf napisała: > Joachim oraz Jeremi podobają się ogromnie )) Mnie również ) Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:34 gaudencja napisała: > bea-sjf napisała: > > > Joachim oraz Jeremi podobają się ogromnie )) > > Mnie również ) > I mnie tez! Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: Dawid, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:38 A mój mąż marudzi, że Jeremi satroświecki, i że nie ma zdrobnienie - a chyba Remek jest dopuszczalnym skrótem imienia? Joachim jest w rodziniei ma (niestety) to samo nazwisko, ale t takie ładne imię... Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: Dawid, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:39 No właśnie Dawid nei David - moja pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dawid, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:42 Jeremi jest b. nowoczesny, a Jeremy Irons? Poza tym Jeremi to teraz imię "wschodzące". Oczywiście że można zdrabniać do Remka, wrzuć sobie w wyszukiwarkę na naszym forum Jeremi +zdrobnienia, bo było już sporo pomysłów oprócz Remka, i przeszukaj we wcześniejszych latach też. Jestem b. za Jeremim, podoba mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 29.07.06, 16:40 martka_k napisała: > gaudencja napisała: > > > bea-sjf napisała: > > > > > Joachim oraz Jeremi podobają się ogromnie )) > > > > Mnie również ) > > > I mnie tez! I jeszcze dla mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:43 Oskar dla mnie okropnie, nie lubię tego imienia. Joachim, Jeremi i DaWid są w porządku. A co powiesz na Ignacego, Tobiasza, Remigiusza, Ksawerego, Konstantego, Cypriana? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:45 Jeremi - Jeremek, Jeremis, Remis, Remek, Jeremiaszek, Jemiolek Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 22:52 Dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 28.07.06, 23:39 Wybralabym Jeremi. Joachim nie podoba mi sie zupelnie.To chyba staroswieckie niemickie imie. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 29.07.06, 08:51 A to zbieg okoliczności-podobny gust-my mamy Liliannę,a synek (jeśli będzie synek-będzie JeremiJeremek,Remek,Jeremiś,Remiś,Remi Ostatnio spotkalam 2-latka Joachima-mówili na niego Josio,Achim i "Dżoachim" Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 31.07.06, 11:09 Faktycznie identyczny gust Fajnie, żę macie Lilkę, do tego imienia bylismy i jesteśmy bardzo przekonani, z męskim imieniem trochę kombinujemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 29.07.06, 10:46 Jestem za Jeremkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 30.07.06, 01:12 Brat mojej prababci nazywał się Joachim Joachimczyk Fajne imie ale troche trudne do wymawiania i nie ma ładnych zdrobnień, wybrałabym Jeremiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 30.07.06, 10:22 Joachim ma mnóstwo zdrobnień! Wyjątkowo bodate pod tym względem imię. Ale co do konkluzji się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 30.07.06, 12:34 Jeremi :0 Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 JOACHIM!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.06, 09:21 na 1000% Joachimek i przecudne jego zdrobnienie JOSZKO!!!!! Super dla malca!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes1 Re: JOACHIM!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.06, 11:13 Oj, mam mętlik Dawid podoba sie znajomym - pewnie dlatego, że to dośc popularne imię. Tutaj większość za Jeremim, ale z tym imieniem chyba stoję sama na placu boju bo tatuś uważa, że to straoświeckie imię. Zobaczymy co z Joachimem będzie Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulenka7 Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 31.07.06, 11:22 Jestem za Joachimem. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 11.08.06, 10:12 Uważam, że Jeremi jest najładniejszy spośród wymienionych przez Ciebie imion. W kwestii "staroświeckości", może pokażesz mężowi to zestawienie: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Joachima postawiłabym na drugim miejscu. Dawid i Oskar zupełnie do mnie nie przemawiają. Trzymam kciuki za Jeremiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 11.08.06, 11:03 Jeremi - zdecydowanie i wyłącznie! Świetny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: David, Joachim, Oskar czy Jeremi? 11.08.06, 23:55 Joachim- tak!! Oskar- jakoś niekoniecznie Jeremi- bardzo tak!! David- za nic!! Za to Dawid już jak najbardziej Inne propozycje: Filip, Wiktor, Franciszek, Antonii, Julian, Eryk, Zbigniew, Ignacy, Jeremiasz Pozdrawiam ciepło, Ida Odpowiedz Link Zgłoś