ape_pol 08.10.06, 19:20 Podoba się Wam to imię??? Dla mnie Lucyna jest zupełnie nie do przyjęcia, robi na mnie wrażenie imienia sezonowego z przed 40-50 lat. Zdrobnienie Lucynka nie brzmi już tak źle ale Lucyna nie będzie przecież przez całe życie Lucynką. Może rodzicom podobało się imię Lucy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysia2 Re: Lucynka lat 6 08.10.06, 19:52 Moim zdaniem zupełnie normalne imię. Ani mnie nie razi ani mnie njie zachwyca,ale na pewno jest lepsze niż Sandra, Vanessa bądź Dżesika Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Lucynka lat 6 08.10.06, 20:33 krzysia2 napisała: > Moim zdaniem zupełnie normalne imię. Ani mnie nie razi ani mnie njie > zachwyca,ale na pewno jest lepsze niż Sandra, Vanessa bądź Dżesika Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Lucynka lat 6 08.10.06, 20:17 A mi to imię podoba się. Uważam, że ma coś w sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lucynka lat 6 08.10.06, 21:04 Dość je lubię, ale rzeczywiście jest cokolwiek ciotkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynta Re: Lucynka lat 6 IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.10.06, 22:52 No wlasnie ciotkowate ale czy nie oto niektorym z nas chodzilo np. Ciotka Matylda? Mnie sie podoba, np siostry Lucynka i Dorotka to wdlug mnie swietny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Lucynka lat 6 09.10.06, 08:48 Niezbyt mi się podoba, choć rzeczywiście lepsze niż jakaś Dżesika. Znam jedną 28-letnią Lucynę i mimo że to przemiłą osoba, imię nigdy mi się nie spodobało. CIekawe, że Łucja jest ładna, modna i budzi całkiem inne skojarzenia. To chyba imię o tym samym źródłosłowie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oluś Re: Lucynka lat 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:03 Mnie sie nie podoba Lucyna ale Lucy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Lucynka lat 6 12.10.06, 12:33 Dla mnie neutralne, zawsze je widze w parze z Ludmiłą. Odpowiedz Link Zgłoś