Gość: niezapominajkaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:07 Witam. Podoba mi się Aleksandra i Nikolka.Ale w Aleksandrze odstrasza mnie to,że zamiast Aleksandra wszyscy do niej będą mówić Ola,Oleńka.A ja sama nie będe wiedzieć jak to mam do swojej córci mówić i kiedy używać tego oficjalnego imienia.A Nikola-końcówka kojarzy mi się z kolą ? a wy zapewnie też macie takie skojrzenia. Mój mąż zaproponował Lenę,Julkę albo Martynkę.Ale to imiona bardzo popularne a szczególnie Julia.Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Aleksandra?? a może Nikola? 09.10.06, 14:33 Moze byc kazde oprocz wulgarnej Nikoli... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Aleksandra?? a może Nikola? 09.10.06, 14:46 Bardzo serdecznie polecam Ci imię Nikandra. Ma elegancję Aleksandry i przebojowość Nikoli, a do córeczki możesz wołać Niki, Nika, Nikusia lub pełną formą imienia . Był święty (kilku świętych?) o imieniu Nikander. Co o tym uważasz ? Jeśli nie, to Leandra, na którą można mówić Lena - też pięknie i podobne do imion typu Sandra, Aleksandra, a za razem nowocześnie . Zamiast Julii - Juliannę, zamiast Martyny - Malwinę lub Martę (ew. Martynikę, Berenikę). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Aleksandra?? a może Nikola? 09.10.06, 15:04 Aleksandra,podobno, niewiele mniej popularna od Julki. Nikolę odradzam. Imie, moim zdaniem, okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Aleksandra?? a może Nikola? 09.10.06, 17:41 Popieram Theodorkę. Nikandra to świetne rozwiązanie! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Aleksandra?? a może Nikola? 09.10.06, 18:36 Nie przepadam za imieniem Aleksandra, a imię Nikola bardzo źle mi się kojarzy. Zamiast Leny proponowałabym Helenę. Martyna może być chociaż jak dla mnie zbyt nosowo brzmi. A co powiesz na Emilię, Antoninę, Laurę, Łucję, Mariannę, Kornelię, Liwię, Kalinę, Blankę, Jowitę, Rozalię, Jaśminę albo Idalię? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aleksandra?? a może Nikola? 15.10.06, 21:17 Jestem tego samego zdania co Theodorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Aleksandra?? a może Nikola? IP: 212.180.145.* 15.10.06, 23:02 Może Milena,też można mówić Lenka albo Julianna-Julianka Nie polecam Julii czy Oli bo są już tysiące małych imienniczek,Martna może być (choć nie w moim guście),może Matylda? Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Aleksandra?? a może Nikola? 16.10.06, 13:58 Dookoła mnie, a jest duzy wysyp rodzą sie same Zosie oraz Aleksandry..ile można? Chłopców jak na lekarstwo. P.S Ostatnio na imprezie urodzinowej spotkali się:Alwiniusz,Kryspin & Krystian:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: Aleksandra?? a może Nikola? 16.10.06, 16:21 Chłopców jak na lekarstwo ? To pocieszające dla mojego syna ........ u nas wręcz odwrotnie : i w rodzinie i wsród znajomych samiusieńcy chłopcy...w bloku też większość chłopców, w przedszkolu też.... dwie moje koleżanki w ciazy - będą miały też chłopców (zresztą obaj już mają starszych braci) : M Odpowiedz Link Zgłoś