juleczka4 19.10.06, 13:12 Szwagierka planuje dać któreś z tych imion swojej córce, jeszcze roważają te opcje ponieważ poród 'planowany' jest za 3 miesiące Podobaja się Wam?? Bo mnie ani troszkę ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperann Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 14:50 Bardzo mi się nie podobają te imiona. Aż nie wiem, które mniej. Może jeszcze przez te trzy miesiące zmienią zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Sylwia lub Aneta IP: 62.233.146.* 19.10.06, 14:54 z dwojga złego wybrałabym Sylwię... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sylwia lub Aneta 20.10.06, 00:20 Ja również. Sylwia to jednak imię z wielowiekową tradycją, w odróżnieniu od Anety. A o ile w naszym pokoleniu te imiona nie dziwią, to wśród dzieci urodzonych obecnie będą taką zapóźnioną Bożenką czy Halinką. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 15:04 Z dwojga złego - Aneta. Jakoś delikatniej i dziewczęco brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 15:51 Mnie sie też nie podoba ani jedno ani drugie. Imienia Aneta nie lubie, nie znałam żadnej fajnej Anety i kojarzy mi się to imię jakoś tak klocowato. Choć nie wiem dlaczego, bo nie znałam żadnej klocowatej Anety wręcz przeciwnie. Sylwia też nie zachwyca, szczególnie brzmieniowo, ale ma dla mnie dość pozytywne skojarzenie z lasem. Z dwojga złego wybrałabym Sylwię. A może uda Ci sie jeszcze podrzucić szwagierce jakieś inne imię? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 16:06 Wogóle, ona są sezonowe i IMO nieciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bette Re: Sylwia lub Aneta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.10.06, 16:47 Aneta, lekkie i przyjemne, lepsze od Anny. Sylwia, calkiem normalne imie. Oba imiona wystepuja rzadko, co jest ich duza zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 18:16 dla odmiany znałam same klocowate anety tzn przy kości znacznie Z dwojga złego wybrałabym Sylwię. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 19:59 Z dwojga złego - Sylwia. A nie da się jeszcze na szwagierkę jakoś wpłynąć? Dla mnie już na przykład Anita brzmi znacznie lepiej niż Aneta, a różnica jednej samogłoski... Oprócz tego zaproponowałabym: Stellę, Alinę, Danutę, Martynę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Sylwia lub Aneta 19.10.06, 21:46 Jeżeli już, to Sylwia. Ale wybrałabym coś całkiem innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aedo Re: Sylwia lub Aneta IP: 80.48.73.* 19.10.06, 22:58 O kurczę, ja noszę jedno z tych imion i nie wiem, czy mam się zacząć martwić, że nikomu się nie podoba... Ja się już przyzwyczaiłam i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Sylwia lub Aneta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:28 ja też znalam Anety klocowate ,wyjątkowo nie lubie tego imienia ,kojarzy mi się twardo i nieprzyjemnie;/ Odpowiedz Link Zgłoś