martini100 12.11.06, 22:42 Bardzo spodobało mi się to imię chociarz jak przeczytałam że to pochodzi od Katarzyny to trochę się rozczarowałam, że Kaja nie ma własnego odrębnego znaczenia, no cóż... Tak w ogóle miała być Milla, ale wiadomo - czerwonowłosym Wiśniewskim to ja nie jestem zeby mi pani w urzędzie pozwoliła tak nazwać córkę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: A my ma my Kaję 12.11.06, 22:45 MNie się Kaja bardziej podoba od Milli, gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A my ma my Kaję 12.11.06, 22:53 Mnie również podoba się Kaja. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: A my ma my Kaję IP: *.eu.org 13.11.06, 19:15 Jedyne co mogę powiedzieć - GRATULUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A my ma my Kaję 13.11.06, 19:38 Mnie sie kojarzy biblijnie...Gdzies kojarze, ze Kaja oznacza tez darowana rodzicom, czy jakos tak. Wiec niekoneicznie jest to Katarzyna. Aha, tureckie imie Kaya to imie meskie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A my ma my Kaję 13.11.06, 22:38 Wiesz, u nas Kaja funkcjonowała jako zdrobnienie od Katarzyny, ale nie powinnaś się rozczarowywać, bo Kaja jest również regularną formą żeńską imienia Kajus; pamiętasz "Gdzie Kajus, tam i ja, Kaja"? pl.wikipedia.org/wiki/Kaja - nie mam pewności, czy ta "kada" nie jest wyssana z palca. Poza tym opis raczej dobry. Jak i przedmówczynie, myślę, że Kaja jest lepszym wyborem od Milli; gratuluję! )) Odpowiedz Link Zgłoś
martini100 Re: A my ma my Kaję 17.11.06, 22:40 Nie to żebym redukowała jakiś dysonans, ale doszłam do wniosku że faktycznie lepiej Kaja. jest więcej zdrobnień i jakiś wariacji tego imienia. Poza ty jest takie "mięciutkie". Jak się je słyszy to kojarzy się z ciepłą osobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: A my ma my Kaję 18.11.06, 09:26 U nas w rodzinie (siostrzenica mojego meza) jest 14 letnia Kaya Emilia. Imie jest pisane w ten sposob, dziewczynka ma ojca Amerykanina i mieszka w US. Imie Kaja jest ladne, nam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: A my ma my Kaję 22.11.06, 23:05 hej.my też mamy Kaję.a najbardziej podobają mi się zdrobnienia-kajusia, kajcia, kajka, kajeczka(i nie wiem z kąd nam się wzięło-isia).pozdrawiamy bardzo serdecznie.kajunia i mamunia Odpowiedz Link Zgłoś