Gość: Ula IP: *.chello.pl 20.11.06, 19:12 Co myślicie o tym imieniu dla dziewczynki? Jak wiele Adel znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Adela 20.11.06, 19:25 To imię mogłaby nosić moja córka, ponieważ uważam je za bardzo piękne! Miałam Adelę w rodzinie, tak też miała na imię kotka mojego Oblubieńca, żyła 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Adela 20.11.06, 19:36 Dla mnie to zdrobnienie...Adelajda albo Adelina)))). Nie znam zadnej - studiowalam z Ada, ale wydaje mi sie, ze jednak byla to Adrian(n)a... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adela 20.11.06, 19:40 Bardzo, bardzo mi się podoba i jak zajdzie potrzeba może je wezme pod uwagę. Nie znam ani jednej małej Adeli. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adela 20.11.06, 21:14 Nie znam żadnej Adeli, ale to imię mi się podoba - choć ostatnio przeprosiłam się tez z Adelajdą i prawdopodobnie spomiędzy Adeli i Adelajdy wybrałabym tę drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Adela 20.11.06, 22:40 Znalam jedna Adele,tak pisana wlasnie,ma teraz kolo 70-tki.Adela byla okropnie gruba,dlatego imie mi sie do dzis z jej tusza kojarzy. Znalam tez Adelajde,teraz w tym samym wieku,makabryczna matematyczka,postrach calej szkoly. Znalam tez Ade,zastanawiam sie,czy jeszcze zyje.Ta z kolei uczyla angielskiego i byla bardzo mila kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Adela 20.11.06, 22:50 Mi też Adela podoba się ostatnio coraz bardziej! Ma taki jakiś pudrowo-koronkowy z pieprzykiem na policzku urok bardzo bym chyba chciała, żeby Adele wróciły. Jeśli chodzi o alternatywy, niestety mnie nie zachwycają. Adelina brzmi mi bardzo niepolsko, a Adelajda (nie śmiejcie się proszę) przypomina wizualnie hulajnogę. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Adela 21.11.06, 13:24 Ani jednej. Poza bohaterką jednego z moich opowiadań... i oczywiście demoniczną służącą u Schulza. Imię mi się bardzo podoba, ma w sobie staroświecki wdzięk. Kojarzy się z perkalową sukienką, słomkowym kapeluszem i konfiturami z wiśni. I, chcąc nie chcąc, z tym kochasiem co to odszedł w siną dal )) (U nas w domu zawsze się śpiewało "z psiną w dal" ) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Adela 21.11.06, 14:52 W mojej rodzinie jest Adela. Dziewczyna jak dziewczyna, ale jej imię bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Adela 22.11.06, 12:29 Babcia mojego męża miała na imie Adela - ciepła i kochana osoba z bardzo konkretnym charakterem. Rozważaliśmy to imie dla córeczki, ostatecznie wybralismy Anielę, ponieważ nie chciałam aby dwie osoby w rodzinie miały identyczne imie i nazwisko, ale Adela też bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś