Gość: sylwia IP: 195.217.48.* 08.12.06, 15:13 podoba mi sie imie Aleksander. ale nie jestem przekonana za bardzo do zdrobnienia tego imienia (Olek, Aleks) czy macie jakies pomysly. dla mnie to imei brzmi ladnie jako Aleksander a zdrobnienia w ogole mi sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rara.avis Re: imie - Aleksander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:02 Alek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imie - Aleksander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:10 Mnie od zawsze najbardziej podobało się zdrobnienie Alek. Ale jeśli ani Alek, ani Olek, ani Aleks, to pomyślałabym o innym imieniu jednak - z Aleksandrem jako jedyną używaną formą imienia może być trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imie - Aleksander 10.12.06, 11:22 znam jednego Aleksandra na którego wszyscy mówią pełną formą tego imienia! kwestia osłuchania i imię już nie wydaje się takie długie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie - Aleksander 10.12.06, 19:54 Mnie sie podoba zdrobnienie Olek ale samo imię nie należy do moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: imie - Aleksander 11.12.06, 09:31 my mówimy albo pełne imie albo Alek ,chociaz nasz starszy syn na poczatku mówił na niego Aliś albo Ali.Natomiast nikomu nie pozwalałm mówić Olek.Dla nas Olek to skrót od Olgierda a nie od Aleksandra(swoja droga skat wzięło sie to zdrobnienie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: imie - Aleksander 11.12.06, 09:33 aleksander? saszka oczywiscie zupelnie serio mowie, sasza to wyjątkowo wdzieczne zdrobnienie aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rara.avis Re: imie - Aleksander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:16 oprócz Alka, może być malutki Aluś lub Alutek Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: imie - Aleksander 11.12.06, 22:52 Bardzo lubię to imię. W grupie przedszkolnej mojego synka jest dwóch - Aleksander i Aliś. Ale najpiękniejsza wersja zdrobnienia (poza brakiem zdrobnienia) to Sasza - uwielbiam. lib Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: imie - Aleksander 11.12.06, 23:13 podoba mi sie to imie. Do mojego pradziadka o tym imieniu mowiono Aleksy.A mi najbardziej podoba sie pelna wersja lub Alek Odpowiedz Link Zgłoś