mantrobus 12.12.06, 16:28 Ponoc wielu rodzicow nadaje swoim dzieciom imiona pod wplywem ulubionych seriali. Swojego czasu ponoc triumfy swiecila Izaura. Dowcip polega na tym, ze ja sama nie znam ani jednej Izaury, nie znam tez osobiscie zadnych przypadkow nadawania imion "z seriali" (poza sasiadka, ktora nazwala synka Pawel pod wplywem Klanu, ale przeciez to zupelnie zwykle imie, popularne juz duzo wczesniej). Czy wy znacie jakies serialowe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-mariaa Re: Imiona z seriali? 12.12.06, 17:40 Mój wujek chciał nazwać kuzynkę Mercedes ;] - całe szczęście urzędnik był przytomny i mu nie pozwolił. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona z seriali? 12.12.06, 17:45 Popularność Izaury to mit. Rymut wykazuje 38 nadań tego imienia w formie Izaura, a 28 - w formie Isaura (w 1994 roku). Jest to zresztą zupelnie normalne imię (mówię o formie Izaura), tyle że przed serialem zupelnie nieznane. Dlatego zapewne te nieliczne nadania tak bardzo zwracały uwagę. Znam "serialową" Amelię, a ponoć dwa królujące obecnie imiona - Julia i Jakub - też były w jakimś serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
mantrobus Re: Imiona z seriali? 12.12.06, 17:47 Kuba to pewnie z "Na dobre i na zle"...)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-mariaa Re: Imiona z seriali? 12.12.06, 17:49 A Igor to pewnie też z "Na Wspólnej';] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Imiona z seriali? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:37 A Bruno to chyba z serialu "Na dobre i na złe". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona z seriali? 13.12.06, 12:00 O ile nie po Jasieńskim lub Schulzu Odpowiedz Link Zgłoś
mantrobus Re: Imiona z seriali? 13.12.06, 16:24 Jesli juz mialabym nazywac dzieci po ulubionych artystach, to mialabym w domu Pabla i Leonarda! )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imiona z seriali? 14.12.06, 16:14 mantrobus napisała: > Jesli juz mialabym nazywac dzieci po ulubionych artystach, to mialabym w domu > Pabla i Leonarda! )))))))) A ja miałabym Tomka, Andrzeja czy Jarka (ojejku! jeszcze tylko Lecha brakuje... - ale spokojnie, to nie po tych najbardziej widocznych "artystach" ), bądź Agnieszkę czy Marikę (ewentualnie Ritę) ;PPP A może od razu MaRita ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona z seriali? 14.12.06, 19:47 A mój synek ma na drugie imię po jednym artyście Ale niszowym. Gdyby miał nosić imię po moim ukochanym artyście, bylby Marcelim. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona z seriali? 14.12.06, 20:03 gaudencja napisała: > A mój synek ma na drugie imię po jednym artyście Ale niszowym. Gdyby miał > nosić imię po moim ukochanym artyście, bylby Marcelim. A mój byłby Kurtem lub Ryśkiem. Córeczka zaś zostałaby Kasią lub Aglają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Imiona z seriali? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.06, 23:43 Mój sąsiad (wiek około 50 lat) ma na imię Sandro.Podobno mama dała mu je pod wpływem jakiegoś serialu. Wyobrażacie sobie 50 lat temu takie imię)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Imiona z seriali? 14.12.06, 20:33 Gość portalu: milka napisał(a): > Mój sąsiad (wiek około 50 lat) ma na imię Sandro.Podobno mama dała mu je pod > wpływem jakiegoś serialu. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale 50 lat temu nie było seriali Raczej Mama jakiś włoski film oglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Imiona z seriali? 11.05.07, 01:01 moja kuzynka dzis 15letnia - ma na imie Daniela - bo takie sie urodzilo afroamerykanskie dziecko w serialu "Pokolenia" , ktory ogladala jej mama i jak na owczesne srodowisko bylo dosc egzotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imiona z seriali? 12.05.07, 09:46 Mojej mamy kuzynka Danusia to w rzeczywistosi Daniela. Ma juz ponad 60 lat... Odpowiedz Link Zgłoś