ria5 19.12.06, 15:00 Ladny zestaw dzisiaj uslyszalam, to ojciec i syn. Na Eligiusza zdrobniale mowia Elek, ladnie prawda?Jak Wam sie podobada?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: Eligiusz i Krzesimir 19.12.06, 15:09 Eligiusz zupełnie mi się nie podoba, a natychmiastowe skojarzenie to Eligiusz Niewiadomski. Krzesimir już prędzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Eligiusz i Krzesimir IP: *.chello.pl 19.12.06, 15:09 Ja przyznam, że mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Eligiusz i Krzesimir IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 19.12.06, 15:28 Krzesimir jest fajne, Eligiusz już mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Eligiusz i Krzesimir IP: *.eu.org 19.12.06, 16:15 Oba mnie nie zachwycają, ale zdrobnienie Elek to duży plus dla imienia Eligiusz ). Więc skłonna jestem powiedzieć, że Eligiusz mi się podoba w normie ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eligiusz i Krzesimir 19.12.06, 17:17 Z Krzesimirem mam jednoznacznie pozytywne skojarzenia: Dębski, świetny facet )) Eligiusz kojarzy mi się jednak przede wszystkim nie z Niewiadomskim, a z Lasotą. Na niego mówiło się Lilek. Elek też sympatycznie brzmi. Ogólnie rzecz biorąc to imię uważam za w porządku (i wcale nie najdrastyczniej oryginalne, w porównaniu np. z Eucharym), choć sama bym tak syna nie nazwała. Bardzo mi się za to podoba wersja żeńska tego imienia, Eligia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troubleska Re: Eligiusz i Krzesimir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 20:44 Krzesimir - fatalne. Eligiusz - "tylko" nieładne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eligiusz i Krzesimir 19.12.06, 20:50 Oba imiona podobają mi się bardzo (Eligiusz bardziej). Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Eligiusz i Krzesimir 19.12.06, 21:46 Watpię czy Elek będzie szcaęsliwy z takiego zdrobnienia.Wybieram Krzesimira Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eligiusz i Krzesimir 19.12.06, 23:45 Eligiusz i Eligia podobają mi się szalenie! Odpowiedz Link Zgłoś