Gość: magda IP: 194.205.246.* 20.12.06, 15:21 co myslicie o tym imieniu? dziecko urodzi sie za granica wiec nie bedzie problemu z pisownia...ale wychowa sie i bedzie dorastalo w Pl Podoba mi sie to imie a moze poprostu Natasza przez "sz"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Natasha 20.12.06, 15:34 Jesli mam sie wychowywac w Posce to zdecydowanie Natasza. Podoba mi sie to, znam sympatyczna dziewczyne o tym imieniu. Ale przez sh jest takie snobistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Natasha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:59 Zdecydowanie Natasza, bo w Polsce Natasha będzie wyglądała po prostu pretensjonalnie. Poza tym to, że urodzi się za granicą, jeszcze nie rozwiązuje problemów z ew. rejestracją. I - ale to już rzecz mojego prywatnego gustu - Natasza to rosyjskie zdrobnienie od Natalii i bardzo się rosyjsko kojarzy. Ja bym się na nie nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Natasha IP: *.chello.pl 20.12.06, 16:13 Jesli już to Natasza. A tak wogóle to mi się to imię nie podoba, lepsza byłaby np. Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Natasha 20.12.06, 17:46 Gość portalu: natalia napisał(a): > Jesli już to Natasza. A tak wogóle to mi się to imię nie podoba, lepsza byłaby > np. Natalia. Popieram przedmówczynię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natasha 20.12.06, 16:13 Popieram Tawi - jeśli już, to tylko Natasza, bo możliwosć rejestracji pzrez "sh" nie jest argumentem za tym, zeby to zrobić. Z jakiegoż powodu rosyjskie imiona, które są oryginalnie pisane grażdanką, transkrybować na polski zgodnie z zasadami angielskiej pisowni, a nie polskiej? Po polsku rosyjskie "ш" to dźwięk "sz", a nie "sh". Po drugie, ja tez osobiście bym się zdecydowała, jesli już, na Natalię, zdrabnianą do Nataszy. Ale to moje prywatne zdanie. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Natasha IP: 81.15.194.* 20.12.06, 18:43 Natasza to nawet ładne imię. Jak lubisz takie rosyjsko brzmiące, to może Nadia.? W ogóle to polecam imię Paula, dobrze się nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Paula odpada zdecydowanie IP: 194.205.246.* 20.12.06, 18:49 poza tym bardzo podobaja mi sie rosyjsko brzmiace imiona...Natasza, Sasza, Oksana sa piekne... niektorym podoba sie Franciszek, Maria, Stanislaw-ja tych imion nie trawie...imie jest kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Natasha IP: 194.205.246.* 20.12.06, 18:50 urodzi sie za granica i tam tez otrzyma akt urodzenia, wiec USC nie ma juz nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Natasha 20.12.06, 21:23 Ale używać tego imienia będzie w Polsce, tak? I za każdym razem tłumaczyć, że nazywa sie Natasza, ale przez 'sh'? Naprawdę nie warto. Jeżeli "sz" jest za granicą problemem (a zazwyczaj bywa), to albo rzeczywiście nazwijcie ją natalia i mówcie Natasza, albo wybierzcie jakies imię nie stwarzające problemów w pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
elwinga Re: Natasha 21.12.06, 08:37 Ale jeśli ma się wychowywać w Polsce, to cudzoziemcom jest obojętne, jaką będzie miała pisownię imienia w papierach. A tutaj, nie chcę Cię martwić, i tak wszyscy będą pisali Natasza. Komukolwiek się przedstawi, tak ją właśnie zapisze. Gwarantuję Ci, że ani jej (jak podrośnie), ani Tobie nie będzie się chciało za KAŻDYM razem prostować pisowni imienia. Coś o tym wiem, mam słowiańsko brzmiące nazwisko z literą 'v' w środku i praktycznie przestałam reagować, gdy piszą przez 'w' - za wyjątkiem urzędowych papierów. Z tego powodu w tym roku trzykrotnie domagałam się korekty PIT-ów - oto mniej znana strona radości z cudzoziemskiej i oryginalnej pisowni imienia bądź nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
coolaga1 Re: Natasha 23.12.06, 22:58 A ja mam córeczkę o imieniu Natasha, nie mieszkamy w Poslce i powiem krótko, jeśli za granicą to zdecydowanie Natasha, jeśli w Polsce Natasza. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natasha 23.12.06, 23:41 Zgadzam się z Gaudencją. Jesli jednak podoba Ci się również Oksana, to byłabym za! Podoba mi sie duuuużo bardziej od Nataszy! Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet26 Re: Natasha 24.12.06, 00:01 Ja mam na imię Natalia, w zdrobnieniu Natasza. Natalia jestem tylko w dokumentach, albo czasami tata mnie tak nazywa, reszta woli Natasza i ja też Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś