babat 01.01.07, 22:07 Szukamy z mężem imienia dla dziewczynki. Dla chłopca nie mamy problemu - ma być Maciej - ze względu na sentyment przyszłego taty. A dla dziewczynki: Dalia, Zofia, Nadia, Lidia, Amelia, Maria, Weronika - to nasze propozycje. Które Wam się podoba, jeśli w ogóle któreś? Może dacie nam inne fajne propozycje? Dziękujemy z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Dla dziewczynki - dylemat 01.01.07, 22:09 Witaj! Z wymienionych przez Ciebie imion podoba mi się Amelia i Weronika. Z nich wybrałabym Amelię, ze względu na mniejszą częstość występowania. Natomiast zamiast Dalii chciałabym Ci zasugerować Idalię - co powiesz na takie imię? Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Dla dziewczynki - dylemat 01.01.07, 22:12 Lidia! Takie piękne, eleganckie, dystyngowane imię... ... Lidia Weronika może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:17 Z podanych przez Ciebie propozycji wybrałabym Amelię. A może podoba Ci się Amalia? Też bardzo ładnie, a oryginalniej. Zamiast Lidii, za którą akurat się nie przepadam (i która już swój okres nadań ma za sobą), proponuję Ligię, ew. Liwię. Co Ty na to? A co powiesz na Idalię? Jakoś bardziej mnie przekonuje to imię od Dalii, i ma mnóstwo dodatkowych zdrobnień, poczynając od Idy. Odradzam Weronikę (popularna) i Nadię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:06 Amalia brzmi jak emalia(farba). Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dla dziewczynki - dylemat 02.01.07, 09:54 Wybrałabym Lidię bądź Zofię. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Dla dziewczynki - dylemat 02.01.07, 11:11 Z proponowanych przez Ciebie najbardziej chyba podoba mi się Amelia. A z moich propozycji to może jeszcze Kornelia, Konstancja?Może, któreś z tych też Wam się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.devs.futuro.pl 02.01.07, 12:15 Zosia podoba mi się najbardziej. Ewentualnie Amelka,Marysia,Weronika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Dla dziewczynki - dylemat 02.01.07, 14:32 Zdecydowanie Dalia - piękne i kobiece . Jeśli nie, to Zofia. Nadia może wywoływać rosyjskie skojarzenia, Lidia, jak wynika z forum, wzbudza kontrowersje wśród wielu osób (znajdziesz w wyszukiwarce), pozostałe imiona stały się pospolite. Koniecznie pochwal się, kto się urodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babat Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.who.vectranet.pl 02.01.07, 14:42 Dziękuję Wam bardzo. Na pewno się pochwalę jak Maluch się urodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.chello.pl 02.01.07, 16:26 Z wymienionych najbardziej podobaja mi się (w kolejności): Nadia, Maria, Weronika, Zofia. A może jeszcze: Róża, Anielka, Sara, Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Dla dziewczynki - dylemat 02.01.07, 18:16 najbardziej podoba mi się Zofia i Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Dla dziewczynki - dylemat IP: *.chello.pl 02.01.07, 20:13 Mi podoba się najbarzdiej: Nadia i Amelia,ewentualnie Weronika. Zamiat imienia Dalia,podobnie jak gaudencja proponuję Idalię. Zamiast Lidi sugeruję:Ligię bądź Liwię. Od siebie dorzucam następujące imiona: Natasza Łucja Blanka Lena Letycja Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dla dziewczynki - dylemat 02.01.07, 20:34 Lidia albo Dalia (Idalia jeszcze ładniej). Odpowiedz Link Zgłoś