alunia-31 03.01.07, 15:58 Kiedy 5 lat temu urodzil sie moj pierworodny syn, imie(Bartuś) dałam mu 4dni po porodzie.Teraz mam ten sam problem z moja coreczka.28,12,06r urodzila mi sie mala ksiezniczka.Nadal nie mam dla niej imienia.Nie chce imienia wymyslnego jakiegos "dziwnego" typu Natalietta(chyba tak sie pisze bo kiedy bylam z Bartusiem na placu zabaw slyszala Natalietka nie podchodz do bujawki,Natalietta idziemy do domku) Isaura(głupie seriale) Lena(dla mnie to skrot od Mileny lub Magdaleny)Nina(znow skrot od Antoniny) Sara(jak dla psa) Mam nadzieje ze nie odstrasza Was moje wymagania i mi pomozecie! bo ilez to dziecko moze nie miec imienia. PS.Zaluje ze nie znalazlam tego forum przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibby2 Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 16:06 Może: Hanna Anna Łucja Klara Helena Amelia Może któreś sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
candy26 Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 16:51 Ciężko bedzie coś zaproponować.Nie ze względu na Twoje wymagania, ale na to,że nie podałaś konkretnych propozycji.Czy to znaczy,że nie masz żadnych upodobań?Jeśli tak może być ciężko nam z doradzeniem a Tobie z wyborem.Ja zaproponuję Ci imiona ładne i nie wymyślne ani nie "dziwne". Idalia Aurelia Klara Kornelia Alina Aniela Hania Edyta Wiktoria lub Diana. Prześledź uważnie każde propozycje,porozmawiaj z mężem.I jeśli zaistnieje taka sytuacja,iż Bartek będzie sugerował jakieś imię dla siostrzyczki zignoruj propozycje on jest jeszcze mały,a gusta dzieciom szybko się zmieniają.Serdeczne pozdrowionka i mam nadzieje,że mała nie przekroczy tygodnia bez imienia.(A z dat wynika,że tydzień mija właśnie jutro) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1232 Adrianna, Luiza, Marika, Jowita, Roksana i ... 03.01.07, 17:46 Julita, Nadia, Łucja, Oktawia, Blanka, Emilia lub Sonia Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 17:49 A moze: Klara Helenka Berenika Liwia Zuzanna Zofia?? Zycze milego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 17:51 przyszla mi jeszcze do glowy Amalia, Podoba mi sie bardzo to imie i nie jest tak popularne jak czesto ostatnio nadawana Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
alunia-31 Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 18:16 Rozwazalam Wasze propozycje.Razem z moim Kuba ustalilismy ze podoba nam sie imie Luiza i Klara.Izostanie Luiza Klara lub Klara Luiza albo sama Luiza.Za pare minut napisze Wam jakie imie wybralam tylko pogadam jeszcze z mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mam dziecko bez imienia 03.01.07, 18:49 I jak, i jak? Jestem bardzo ciekawa! Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Mam dziecko bez imienia 05.01.07, 11:32 Zeby dziewczynka nazywała się zdecydowanie Klara - pięknie, Luiza takie cięzkie........oj nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Mam dziecko bez imienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:59 Weronika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bilboa Re: Mam dziecko bez imienia 05.01.07, 23:02 Są dwie piękne księgi z których czerpiemy inspiracje gdy nadajemy imiona. Pierwsza to Biblia i tu szukamy imion dla dzieci, a druga to trylogia Tolkiena i stąd wybieramy imiona dla naszych zwierzaków. Nasz pies to Bilbo, drugi to Thorin. Nasza córeczka ma na imie Sara, jak żona Abrahama, co po hebrajsku oznacza właśnie księżniczka. Z Tolkiena dla córeczki polecamy imiona elfickich księżniczek, Garadieli lub Eowiny, ale mogą też być dla psa, czy suczki. Prusiu, mąż Bilboa, Tata Sary i jej jeszcze bezimiennej prawdopodobnie siostrzyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
siulka1 Re: Mam dziecko bez imienia 06.01.07, 21:54 Jestem ciekawa jakie dalaś imię córci. Ja też mam Bartusia ( w marcu skończy 6 lat) i 2,5 letnią córeczkę. Ma na imię Ewa Antonina, pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mam dziecko bez imienia 06.01.07, 22:25 Mam nadzieje, że zdecydowałaś się na Klarę Luizę Odpowiedz Link Zgłoś
mazeb jest o tym w innym watku... 07.01.07, 00:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=54859293 pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
roza86 Re: Mam dziecko bez imienia 07.01.07, 17:45 Ja bym dała Blanka fajnie pasuje do Bartka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STARA PANNA Re: Mam dziecko bez imienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:01 Jeśli chodzi o mnie to przestań narzekac!!! Ciesz się,ze w ogóle masz zdrową, silną córeczkę. Ja jestem bezpłodną starą panną już w wieku 38 lat i nie mam nawet chłopaka. Kiedy znalazłam sobie mojego kochanego Adasia to kiedy się dowiedział o moim problemie- po kilku tygodniach żucił. Prowadzę firmę i restaurację. Mam dośc pieniędzy... Tylko dla kogo? Tylko dla siebie. Teraz już wiem, ze Adam leciał tylko na moje pieniądze. I co? Ty to masz problemy. Ciesz się tym co masz. Odpowiedz Link Zgłoś
salomea_ Re: Mam dziecko bez imienia 10.01.07, 20:11 Blanka faktycznie fajnie. Albo Lidia, Agnieszka, Anna, Wanda? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Stefania 11.01.07, 11:05 Naprawdę super pasuje i do małej dziewczynki (spróbuj sobie wyobrazic taka małą Stefanie z lokami), jak i do dorosłej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś