abiela 13.01.07, 23:40 Ostatnio spotkałyśmy małą Eleę. Jak się wam podoba to imię? MNie bardziej od Lei. Tutaj jeszcze cyctat z behindthename: ELEA Gender: Feminine Usage: English Short form of ELEANOR. This was a town in ancient Italy, though the name derived from a different source. It was the home of the philosopher Parmenides, as well as his student Zeno of Elea, who was famous for his paradoxes. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Elea 13.01.07, 23:41 Wolę jednak Eleonorę. Elea silnie się kojarzy z siecią sklepów, która zastąpiła Billę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Elea 13.01.07, 23:46 gaudencja napisała: > Wolę jednak Eleonorę. Elea silnie się kojarzy z siecią sklepów, która zastąpiła > > Billę. Nie znam tej sieci. Dopóki nie zajrzałam do behindthename nie zdawałam sobie sprawy, że to pochodna Eleonory. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elea 14.01.07, 14:36 abiela napisała: > Nie znam tej sieci. pl.wikipedia.org/wiki/Elea_(sie%C4%87_handlowa) www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=6109&akcja=wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Elea 14.01.07, 21:24 gaudencja napisała: > abiela napisała: > > > Nie znam tej sieci. > > pl.wikipedia.org/wiki/Elea_(sie%C4%87_handlowa) > www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=6109&akcja=wyniki > O dzięki. Dla mnie nadal jest różnica, bo rozumiem, że Elea po polsku czytana jest przez krótkie "e". A Eleę automatycznie czytam przez długie. No ale to mój problem Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Elea 14.01.07, 22:54 abiela napisała: > gaudencja napisała: > > > abiela napisała: > > > > > Nie znam tej sieci. Potwierdzam jaknajbardziej jest taka sieć supermarketów, nawet uczęszczam czasem do jednego z tych sklepów, na studenckie zakupy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Elea 14.01.07, 14:44 Elea wydaje mi się strasznie mdła, czegoś jej brakuje. Wolę Leę lub Eleonorę. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Elea 14.01.07, 17:58 Ja też wolę Eleonorę. A o imieniu Elea lub z tym że to zdrobnienie od Eleonory pierwszy raz się spotykam. W Polsce też zdrabniają imię Eleonora jako Ela. Prawda że podobne do Elei? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Elea 15.01.07, 11:16 Moje pierwsze skojarzenie to też te markety A drugie to elegia, nie wiem czemu - więc tak mi się to imię kojarzy liryczno-konsumpcyjnie - generalnie nieszczególnie mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś