Gość: martyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:07 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: szarlott? 21.01.07, 21:26 o ile się nie mylę to w Polsce jest imię Szarlota Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: szarlott? 21.01.07, 22:29 swiatowo w tym wypadku absolutnie nie oznacza ladnie) Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: szarlott? 21.01.07, 22:46 ria5 napisała: > swiatowo w tym wypadku absolutnie nie oznacza ladnie) naaaaprawde???? nie możliwe ;p ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: szarlott? 22.01.07, 19:47 Tylko i wyłącznie skojarzenie z ciastem jabłkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 BTW... 22.01.07, 19:47 Kto mi wytłumaczy różnicę między szarlotką a jabłecznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: BTW... 22.01.07, 20:04 teraz chyba obie nazwy używane są zamiennie, w zależności od regionu kraju lub tego , jak kto jest przyzwyczajony "z domu". Ale wydaje mi się, że różnica jest. Chyba chodzi o rodzaj ciasta - szarlotka jest chyba na kruchym cieście. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: BTW... 24.01.07, 12:04 > Chyba chodzi o rodzaj ciasta - szarlotka jest chyba na kruchym cieście znam jabłeczniki na kruchym cieście. Ja zawsze sądziłam, że codzi o rodzaj nadzienia, do jabłecznika drobniutie, przetarte bądź starte jabłka, do szarlotki grubsze kawałki... Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: BTW... 22.01.07, 20:04 Imie w tej pisowni to dla mnie 'ni pies ni wydra'. Powinno juz sie pisac Szarlota, albo Charlotte, ta podana pisownia to jakas pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: BTW... IP: *.chello.pl 22.01.07, 20:57 A ja uwielbiam imię Szarlota. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: BTW... 23.01.07, 20:24 gaudencja napisała: > Powinno się pisac Karolina. e tam, Szarlott brzmi przecież TAK ŚWIATOWO Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: szarlott? 23.01.07, 20:23 tragedia brzmi jak określenie wielkiego kawałka jablecznika, a już z pewnością do lekkości i dziewczęcości mu b. daleko... mam nadzieję, że to żart ze strony autorki postu, a jeśli faktycznie rozważa ten twór/zlepek czy jak by to nazwać, to pamiętajmy, że dzieci są szczere, a w przypadku poznania szarloty (jak to w ogóle brzmi ) moga być wręcz okrutne, a imię tego typu- choć nie wierzę, że w USC czy RJP by "przeszło"- może stanowić dla dziecka brzemię.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: szarlott? 23.01.07, 20:25 Nie przeszłoby w USC; imię na mocy ustawy musi określać płeć, a Szarlott moze być potraktowany jako sztucznie utworzony męski odpowiednik Charlotte. Ten Szarlott Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: szarlott? 23.01.07, 20:31 myślę, że każdy niedoszły Szarlott et caetera jest za to USC wdzięczny, niestety Brajanki i Dżesiki mniej Odpowiedz Link Zgłoś