Gość: gośc IP: *.chello.pl 21.01.07, 20:03 czy ktoś mi pomoże znależć dzien imienin Kuby nie Jakuba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kuba nie Jakub 21.01.07, 20:08 Nie ma takiego, bo zdrobnienia nie mają odrębnych imienin. Nie ma imienin Gosia, nie ma imienin Asia, nie ma też imienin Krzyś. Kuba moze obchodzić imieniny w dzień imienin Jakuba (albo w dzień urodzin Fidela Castro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Kuba nie Jakub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:44 nie ma kuba bo to jest zdrobnienie od jakuba Odpowiedz Link Zgłoś
a.og Re: Kuba nie Jakub 22.01.07, 20:36 sama chcialam dac synowi pare lat temu Kuba ,ale pani w USC powiedziala ze to zdrobnienie,moj Jakub obchodzi 6 sierpnia(sa jeszcze 1 czerwca,i 25 lipca) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kuba nie Jakub 23.01.07, 13:35 A ja muszę Wam powiedzieć, że widziałam kiedyś w kalendarzu imię Kuba (nie Jakub). Mój znajomy zresztą tak nazwał syna i cały czas podkreśla, że to Kuba a nie Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba nie Jakub 23.01.07, 17:43 koza_w_rajtuzach napisała: > A ja muszę Wam powiedzieć, że widziałam kiedyś w kalendarzu imię Kuba (nie > Jakub). Widocznie jakiś wydawca był zwolennikiem Kuby i postanowił go tam umieścić... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Kuba nie Jakub 23.01.07, 15:31 słyszałam w audycji radiowej ,króra dotyczyła popularnych imion wypowiedz pracownicy USC w Warszawie,że rejestrowani są chłopcy o imieniu Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Kuba nie Jakub 23.01.07, 19:44 BTW mnie się znacznie bardziej podoba właśnie Jakub a nie Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś