hipopotamama 26.01.07, 19:13 Poszukuję imienia dla...lalki mojej pociechy! I wcale sobie nie żaruję, podchodzę do tego tematu poważnie i liczę na pomoc. Musi się łatwo wymawiać szto by adeptce narazie posługującej się językiem neandertaliskim nie sprawiało kłopotów. Zazwyczaj patrzę na przedmiot i samo przychodzi (mój miś w dwie sekundy został nazwany Pompejuszem), a dziś kompletna blokada. A może pamiętacie swoje własne szmacianki, przytulanki, bobasy, miśki i co tam jeszcze pluszowego, plastikowego i gumowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! 26.01.07, 20:12 Zależy, jak lalka wygląda i jakiego jest typu Moje lalki to Zuzia, Marita, Emma i Karina, ale imiona miały wypisane na pudełkach. Miś - Urszulka (nawet pasuje, bo po łac. Ursus - niedźwiedź) , a drugi, starszy - Ciamcialamcia (kiedyś już pisałam, to dopiero odjechane imię ))!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:53 Ida Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! 26.01.07, 20:55 Może zajrzyj tu? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=9364424&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12544563&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! IP: *.devs.futuro.pl 26.01.07, 20:58 Ja miałam lalkę Anetkę i żabę:Kermita Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka imię dla lalki 26.01.07, 21:17 ja w dzieciństwie miałam lalek podobno ze 40 (zdaniem rodziców), choć tak naprawdę pamiętam tylko 3, a imię miała tylko jedna - Oleńka. Natomiast imię dla pierwszej lalki Twojej córki to może Ada (od Adeli)? Dzieci podobno najszybciej mówią "dada" to łatwo by jej było. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: imię dla lalki IP: *.chello.pl 27.01.07, 12:40 Jestem za Zuzią. Ewentualnie może być też Lola. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: imię dla lalki 27.01.07, 13:03 Ja, jako nieletnie dziecię, mialam lalke o imieniu Kuwertura. Uważam, ze jest wspaniałe, aczkolwiek niestety, trudne do wymówienia. Ps. Dziadek był dyrektorem Wedla, stąd imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:03 Zuzia kojarzy mi się pozytywnie ) A z brzmień, które podobają się dzieciom, to może Laura? Większość dziewczynek lubi "płynność" tego imienia. Początkowo może być Laulą, ale przynajmniej będzie motywacja do ćwiczenia "r". A może Maja? Lilia? Ula? Nela? Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! 27.01.07, 22:04 Dziękuję za podpowiedzi... Chyba zdecydujemy się na Lolę. W zarchwizowanym wątku znalazłam imię Eliszka...piękne, choć może niekoniecznie dla lalki małej dziewczynki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imię dla czegoś wyjątkowego! 02.03.07, 12:24 wiele lalek miałam , ale pamiętam tylko imie pierwszej dużej lali - którą dostałam jak byłam w szpitalu i była to Agatka. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Hermenegilda 02.03.07, 22:28 Mi rodzice nazwali lale Hermenegilda. Bylam zachwycona!!! Oczarowana wiecej magicznym i niedowymmowienia dla mnie wtedy imieniem niz ta lalka. Wbew pozorom szybko nauczylam sie wymaiwac jej imie. Dzis mam 27 lat lalki nawet nie pamietam, ale jej imie doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Hermenegilda IP: 81.15.194.* 02.03.07, 22:43 Moja mama swoje lalki nazywała imionami nowopoznanych koleżanek. Były to np. Grażynka, czy Kasia i Bożenka. Teraz nie nawidzi tych imion. Ja z fascynacji nowonarodzoną kuzynką dałam lalce na imię Kamilka. Mam też misia o imieniu Kornel, a to za sprawą imienia patrona szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Hermenegilda IP: 81.15.194.* 03.03.07, 15:30 Przypomniao mi się jeszcze coś. Bożenka siedzi u mnie na regale. Jak byłam maleńka babcia wytrzasnęła skądś taką wielką lalkę jak dziecko prawie. Moja mama wyjmowała ją, a ja specyficznie reagowałam: Mama nie, mama weź to! I płakałam jak widziałam tą lalkę. A nazwałam ją Larwa. Odpowiedz Link Zgłoś