hovawartka 30.01.07, 10:52 Wszyscy dobieramy sobie "imię" internetowe do różnych celów. Jakie były wasze inspiracje? U mnie: Kenna - nick na grach wp.pl, bohaterka z sagi Sapkowskiego (jej pełne imię to Joanna Selborne), urzekł mnie jej zawód - "czujna", czytała w myślach, narzucała telepatycznie swoją wolę itp, rewelacja Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: nick internetowy 30.01.07, 11:26 u mnie tych nicków mnóstwo było ).. Kabotynka - bo przez pewien okres życia byłam pozerką, lubiłam tanie efekty . nimfa morska, nimfa leśna, driada leśna, duszek leśny, krówka mleczna (tudzież kroofka mleczna), heraldyczna róża - bo ładnie mi to brzmiało Klarowna - właściwie nie wiem czemu... obecnie nazywam klarowną moją córkę Klarę . Vesla - po norwesku znaczy to mała odelka, markefka, parzystokopytna - bez większego powodu koza w rajtuzach - ) to wymysł mojego znajomego określającego w ten sposób młode dziewczyny. To nie jest raczej pozytywne określenie Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: nick internetowy 30.01.07, 12:06 Ja mam wszedzie taki sam, żeby go nie zapominać (i tak wiecznie mi się mylą hasła, nipy, piny itd.): lania - uproszczony zapis mojego pseudonimu "od zawsze": Łania, a ten znów od imienia: Ania D na poczatku dodali mi do nazwy konta we wczesniejszej pracy (wszyscy byli "d") i tak juz zostało. Zero magii. Może czas to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: nick internetowy 30.01.07, 16:50 Olianka to fantazja na temat mojego imienia Nie znoszę zdrobnieia Ola, o Olce, Olci i Oleńce nawet nie wspominam, toteż zawsze używałam jakiś przeróbek - jestem Oliką, Olinką lub Olianką Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: nick internetowy 30.01.07, 18:06 Truskawa to po prostu moja ksywka z młodośći. Potrójne r to juz z przyzwyczajenia, bo przeważnie ten nick jest już zajęty. A ja Trrruskawą jestem na wszelkich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: nick internetowy 30.01.07, 18:16 A ja już kiedyś pisałam o historii mojego obecnego nicka - chciałam szybko zarejestrować nick będący imieniem i bez cyferek (czyli niezajęty). Postawiłam na bardzo rzadkie imię i trafiłam od razu. Dziś znam trochę więcej imion i pole do popisu byłoby większe Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: nick internetowy 30.01.07, 21:05 monalajza...przemyslana kombinacja... MOna od mojego imienia Monika(chociaz nie lubie tego skrotu na nick jak najbardziej sie nadaje)... Mona skojarzylo mi sie z MOna Lisa....ale miało byc ciekawie i inaczej a MOna samo jest pospolicie Mona Lis jest na peczki wszedzie.... Lajza....od łajzy troche... MonaLajza brzmi niezle Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: nick internetowy 30.01.07, 21:06 Jeszcze mam jeden interetowy nick...snella...od prędkości fizycznej Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: nick internetowy 30.01.07, 22:08 mój nick jest od imienia Tamarki - mojej upragnionej wnuczki Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: nick internetowy 30.01.07, 23:30 a ja poprostu pracuje w firmie gdzie przetwarza sie owoce i warzywa w tym ogromne ilosci kiwi... nie mogłam przecierz zrobic sobie nicka kalafior ( to tez jest w naszym repertuarze) taki nick mam wszedzie i od zawsze... Swoja droga to koza w rajtuzach strasznie mi sie podoba! nick oczywiście nie sama koza... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: nick internetowy 31.01.07, 08:48 Mój facet często mówi do mnie "Słońce", co po fińsku znaczy aurinko. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: nick internetowy 31.01.07, 13:40 Ja kiedyś pracowałam przy produkcji kreskówki "Pepperann". Nie jestem fanką tegp dość głupiego filmu, ale jestem troszkę fizycznie podobna, więc jakoś się utożsamiłam z postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: nick internetowy IP: *.interpc.pl 01.02.07, 10:36 Dolmadakia to malutkie gołąbki po grecku w liściach winorośli.Często je robię,bo wszyscy za nimi przepadamy Jest to liczba mnoga. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: nick internetowy 02.03.07, 12:20 Shilla to moj pierwszy nick i jedyny. Wymyslony wciagu jednej minuty przy rejestracji na mój pierwszy w zyciu czat Pojęcia nie mam dlaczego akurat shilla. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: nick internetowy 02.03.07, 20:14 Martuszka - to słowackie zdrobnienie od Marty. W grupie na studiach były nas dwie i dla odróżnienia jedna została odgórnie Martuszką a druga Martiulką. Nie miałyśmy wpływu na to, bo lektor był apodyktyczny ale reszta grupy to podchwyciła i tak już zostało. Gorzej miała ta druga Marta, bo ją koledzy przerabiali notorycznie na Marciulkę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: nick internetowy 02.03.07, 22:33 Od mojego niepowtarzalnego imienia Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: nick internetowy 02.03.07, 22:50 mOj nick wziął się z fascynacji Bałkanami. Biljana to jedno z najpopularniejszych imion w byłej Jugosławi, szczególnie w Macedonii. Ktoregos dnia potrzebowalam jakiejs informacji z forum o b. Jugosławi i tak jakos załozyłam sobie nicka z tym imieniem. Potem juz tak zostało i na wszystkich forach na gazecie jestem Biljaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: nick internetowy 21.07.07, 18:57 Pluskotka to po prostu konik morski z dobranocki ,,Tęczowe rybki''. Pierwszy raz użyłam go zakładając meila na WP, potem na kurniku i teraz przy każdym następnym rejestrowaniu udaje mi się go zająć. Na kurniku używam jeszcze kilku, ale Pluskotka, to mój znak rozpoznawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: nick internetowy 21.07.07, 23:42 veranillo oznacza po hiszpańsku babie lato używam tego nicka, ponieważ uwielbiam ten krótki czas w roku, a języka hiszpańskiego też używam dość często - wyszło dość naturalnie, bez większego zastanawiania się i tak się przyjęło. Odpowiedz Link Zgłoś