itsola 15.04.03, 12:23 Wypisalam pare imion z polskiego kalendarza.Wydajcie swoja opinie !! Aniela Alina Antonia Armin Aron Celina Cecylia Cedryk Delia Danuta Daniela Dana Eliasz Elena Eliza Emma Felicja Filip Gabriel Gracja Poprostu obok wypisac co myslicie .Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlota Re: Prosze o ocene !! 16.04.03, 10:29 itsola napisała: Wypisalam pare imion z polskiego kalendarza.Wydajcie swoja opinie !! Aniela - ładne imię Alina - jak dla mnie,źle mi się kojarzy dlatego nie dałabym tak córce na imię Antonia - bardzo ładne Armin - szczerze mówiąc to pierwszy raz spotykam się z tym imieniem-ok Aron- jak dla mnie-nie podoba mi się Celina - jest w porządku Cecylia - również ok Cedryk - bardzo fajne Delia - chyba nie Danuta - ładne Daniela - raczej nie Dana - Eliasz - takie biblijne Elena - podoba mi się Eliza - ładne,choć nie dałabym tak na imię córce Emma - Felicja - ok Filip - Gabriel - > Gracja - > Poprostu obok wypisac co myslicie .Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ines21 Re: Prosze o ocene !! 13.06.03, 16:38 moje ulubione antonina ale urodził się syn i jest antek Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Prosze o ocene !! 16.04.03, 17:13 Swego czasu marzyłam sobie, że dam na imię córce Cecylia. Bardzo mi się podoba to imię. Ale kiedy przeczytałam jego znaczenie (niewidoma, ślepa) już wiem, ze nie dam tego imienia. Jakoś tak patrzę na znaczenie imienia - a Wy? I właśnie na znaczenie patrzyłam nazywajac syna Szymonem (Hebr. Bóg go wysłuchał). Jeśli teraz byłby drugi syn, będzie Rafał (Hebr. Bóg go uzdrowił). A jeśli dziewczynka... i tu poszukiwania trwają, vide wątek "jak nazwać córkę?". Ale teraz chcę zapytać: czy dużą wagę przykładacie do źródłosłowu wybranego imienia i do tego co ono oznacza? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
eyna Re: Prosze o ocene !! 16.04.03, 21:56 Witam Mnie oprócz znaczenia imienia ciekawi też czy imię które mi sie podoba jest odpowiednie dla konkretnego znaku zodiaku. I tak np. podoba mi się imię Irenka ale dla małego byczka nie jest ono najlepsze. Jeśli wy chciałybyście sprawdzić znaczenie imienia i dla jakiego znaku jest najbardziej odpowiednie zapraszam na www.shangri-la.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Prosze o ocene !! 03.07.03, 19:03 agacz2905 napisała: > Swego czasu marzyłam sobie, że dam na imię córce Cecylia. Bardzo mi się podoba > to imię. Ale kiedy przeczytałam jego znaczenie (niewidoma, ślepa) już wiem, ze > nie dam tego imienia. Jakoś tak patrzę na znaczenie imienia - a Wy? I właśnie > na znaczenie patrzyłam nazywajac syna Szymonem (Hebr. Bóg go wysłuchał). Jeśli > teraz byłby drugi syn, będzie Rafał (Hebr. Bóg go uzdrowił). A jeśli > dziewczynka... i tu poszukiwania trwają, vide wątek "jak nazwać córkę?". Ale > teraz chcę zapytać: czy dużą wagę przykładacie do źródłosłowu wybranego imienia > > i do tego co ono oznacza? taaak, to ma duze znaczenie. i dlatego nie lubie swojedo imienia (izabela, przeksztalcenie od elzbiety) a moj syn ma na imie ruben (hebr. "oto syn") maz zastanawial sie rowniez nad kalasantym gr. "pierworodny" - ale to bylo dla mnie nie do przyjecia pozdrawiam iza wolalabym miec na imie lucja Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Prosze o ocene !! 13.06.03, 22:05 Z w/w imoin podobają mi się tylko: Alina, Eliza i Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Prosze o ocene !! 15.06.03, 15:26 > Aniela - babciowate Alina - ladne Antonia - jak dla mnie, to raczej lepsze Antonina Armin - pretensjonalne Aron - tak sie nazywa pies mojego wujka Celina - be Cecylia - be Cedryk - kojarzy mi sie z cebrzykiem Delia - pretensjonalne Danuta - ciotkowate Daniela - pretensjonalne Dana - fajne, kjarzy sie z Scully Eliasz - dziwne Elena - mi sie kojarzy z ceaucescu Eliza - dziwnie mi sie kojarzy Emma - ladne ! Felicja - skoda Filip - paskudztwo, coraz czesciej nadawane Gabriel - tylko w wersji dla dziewczynki mi sie podoba Gracja - oryginalne pzdr, maja z rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
nulka2 Re: Prosze o ocene !! 01.07.03, 18:49 itsola napisała: > Aniela - okropne > Alina - może być > Antonia - okropne > Armin - takie sobie > Aron - ładne ale nie dla dziecka > Celina - brzydkie > Cecylia - brzydkie > Cedryk - dziwne > Delia - oryginalne, ale... > Danuta - okropne > Daniela - okropne > Dana - nieeeeeee > Eliasz - ładne ale w Biblii > Elena - ładne ale nie dałabym tak córce > Eliza - może być > Emma - niezbyt > Felicja - straszne > Filip - to chyba najbrzydsze z tu wymienionych > Gabriel - takie sobie > Gracja - nie bardzo Ale mam gust, pewnie Cię zdołowałam ale akurat te imiona są takie nie po mojej linii Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: Prosze o ocene !! 02.07.03, 10:07 Elena- to po prostu Helena- w bałkańskiej wersji- np w Grecji jest Elena- zdrobienie Elleni. Ładne ale po co tak udziwniać??? Z imion które wymieniłas dla chłopca najbardziej podoba mi się Filip, a dla dziewczynki Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Prosze o ocene !! 02.07.03, 10:25 > Aniela -babcia Anielka > Alina - nieeeeeeeeeeeeeee > Antonia - fajne,ale nie w Polsce , tylko we Włoszech > Armin - dziwne > Aron - ładne > Celina - brzydkie > Cecylia - "Nad Niemnem" > Cedryk - beznadzieja > Delia - nieciekawe > Danuta - bleeeeeeee, ochyda! Zle mi sie kojarzy > Daniela - takie sobie > Dana - Scully (Archiwum X) > Eliasz - biblijne > Elena - "Por Amore" > Eliza - nieeeeee, zle skojarzenia > Emma - romantyczne, ale Emma = Spice Girls > Felicja - samochodowe imię > Filip - fajne, ale w "Pszczółce Mai" > Gabriel - Anioł - może być, ale w wersji żeńskiej > Gracja - oryginalne Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: Prosze o ocene !! 02.07.03, 11:34 z wzystkich wymienionych podoba mi się jedno imię-Filip,pozdrawiam serdecznie- Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Prosze o ocene !! 03.07.03, 13:57 Ola wypisz kolejne imiona, chętnie popiszę jakie mi sie podobają, a jakie nie . Pozdrówka, Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Prosze o ocene !! 04.07.03, 10:29 itsola napisała: > Wypisalam pare imion z polskiego kalendarza.Wydajcie swoja opinie !! > Aniela - śliczne (Anielka nie brzmi już babciowato prawda?) Alina - ładne Antonia - ładniejsze jest Antonina Armin - nie Aron - też nie Celina - może być Cecylia - ładne Cedryk - nie Delia - nie Danuta -ładne Daniela - nie podoba mi się Dana - to jedno ze zdrobnień od Danuty, ale nie podoba mi się Eliasz - nie Elena - ładniejsze jest Helena Eliza - miłe ale nie dałabym tego imienia córce Emma - nie Felicja - mój kot ma na imię Felicjan i wersja męska znacznie bardziej mi odpowiada. Imię ładne, nie kojarzy mi się z samochodem tylko z jego znaczeniem. Felicja - SZCZĘŚLIWA Filip - nie złe ( ale ta pszczółka maja ) Gabriel - Tu bardziej odpowiada mi wersja żeńska Gracja - nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się z mydłem > Poprostu obok wypisac co myslicie .Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Prosze o ocene !! 08.07.03, 07:45 Część - z imion, które wybrałaś najbardziej przemówiły do mnie : > Filip > Gabriel > Gracja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś