agata-gata 02.02.07, 23:02 ostatnio w rodzinie urodzilo mi sie malenstwo - imieniem Dobrochna... cala rodzina w szoku, kazdy mowi "przeciez jest tyle imion..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Dobrochna 02.02.07, 23:11 przez całe dorosłe moje życie uważam ,że jest najpiękniejsze imię.Pogratuluj wyboru a zdrobnienie Dobrusia spowoduje,że rodzina ja zaakceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Dobrochna 03.02.07, 08:53 ... a jednym z tych wielu imion jest własnie Dobrochna. Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Dobrochna 03.02.07, 09:49 akurat ta wersja mnie nie przekonuje, wolę Dobrawę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Dobrochna 03.02.07, 11:03 My mamy Dobrusię (od Dobrosławy), jednym ze zdrobnień jest też Dobrochna. Rodzina też w szoku - jedni w pozytywnym, inni w negatywnym, ale to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Dobrochna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:45 Przecież jest tyle imion, i bardzo dobrze, że ktoś nadaje dzieciom te mniej popularne, a nie mniej piękne! Julia i Aleksandra to bardzo piękne imiona, ale na tle samego ich wolumenu Dobrochna jest gwiazdą pierwszej wielkości. Gratuluję rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Dobrochna 03.02.07, 13:00 uwielbiam to imie! naprawde fantastyczne. Mniej mi sie podoba Dobromiła czy Dobrosława (tez zdrabniane do Dobrusi). W Kajku i Kokoszu była jeszcze Miłochna i Fochna Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dobrochna 04.02.07, 17:58 Gratuluję Rodziny, w której na świat przychodzą małe Dobrochny! Imię przecudnej urody! Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Dobrochna 04.02.07, 21:02 Znam dwie Dobrochny-koleżanka z liceum ( teraz ciut ponad 30-letnia) i córka znajomych (15-latka) .Bardzo lubię to imię ,swego czasu głosowałam za nim gdy moi rodzice wybierali imię siostrze . Bronia ,Brosia ,Broszka Odpowiedz Link Zgłoś
agata-gata Re: Dobrochna 04.02.07, 22:45 widze ze wam sie podoba... no coz, mi srednio, ale dziadkowie malej sa zbulwersowani, starsi ludzie, nie wiedza jak zdrobnic, jak przedstawic mala znajomym, opcjowali za Joasią, Moniką czy Izabelą. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dobrochna 04.02.07, 22:49 agata-gata napisała: > widze ze wam sie podoba... no coz, mi srednio, ale dziadkowie malej sa > zbulwersowani, starsi ludzie, nie wiedza jak zdrobnic, jak przedstawic mala > znajomym, opcjowali za Joasią, Moniką czy Izabelą. A rodzicie dziadkom zdrobnień nie moga podsunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dobrochna 04.02.07, 22:49 agata-gata napisała: > widze ze wam sie podoba... no coz, mi srednio, ale dziadkowie malej sa > zbulwersowani, starsi ludzie, nie wiedza jak zdrobnic, jak przedstawic mala > znajomym, opcjowali za Joasią, Moniką czy Izabelą. Dziadkowie już swoją okazję do nadawania imion mieli. Pomysł rodziców podoba mi się o wiele bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Dobrochna 05.02.07, 13:49 hihihihihi to moje imie .. no wlasciwie Dobroslawa - ale uzywam Dobrochna. Powiem tak - jak bylam mala to zebami zgrzytalam... Ale teraz bardzo sie ciesze ze mam takie imie bo mnie nikt nie myli z innymi osobami. Pominawszy fakt ze ma pozytywny wydzwiek i ludzie sa milsi bo zakladaja zem dobra Pozdrawiam i usciski dla malej Dobrochny Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Dobrochna 07.02.07, 13:59 no witaj, jam też Dobrosława. I też w dzieciństwie nie przepadałam, a teraz jestem dumna. Babcia mówiła do mnie Dobrochna, a najczęściej zdrabniaja mnie Dobrosia (sama nie przepadam za Dobrusią) pozdrowienia dla imienniczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Dobrochna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:53 > dziadkowie malej sa > zbulwersowani, starsi ludzie, nie wiedza jak zdrobnic, jak przedstawic mala > znajomym Jak to - jak? "Mamy wnuczkę, Dobrochnę" albo "To nasza Wnusia-Dobrusia". Bardzo ładne imię (choć mnie bardziej podoba się Dobromiła), a dziadkowie, jak już napisano, mieli swoje 5 minut - i wtedy mogli nadać imię Joanna, Monika czy Izabela . Odpowiedz Link Zgłoś
bez.wyksztalcenia Re: Dobrochna 06.02.07, 12:36 imie nie jest zle, ale kojarzy mi sie z kolezanka z dziecinstwa (nielubiana bardzo), dlatego imienia nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepperann Re: Dobrochna IP: *.crowley.pl 07.02.07, 14:11 Nie jest to moje ulubione imię, ale uważam, że jest całkiem w porządku, oryginalne i nie wydziwnione. Żeby się bulwersować to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Dobrochna 07.02.07, 20:50 Jedno z moich najulubienszych imion, po prostu sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Dobrochna 07.02.07, 20:52 Znam dwie babki na uczelni - jedna to pani profesor, druga pani doktor - obie przesympatyczne, pewnie dlatego imię też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś