memiss 10.03.07, 09:44 ARON,ALAN,TRISTAN,IZAAK,ELIASZ CZY EMIL? KTORE Z TYCH IMION WAM SIE PODOBA NAJBARDZIEJ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memiss Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 09:48 memiss napisała: > ARON,ALAN,TRISTAN,IZAAK,ELIASZ CZY EMIL? > KTORE Z TYCH IMION WAM SIE PODOBA NAJBARDZIEJ? zapomnialam dodać ze juz mam syna: KACPER,WIKTOR NAZWISKO MICZEJKO ale nie bardzo sie kieruje tym aby pasowalo tylko aby sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
memiss Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 11.03.07, 18:40 hej nikt sie wiecej nie wypowie .my jeszcze nie zdecydowalismy narazie alan odpadl .(no i tristan i izaak zostaja daleko w tyle) emilian i emil mi sie podoba tylko jak bede wolac maluszka emilku ? niektorzy mowia milek a to jakos nie bardzo przypadlo mi do gustu dla meza podoba sie skrot eliasza -eli ,wolac bede eliaszku izaaka nie wiem chyba izaaszku(dla meza juz nie podoba sie to imie) aron to oczywiscie aronek(mi sie podoba) a tristan (przydala by sie dziewczynka izolda a wolac tristanku ?bleee chyba odpada to imie powoli przestaje i mi sie podobac musze rowniez kierowac sie tym ze jezdzimy do usa i kto wie moze tam zamieszkamy wiec wiem ze aron w usa pasuje ale nie wiem co z eliaszem i emilianem?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 11.03.07, 18:48 Aron i Tristan niezbyt szczęśliwie brzmią z Waszym nazwiskiem. Emil i Emilian mogą byc po prostu używane jako pełne formy, znam i Emila i Emiliana i do żadnego z nich nie mówi się zdrobniale. Izaak moze być jeszcze Izulkiem, Izkiem. Emilian nie powinien nastręczać większych kłopotów w USA, skoro Emil ma dokładnie tę samą pisownię. Eliasz po angielsku to Elijah, też sie niewiele różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
memiss Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 11.03.07, 20:10 DZIEKUJE pewnie i tak decyzja zapadnie po porodzie chociaz juz jest duzo lepiej niz bylo a to lista top ten Alan,Tristan,Aron,Eryk,Fabian,Emil,Kalwin,Noe,Izaak,Eliasz-wszystkie imiona jakie przeszly mi przez glowe przez cala ciaze napewno dam znac jaki jest wybor pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 22.03.07, 01:34 Alan- uwielbiam to imię!(mój brat ma tak na imie). Eliasz też jest ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 10:05 Włączenie Caps Locka w internecie oznacza krzyk. Co do imion - Eliasz owszem, owszem. Na pewno nie Alan - to imię bardzo serialowe. Pozostałe mogą być. Emil i Tristan - sentymentalizm końca XVIII wieku, Izaak i Aron (Eliasz też) - jednoznaczne skojarzenia żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lux.in.tenebris Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 10:10 Emil. Pozostałe mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 11:04 Tylko Emil. Brzmi świetnie i doskonale komponuje się z nazwiskiem. Eliasz też mógłby być, ale gorzej brzmi z nazwiskiem. Izaak Miczejko pasuje do nazwiska, jak Emil, doskonale. Tristan Miczejko będzie brzmieć humorystycznie, a Alan i Aron będą się zlewać w jedno słowo z nazwiskiem, więc odradzam. Czyli, reasumując, na placu boju pozostawiłabym Emila z wysoką rekomendacją, a oprócz tego Eliasza i Izaaka z rekomendacją dużo niższą. Z Arona, Alana i Tristana bym zrezygnowała. Koniecznie daj znać, co wybierzecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil IP: *.devs.futuro.pl 10.03.07, 12:36 ELiasz lub Emil. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 12:46 Eliasz lub Emil moze Emilian ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aedo Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil IP: 80.48.73.* 10.03.07, 15:37 Eliasz Emil, pozostałe nie podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 16:50 Aron Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 16:59 Emil - duże tak! Eliasz - tez ładne. Pozostałe: zbyt naznaczone konotacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:46 Zdecydowanie Emil. Emil Miczejko brzmi świetnie. Na drugie imię mogłoby być ew. Emil Tristan Miczejko, albo (i to bym polecała) coś spoza tej listy, co komponowałoby się dobrze z pierwszym imieniem i nazwiskiem. Jeśli nie Emil to ew. Eliasz. Odpowiedz Link Zgłoś
memiss Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 22:42 no wiec narazie postanowilismy odrzucic Alana chociaz mojemu tacie się spodobalo ale widzialam tu na forum okropne skojarzenia napewno wybieramy coś z tych : emil(emilian-po moim pradziadku) eliasz (eli-tak bysmy zdrabniali) podobno czyta się ilia izaak (tak jakos mi te imie sie spodobalo i wywarlo wrazenie na znajomych) ktores z tych 3 na 100% bedzie bo chrzcimy w cerkwi i tylko te sa w prawoslawnym kalendarzu ale nie wiemy jeszcze czy nie damy dwoch imion wiec aron i tristan wchodza w gre ale aron z wielką przewaga Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 22:49 memiss napisała: > eliasz (eli-tak bysmy zdrabniali) podobno czyta się ilia Ilia to rzeczywiście wschodniosłowiański odpowiednik Eliasza, ale Eliasza jako takiego czyta się po prostu Eliasz. Koniecznie się pochwal, które imię wybierzecie! Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
memiss Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 10.03.07, 22:50 chcialam dodac ze dla mojego starszego synka podoba sie alan i aron i jeszcze miesiac temu bylismy pewni ze jego braciszek to bedzie: aron,emil miczejko lub aron ,emilian miczejko ostatnio wynalezlismy eliasza i sie zaczelo nam wszystko mieszac ( no a tak po za tym to dziekuje wszystkim za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil IP: *.aster.pl 16.03.07, 11:28 Alanek i Aronek Nie przejmowałabym, się skojarzeniami znam wielu Alanów i nie słyszałam o tak chorym skojarzeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 16.03.07, 17:25 Najładniej Emil Miczejko. Ewentualnie Eliasz Miczejko. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 16.03.07, 23:59 Eliasz i Emil. Reszta niebardzo, najmniej podoba mi się Alan. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil 22.03.07, 03:41 Dla mnie jedynie Eliasz, ale nie jestem obiektywna. Mój najmłodszy miał mieć tak na imię, ale po buncie rodziny został niestety Oliwerem. Teraz mam dwóch synów o takich samych drugich imionach - Tycjan Eliasz i Oliwer Eliasz. Odpowiedz Link Zgłoś
memiss Re: Izaak! nt 10.05.07, 17:21 16 KWIETNIA URODZILI SIE ELIASZEK POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: aron , alan , tristan , izaak , eliasz , emil IP: *.75.52.167.debica52.tnp.PL 10.05.07, 19:45 Najbardziej Aron, a jeszcze bardziej by mi sie podobało, gdyby było Aaron. Potem jeszcze Izaak i trochę Tristan. Odpowiedz Link Zgłoś