Gość: ola IP: *.fastres.net 22.05.07, 13:14 Ladne to imie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hovawartka Re: Celestyna 22.05.07, 13:16 urocze! Znam siostry Celestynę i Berenikę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Celestyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:55 Nawet fajne, choć nie mogę się oprzeć wrażeniu,że troszke "babciowato - ciociowate" jak Aniela (choc takze bardzo ładna). Berenika bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Celestyna 22.05.07, 15:01 Mnie się podoba. Ale ja ogólnie mam słabość do żeńskich czterosylabowych zakończonych na -ina/-yna. I kojarzy mi się z Jeżycjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Celestyna IP: *.w83-194.abo.wanadoo.fr 22.05.07, 15:41 Mnie się średnio podoba, ze względu na zdrobnienie ... Cesia.. Na NIE jestem też dla Celiny i Cezaryny (brrr!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: Celestyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:53 a zdrobnienie to np cela?? nie zachwyca mnie jakos to imie stare, brak zdrobnien i jakies takie nie ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Celestyna 23.05.07, 00:40 Nie należy do moich ulubionych ale jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Celestyna 24.05.07, 00:21 Bardzo lubię, nosiła je jedna z moich antenatek w prostej linii. Kłopot tylko ze zdrobnieniami. Mam je barzdo wysoko na swojej liście dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Celestyna 24.05.07, 07:03 To imię zawsze już będzie kojarzyć mi się z Cesią z "Szóstej klepki"- notabene jest to moja ulubiona część Jeżycjady Na to imię wcześniej nie zwróciłabym uwagi, ale teraz odbieram je pozytywnie, chociaż przyznaję, że ja bym tak córki nie nazwała Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Celestyna 24.07.07, 00:19 Piekne imię i zdrobnienie Cesia też urocze Ale ja jestem odwieczną fanką pani Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Celestyna IP: *.centertel.pl 24.07.07, 13:03 To jedno z tych pięknych imion z którymi mam duży "problem" lubię w pełnej formie tak jak Józefinę, Hortensję czy Klementynę. Zdrobnienia z reguły mi nie leżą, tak po prostu. Choć w tym wypadku pięknym zdrobnieniem jest Cela, Celusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Celestyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:13 Zupełnie nie mój gust. Jak dla mnie takie ciotkowate, przepraszam,ale taki mam odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Celestyna IP: *.nat.tvk.wroc.pl 24.07.07, 15:02 świetne imię, a zdrobnienia to Cela, Tynia, Tyńcia, Tysia Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Celestyna 24.07.07, 15:05 Nie podoba mi się. Kojarzy mi się z "Jeżycjadą". Zdrobnienia Cesia nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Celestyna 25.07.07, 11:33 Nie lubię imienia, bo nie przepadam za dziewczyną, która je nosi - czyli tradycyjnie - o sympatii do imienia bardzo często decyduje sympatia lub jej brak do kogoś, kogo znamy. Odpowiedz Link Zgłoś