shilla01 03.06.07, 19:06 Ile nadań na przełomie ostatnich 30 lat ? Z góry wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Roberta 03.06.07, 19:41 Ile nadań odpowie Gaudencja. A BTW moja 11 letnia bratanica ma tak na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Roberta 03.06.07, 19:47 WIem , że tylko Gaudencja jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie , ale niestety Gaudencja mnie nie lubi i pewnie mi nie odpowie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Roberta 03.06.07, 20:03 Shillo, ja z Tobą często dyskutuję, a nie Cię nie lubię. Roberta od 1971 do 1994 miała 30 nadań. Później - nie wiadomo (np. w zeszłym roku w Warszawie było 1 nadanie). Arianko, czy Twoja bratanica wypowiadała się na temat własnego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Roberta 03.06.07, 21:19 Na naszą Robertę mówią w szkole Robak Ale ona uznaje to za sympatyczne przezwisko i pewnie tak jest, bo jest lubiana w klasie. Na temat samego imienia mówi, że jest dziwne, ale przywykła. Kiedyś marzyła o imieniu Dominika. Do tego stopnia, że kazała się tak nazywać przez pewien czas. Jak się Roberta urodziła i usłyszeliśmy jak ma mieć na imię, zapanowało ogólne zdziwienie w rodzinie (w rodzinie męża, bo jest rodzona bratanica mojego męża), ale z czasem osłuchaliśmy się. Teraz już nikogo nie dziwi, imię znormalniało. We wczesnym dzieciństwie mówiło się na Robertę - Robusia, Robcia, Robby, Bunia. Dziwne te zdrobnienia, wiem, ale to sprawa rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Roberta 03.06.07, 22:09 znam Roberta na którego też w młodości mówiono Robak . Rzeczywiście cięzko zdrobnić Robertę. Jako dziecko bardzo , bardzo lubiłam to imię. I gdybym tak własnie się nazywała na pewno nie wymyślałabym sobie innego imienia Odpowiedz Link Zgłoś