bede_mama_24 07.06.07, 12:15 Witam serdecznie, poszukuję klasycznych, bardzo dostojnych, lecz jednocześnie łatwych do zdrobnienia, starych i z tradycjami imion dla trojaczków (prawdopodobnie 2 dziewczynki i chłopczyk). Czas nagli. Czekam na propozycje, bo naprawdę nie wiemy już, na co się zdecydowac. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 12:23 Bardzo przepraszam za blizniaki w tytule. Miały byc właśnie BLIZNIAKI a są od niedawna TROJAKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:30 Konstancja Antonina Józefina Marcjanna Marianna Konstanty Marceli Ksawery Antoni Coś z tego Ci się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 12:52 > Konstancja - bardzo mi się podoba, ale problem ze zdrobnieniami > Antonina - śliczne imię!!! > Józefina - piękne > Marcjanna - nie > Marianna - nie > > Konstanty - nie > Marceli - nie > Ksawery - nie Bardzo dziękuję > Antoni > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:41 Konstancję można zdrabniać np. jako Kaja albo Cysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.07, 12:55 Melodia Mirabela Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 12:35 Witam serdecznie i przede wszystkim gratuluję! Moje propozycje dla dziewczynki to: Antonina (Tosia, Tonia, Nina) Józefina (Finia, Józia, Zefka) Teodora (Teosia, Tosia, Todzia) albo Teofila (Teosia, Tosia, Tofcia) Wincentyna (Wicia) Eleonora (Nora, Lena, Nela) Tekla (nie potrzebuje zdrobnień) Klementyna (Kleo, Klema) Franciszka Stanisława (Stasia) Ignacja (Iga, Igusia) Marianna (Mania, Marianka) Matylda (Matysia, Tynia, Tyla) Marcjanna (Marcysia, Marcjanka). Dla chlopców w nastepnej odsłonie. Czy mniej więcej o to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 12:56 gaudencja napisała: > Witam serdecznie i przede wszystkim gratuluję! > > Moje propozycje dla dziewczynki to: > Antonina (Tosia, Tonia, Nina) - prześliczne > Józefina (Finia, Józia, Zefka) - przepiękne > Teodora (Teosia, Tosia, Todzia) albo Teofila (Teosia, Tosia, Tofcia) - te dwa nie jakoś > Wincentyna (Wicia) - zdrobnienie mi się nie podoba > Eleonora (Nora, Lena, Nela) - piękne > Tekla (nie potrzebuje zdrobnień) - nie > Klementyna (Kleo, Klema) - bardzo fajne > Franciszka - śliczne, przesliczne... ale mam w rodzinie Franciszka - czy to nie bedzie przeszkadzac? > Stanisława (Stasia)- ładne, ale odważne > Ignacja (Iga, Igusia)- nie > Marianna (Mania, Marianka)- nie > Matylda (Matysia, Tynia, Tyla) - nie, zbyt popularne > Marcjanna (Marcysia, Marcjanka)- nie (Marianna i Marcjanna ze względów rodzinnych odpadają). Dla chlopców w nastepnej odsłonie. Czy mniej > więcej o to chodziło? Tak, właśnie o to mniej więcej chodziło Ciesze sie, że sie odezwałyscie czekam na dalsze propozycje. Na razie najbardziej podobają mi się Eleonora, Józefina, Antonina, Franciszka (ale jest Franek). > Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 13:05 Gratukuję i proponuję: Cecylię, Antoninę, Reginę, Ludwikę, Leontynę, Leopoldynę, Florentynę, Gustawa, Ludwika, Walentego, Alberta. Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 13:08 abiela napisała: > Gratukuję i proponuję: > Cecylię - ładnie > Antoninę - ślicznie > Reginę - nie > Ludwikę - złe skojarzenia > Leontynę - przepięknie > Leopoldynę - też cudnie > Florentynę - świetnie > Gustawa - super > Ludwika - nie > Walentego - nie > Alberta - nie A więc teraz: Franciszka, Józefina, Antonina, Leopoldyna, Florentyna, Leontyna i: Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 13:41 Dla chłopca dorzucę jeszcze: Ambrożego, Kazimierza, Tadeusza, Jerzego, Klemensa, Edmunda, Fryderyka, Gwidona, Justusa, Rufusa, Teodora Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 14:13 abiela napisała: > Dla chłopca dorzucę jeszcze: > Ambrożego - nie > Kazimierza - fajne, ale chyba nie pasuje do dziewczęcych > Tadeusza - już zajęte przez brata > Jerzego - nie > Klemensa - nie > Edmunda - nie > Fryderyka - przepiekne, ale jak zdrabniac? > Gwidona - nie > Justusa - nie > Rufusa - fajne > Teodora - super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:47 Dla chłopca: Jeremi Julian Ignacy Cyprian Maurycy Wincenty Leopold Kajetan Makary Emilian Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 14:16 > Dla chłopca: > > Jeremi - zbyt popularne > Julian - nie, ze względu na dużą ilosc Julek > Ignacy - przepiękne > Cyprian - super, czy można zdrabniac Cypisek? > Maurycy - nie > Wincenty - bardzo sympatyczne > Leopold - świetne > Kajetan - nie > Makary - nie > Emilian - nie, zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 14:19 a więc dziewczynki: Franciszka, Józefina, Antonina, Leopoldyna, Florentyna, Leontyna, Eleonora chłopiec: Gustaw, Ignacy, Cyprian, Leopold, Wincenty, Fryderyk może cos jeszcze? jak to skompletowac? podobają mi się jeszcze: Leon, Leonard, Stanisław, Felicjan, Felicja, Tytus - może jakos tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:28 Rewelacyjne imiona! Cyprian może być oczywiście zdrabniany jako Cypisek. Ech, imiona tak piękne, że aż nie wiadomo, które piękniejsze . Myślisz o nadaniu dzieciom po jednym czy po dwa imiona? Może np. Gustaw, Ignacy i Leontyna Cyprian, Felicjan i Józefina Fryderyk, Felicjan i Florentyna Leopold, Felicjan i Eleonora Leopold, Ignacy i Antonina Fryderyk, Wincenty i Felicja A jeśli po dwa imiona to może np.: Eleonora Felicja Antonina Felicja Ignacy Leon Ignacy Cyprian Cyprian Ignacy Felicjan Gustaw Fryderyk Gustaw Gustaw Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 15:05 Tawananno, ale bedą dwie dziewczynki i jeden chłopiec moje kombinacje: Florentyna, Felicja i Fryderyk Józefina, Antonina i Fryderyk Florentyna, Antonina i Ignacy Flelicja, Antonina i Leonard propozycja męża: Felicja, Antonina i Leonard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 15:11 > Tawananno, ale bedą dwie dziewczynki i jeden chłopiec Oj, widać przeoczyłam , zmylił mnie chyba tytuł "bliźniaki", automatycznie pomyślałam o dwóch chłopcach. To jeszcze lepiej, zważywszy na liczbę cudownych propozycji imion żeńskich, jakie pojawiły się w tym wątku. Właściwie wszystkie Twoje pomysły bardzo mi się podobają. Chyba namawiałabym jednak do wykorzystania Felicji, bo jakoś nie przepadam się za rymowanymi imionami rodzeństwa. Mnie podoba się zwłaszcza: Felicja, Florentyna i Fryderyk Antonina, Felicja i Leopold Józefina, Felicja i Leopold Ignacy, Felicja i Antonina A, i jakoś wolę Leopolda od Leonarda. Na pewno jest też Leopold oryginalniejszy, i nie kojarzy się z jakimś tam DiCaprio . Bierzesz pod uwagę dwa imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:20 ja proponuję olgę, sonię oraz jasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.smrw.lodz.pl 07.06.07, 14:40 Józefina Antonina Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.mt.pl 07.06.07, 16:04 Eleonora Florentyna i Gustaw Antonina Józefina i Wincenty od siebie dorzucę jeszcze: Krystyna Eufemia i Hipolit Florentyna Greta i Feliks Pelagia Felicja i Jonasz Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 19:36 Wszystkie imiona są bardzo piękne. Pisałaś, że szukasz imion oryginanych, Antonina wydaje mi się być najmniej rzadka. Proponuję takie zestawy: Flora(Florentyna), Felicja i Tytus Franciszka, Józefina i Leonard Florentyna, Leontyna i Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.smrw.lodz.pl 07.06.07, 16:32 od siebie zaproponuję Joachima)) oraz Anatolię(Tolę),Stefanię,Aurelię(Orelkę)i absolutnię cudowną i rzadką Marcję)) Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 20:25 Joachim jest ok, ale bez zachwytów Anatolia fajna, ale wolę Antoninkę Stefania - kocham to imię, lecz jest jakoś dziwnie odbierane przez społeczeństwo Aurelia - zbyt zwyczajna Marcja - wolę Marcjannę Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 16:54 Marianna Matylda Eleonora Józefina Antonina Helena Rozalia Gabriela Flora Weridiana Tycjana Augusta Amalia Celia Maurycy Franciszek Amadeusz Makary Zachary Mateusz Co sadzisz o tych propozycjach?? Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 20:03 ria5 napisała: Marianna - jest ok, ale nie dla nas Matylda - nie podoba mi się Eleonora - jak już pisałam, bardzo mi się podoba, mężowi jednak mniej Józefina - obojgu nam się podoba Antonina - bardzo, bardzo nam się podoba Helena - nie przepadam Rozalia - bardzo ładne, chyba jednak wolę Różę Gabriela - zbyt zwyczajne > Flora - wolę Florentynę > Weridiana - ciekawe, lecz odważne > Tycjana - świetne > Augusta - Augustynę wolę > Amalia - nie > Celia - nie > > > Maurycy - może byc > Franciszek - uwielbiam, ale mam już w rodzinie > Amadeusz - ok > Makary - nie > Zachary - ładne, ale są ładniejsze > Mateusz - oj, nie Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 16:55 Zapomnialam o Anastazji Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 16:59 Dorzuce jeszcze Łucję, Klarę i Kornela/Korneliusza oraz Lucjusza Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 20:13 Póki co jesteśmy zgodni, że jedna z dziewczynek będzie Felicją - oboje uwielbiamy to imię!! Może: Felicja + Franciszka + Fryderyk Felicja + Florentyna + Fryderyk Felicja + Antonina + Fryderyk Felicja + Antonina + Augustyn z tym że mam już w rodzinie małego Franka, czy ta Franciszka przeszkadza? A drugie imiona będą po naszych dziadkach i rodzicach, do wyboru: Stanisława, Wanda, Jan, Franciszek, Ryszard, Stanisław, Hanna, Julianna. Więc może: Felicja Julianna + Franciszka Hanna + Fryderyk Ryszard Felicja Hanna + Florentyna Stanisława + Fryderyk Jan Felicja Julianna + Antonina Hanna + Fryderyk Ryszard Felicja Julianna + Antonina Hanna + Augustyn Stanisław Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 20:35 Kazimierza bym jak najbardziej rozważala dalej, jak najbardziej pasuje do imion pozostałych ew. dzieci. Franciszka też jest świetna i mimo męskiego odpowiednika w rodzinie dalej bym to imię rozważała. Najbardziej podoba mi się: Felicja + Florentyna + Fryderyk albo: Felicja + Antonina + Augustyn a z zestawień podwójnych: Florentyna Stanisława Felicja Julianna Fryderyk Jan Augustyn Stanisław moje propozycje zestawień to jeszcze: Florentyna Wanda Antonina Stanisława Franciszka Ryszarda Augustyn Julian (od Julianny) Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 21:05 Piękne imiona . Mnie najbardziej podobałby się zestaw: Felicja Julianna + Antonina Hanna + Fryderyk Jan albo: Felicja Hanna + Antonina Julianna + Fryderyk Jan Franciszka i Florentyna też są piękne, tylko nie wiem, czy decydowałabym się na wszystkie imiona na "f". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.smrw.lodz.pl 07.06.07, 21:10 Felicja Julianna + Antonina Hanna + Fryderyk Jan lub Felicja Stanisława + Antonina Wanda + Frydery Jan wszystkie imiona,które rozważasz są piękne Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 23:26 Po długiej rozmowie zdecydowaliśmy się na Felę i Tosię Jednak dla chłopca wciąż nie możemy wybrac odpowiedniego imienia;/ Wahamy się pomiędzy Fryderykiem, Augustynem, Leonardem, Leopoldem, hmm a może Stanisław? Co myslicie o Stasiu? Albo może Florian, tylko jak go zdrabniac: Florek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:36 Świetny wybór, a jakie drugie imiona? Jeśli chodzi o imię dla chłopca, Staś wydaje mi się zdecydowanie najmniej ciekawy ze wszystkich propozycji. W porównaniu z nimi jest dość popularny. Ja byłabym bardzo za Leopoldem lub Fryderykiem . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 07.06.07, 23:37 Wybrałabym Augustyna! Odpowiedz Link Zgłoś
bede_mama_24 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 08.06.07, 00:11 ojej, musicie się tak nie zgadzac dziewczyny? Nie pomagacie mi w podjęciu decyzji Dziewczynkom damy imiona: Felicja Stanisława i Antonina Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 08.06.07, 01:28 Lech i Jarosław, a jako trzeci Andrzej lub Romek Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 08.06.07, 01:29 ech, dopiero teraz doczytałam, że dziewczynki... Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 09.06.07, 17:38 Antonina - super Felicja- ładnie brzmi ale Fela kojarzy mi się ze wsią w negatywnym tego słowa znaczeniu Staś- super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TABALUGA Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.chello.pl 09.06.07, 17:13 Czytam, czytam i flaki mi sie przelewają. KOSZMAR!!!!! Mam wrażenie, że już noworodkom imieniem chcecie "załatwić" lekkie życie niczym w brazylijskiej telenoweli. Nie przeczytałam ani razu ....dopasuj do nazwiska. Potem chodzą po świecie np.Dolores Miednica. Wychodzą za mąż i nazywają się Margaret Stodoła. LUDZIE PRZESTAŃCIE POPISYWAć SIę IMIONAMI DZIECI!!!!!!ROBICIE IM KRZYWDĘ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 09.06.07, 17:54 Gość portalu: TABALUGA napisał(a): > Czytam, czytam i flaki mi sie przelewają. KOSZMAR!!!!! Bardzo współczuję, może dla włąsnego zdrowia opuścisz to forum, Tabalugo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 09.06.07, 18:01 TABULGA POPIERAM ! Jak słyszę takie imiona myślę, że z rodzicami jest coś nie tak! To krzywda dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 09.06.07, 17:33 Ja bym dała: Julia Wiktoria Mikołaj Piotr Zofia Anastazja : Julka, Zosia i Mikołajek Podobają mi się też : Antonina , Weronika, Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TABALUGA Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.chello.pl 09.06.07, 20:29 Mam bliźniaki mieszane.Żałuję że nie dałam na imię Alicja (Ala, Alcia, Alusia) i Julian (Julek jest odlotowo!).Ale powiem CI jedną rzecz. Poczekaj jak się urodzą i jak popatrzysz na nie będzie Ci łatwiej.Dwa miesiące byłam pewna że dam na imię Marysia i Antoś. Jak zobaczyłam dzieci nie pasowało mi to. Suma sumarum wybrałam imiona po chrzestnych.Nie spiesz się, poczekaj aż sie urodzą, popatrz na nie i powiedz do nich po imieniu. Sama będziesz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araukaria ????????????????????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 00:03 TABALUGA W KONCU NAPISAŁA PRZWDĘ. LUBIĘ NIEKTORE DZIWNE IMIONA ALE W WIEKSZOSCI PROPONOWANYCH STARAM SIE ZNALEZC PIEKNO I JAKOS MI TO NIE WYCHODZI.NIE UWAZACIE,ŻE TO SĄ STRASZNIE POWAŻNE IMIONA? POZA TYM JAK ZDRABNIAC FRYDERYKA? FRYCEK? DZIWNIE BRZMI.JA SIE CIESZE, ZE RODZICE NIE DALI MI JEDNEGO Z TYCH PROPONOWANYCH. JA WIEM,ŻE SAMA BĘDĘ MIAŁA PROBLEM Z WYBOREM IMION DLA DZIECI BO ZADNE MI SIĘ NA TYLE NIE PODOBA, ŻEBY NIM NAZYWAĆ DZIECKO. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.wyksztalcenia Re: ????????????????????????/ 16.06.07, 11:07 a mi sie te imiona bardzo podobaja: sa piekne, lekko nostalgiczne, z klasa. Felicja to moje wymarzone imie dla corki. A Julie, Wiktorie, Zuzie i Ole sa juz stadami chodza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ????????????????????????/ 16.06.07, 14:40 Uprzejmie proszę, zebyś przestała krzyczeć, bo bębenki w uszach pękają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:12 Widzę, że forumowiczkom bardzo podoba się imie Ludwik, zdrabniane do Lutuś czy Ludwiczek. Dla chłopczyka może włąsnie Ludwik, dla dziewczynek Marianna i Weronika ? to takie moje pierwsze pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TABALUGA Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.chello.pl 16.06.07, 15:33 Moim zdaniem są imiona których nie powinno się zdrabniać. Ludwik może być ale zdrobnienia i to w stosunku do chłopców (chociaż Oliwka budzi we mnie b.burzliwe uczucia) nie koniecznie. Jeżeli ktoś lubi zdrabniać to niech da imię które da się zdrobnić Bartuś, Piotruś, Jędruś. Jeżeli zdecydujemy się już na imię typu Ludwik, Stefan poczekajmy 10-15 lat, a raczej przemęczmy się bez zdrobnień i duży Ludwik będzie OK. Ale najgorszym koszmarem dla mojego ucha są KrystianEK, AdrianEK. DamianEK, OskarEK, IgorEK, WiktorRK itp........... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 16.06.07, 15:39 Ludwik i Stefan się jak najbardziej zdrabniają i wystarczy pzeczytać kilka książek, by o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rerekumkum Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.chello.pl 16.06.07, 17:49 Wszystko można zdrobnić-tylko nie wszystko dobrze brzmi. Piotr, Piotruś dla mnie do zaakceptowania-Piotrek już nie. Ale to akurat kwestia gustu. Niestety z niektórych imion po zdrobnieniu robią się "cudaki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: 80.54.146.* 18.06.07, 20:33 Ja też spodziewam się dziecka . Moje typy to: Cyprian, Cyryl, Kornel, Roch, Maurycy, Hieronim, Oskar, Florian, Oliwier, Ksawery. A dla dziewczynki - Felicja, Konstancja, Gabriela, Róża, Kornelia, Liliana, Melania, Ofelia, Oktawia, Liwia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.06.07, 13:39 Antonina bardzo ladne, duzo jest ladnych imion, wazne zeby pasowalo do nazwiska.Moje mi sie bardzo podoba, dzieki moim rodzicom je mam i bardzo mi ono pasuje. Ladnie sie skraca, super imie Katarzyna, ale nikt go nie zaproponowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasisko Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: 80.51.140.* 25.06.07, 21:25 Jowita + Judyta + Jordan (moja 6 letnia córka koniecznie chce, aby Jej braciszek miał tak na imię )))))) Jowita + Judyta + Kornel Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.06.07, 13:41 tylko nie Jordan jak nazwa szczoteczki do zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:50 Jordan to śliczne imię! Jordan, Jordanek, Jorduś... Tyle się tego dziś nasłuchałam i mi nie obrzydło.;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna imiona IP: 82.197.39.* 28.06.07, 23:03 może naprzykład Daniel i Daniela lub Ola i Olek; można jeszcze Michał i Michasia, ale można jeszcze poszukać i pokombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagus3 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.eranet.pl 29.06.07, 15:45 asia, ania i kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagus3 Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków IP: *.eranet.pl 29.06.07, 15:47 antoś,łucja,anielka Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: klasyczne i oryginalne imiona dla blizniaków 23.07.07, 01:05 Ja byma dała: 1.Przed Józefiną: Józefina, Hersylia i Wincenty 2.Po Józefinie: Hersylia, Konstancja i Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś