Dodaj do ulubionych

Nie ma imienia - a poród za tydzień !

12.06.07, 13:59
Witam. Bardzo prosze o pomoc w wybraniu imienia dla dziewczynki. Poród juz za
ok. tydzień, a imienia wciąż nie ma...
Mam już jedną córeczkę - Milenę, więc imię dla drugiej dziewczynki musi być w
miarę dopasowane. Już niemalże byliśmy z mężem zdecydowani na Lilianę, ale
naszły mnie wątpliwości ze względu na zbytnie podobieństwo do imienia Milena
zwłaszcza w przypadku zdrobnień (Mila-Lila, Milka-Lilka, itp.). Po krótce
opiszę gust mój i męża, co może ułatwi Wam sprawę:

Ja: lubię imiona brzmiące "miękko" (moje propozycje: Kalina, Nina, Blanka,
Anielka), chociaż niektóre "twarde" imiona również wpadają w mój gust.

Mąż: podobają mu się szczególnie "twarde" imiona (np. Matylda, Dagmara,
Tamara), ale niektóre "miękkie" imiona też mogą okazac się dla niego fajne.

Oboje: chcielibysmy aby imię jednocześnie nie było zbyt popularne (odpada
Zuzia, Julia, Ola, itp), ale nie może być zbyt oryginalne, wręcz wymyślne (a
za takie uważam np. Idalia). Nie jesteśmy zwolennikami trendu nadawania imion
staropolskich oraz typowowych dla pokolenia naszych rodziców lub dziadków
(odpada więc Helena, Janina, Zosia, Marysia, itp. oraz te z końcówkami -
sława). No i niedopuszczalne są imiona w stylu "amerykańskim" (Nikola,
Wanessa, Sandra, Dżesika, itp.).

Czy macie może jakieś propozycje? Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • mirabilandia Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 14:09
      Bedzie trudno, ale moze cos Wam sie spodoba:

Aurelia
      Flora
      Amelia
      Łucja
      Liwia
      Emma
      Marcelina
      Sara
      Dagna
      Lilla
    • tami46 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 14:12
      Mnie isę podoba Kalina.Tamara to imię kontrowersyjne.Wiem z doświadczenia w
      mojej rodzinie ,że podoba się mężczyznom/mamy w rodzinie mała Tamarkę i to
      ojciec wybierał imię/,ale na tym forum jest krytykowane.
    • kkatarynka Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 14:20
      Polecam Łucje, tak dalam na imie mojej coreczce smile budzi sympatie,
      niewycudowane ale i nie zbyt popularne.
    • koza_w_rajtuzach Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 14:24
      A co powiecie na Alicję, Laurę, Jagodę, Kaję, Justynę, Kornelię i Różę?

Z Waszych pomysłów podoba mi się Blanka, Aniela oraz Matylda.
    • Gość: Malwina Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:28
      A może Laura?
      W moim odczuciu zaczyna się miękko, kończy twardo - może więc przypadnie wam
      obojgu do gustu? smile
      Albo Kornelia. Ta z kolei zaczyna się stanowczo, kończy delikatnie. smile
    • Gość: dziewczynka Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.mt.pl 12.06.07, 14:56
      Rozalia
      Anastazja
      Dominika
      Klementyna
      Anita
      Julianna
      Jaśmina
    • solveiga1 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 14:59
      Blanka smile, Aniela, Matylda to moje faworyty jesli chodzi o twoje propozycje.
      Kalina tez mi sie podoba. Moze jeszcze Adela, Eleonora...
    • asidoo Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 15:48
      Może Dominika, zdrobniale Misia?
    • asidoo Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 15:52
      Nie wiem, czy Klementyna jest dla ciebie zbyt staroświeckie, ale zdrabnia się
      pięknie - Klementynka smile
      Bardzo mi się podoba, na równi z Dominiką.
      Zaproponuję też Joasię (ale dla ciebie Joanna chyba za twarde?)
    • Gość: essi Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.smrw.lodz.pl 12.06.07, 17:08
      Milena i Jagna(Jagienka)-w pełnej formie dość twarde ,jako zdrobnienie bardzo
      dziewczęce i delikatnesmile
      Milena i Hanna
      Milena i Ewa
      Milena i Bogna
      Milena i Daria
      Milena i Gabriela
      Milena i Adela
      Milena i Celina

z Waszych propozycji najbardziej podoba mi się Anielka smile
    • Gość: cynta Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: 206.197.217.* 12.06.07, 17:45
      Milena i Blanka
      Milena i Klara
      Milena i Matylda
      Milena i Sara
    • abiela Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 19:40
      Proponuję Emilkę, Gabrysię, Alinę, Leonię, Malwinę.
    • Gość: lemonnka;) Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.aster.pl 12.06.07, 20:07
      Podobają mi się Twoje propozycje- Aniela i Blanka. Z męża: Dagmara

A proponuje jesli nie Aniele/Blanke/Dagmare to może Amelkę,Julitę,Emilkę,Paulinkę?
      smile szkoda że nie chcecie Liliany sad chociaz ja preferuje Liliannęsmile
      • shilla01 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 21:18
        Milena to jedno z moich ukochanych imion więc może moje propozycje przypadną Ci
        do gustu :
        Malwina
        Michalina
        Marcelina
        Nadia ( uwielbiam zdrobnienie Nadinka wink )
        Róża
        Oktawia

Kalina i Nina - też są ładne

dla męża wink Martyna , Klaudyna , Agata , Judyta , Olga,

i jak ?
        • agi40 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 12.06.07, 23:28
          Może

Milena i Berenika lub
          Milena i Marcjanna
    • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 13.06.07, 09:25
      Dziękuję za wszystkie propozycje. Niektóre naprawde bardzo ciekawe. Problem
      jednak polega chyba na tym, że podoba mi sie wiele imion, ale nie mam jednego
      absolutnie ulubionego. I do kazdego imienia (nawet tego które mi sie podoba)
      potrafię znaleźć jakieś "ale" (a to jest zbyt popularne, albo zbyt wymyślne,
      albo nie podoba mi sie brzmienie zdrobnienia, albo imie pojawia się juz w
      bliskim otoczeniu, itp.). Im dłużej sie zastanawiam, tym ma wiekszy mętlik w
      głowie... Co robić?
      • martynika74 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 13.06.07, 09:56
        Witaj!
        Doskonale rozumię Twój dylemat. Sama byłam w kropce rok temu. Powstało małe
        zamieszanie... W rezultacie córeczka dostała imię Marta. Może Milenka i
        Martusia?. Jest tyle pięknych imion, że można się pogubić. Moja rada, nie myśl
        zbyt intensywnie, do każdego imienia można się "przyczepić", a czasami te
        zupełnie proste od lat nadawane są najpiękniejsze.
        Życzę powodzenia.
        • Gość: Eliza T. Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:52
          Malwina, Amelia
      • gaudencja Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 13.06.07, 21:02
        abc777 napisała:

> Dziękuję za wszystkie propozycje. Niektóre naprawde bardzo ciekawe. Problem
        > jednak polega chyba na tym, że podoba mi sie wiele imion, ale nie mam jednego
        > absolutnie ulubionego.
        (...)
        Im dłużej sie zastanawiam, tym ma wiekszy mętlik w
        > głowie... Co robić?

Ja w identycznej sytuacji postanowiłam, że nadam imię po kimś z rodziny, i tak
        zrobiłam. To pozwala wyeliminować dużą częsć imion. Pomyśl, popytaj, może
        spodoba Ci się imię po jakiejś prababci albo babci ciotecznej? A może po
        wcześniejszych przodkach, jeśli pamięć co do ich imion się zachowała w
        rodzinie?
        • sylwia979 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 13:48
          > Ja w identycznej sytuacji postanowiłam, że nadam imię po kimś z rodziny, i tak
          > zrobiłam. To pozwala wyeliminować dużą częsć imion. Pomyśl, popytaj, może
          > spodoba Ci się imię po jakiejś prababci albo babci ciotecznej? A może po
          > wcześniejszych przodkach, jeśli pamięć co do ich imion się zachowała w
          > rodzinie?
          >
          ja chcialam bardzo nadac ktores z imion po dzidku,pradziadku,babci lub prababci.....
          najgorsze bylo to ze rodzice z tesciami robili w tym problemy smile
          bo tesciowa proponowala wybierac w kierunku swojej rodziny
          a moi rodzice proponowali po imionach z mojej rodziny....
          wiec zrobilam im na zlosc,i zrobilam jak mi sie podobalo w ostatniej minucie przy zarejestrowaniu dziecka....
      • shilla01 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 14.06.07, 09:16
        a które podobają Ci się najbardziej ?? Może spróbujemy coś wykombinować
        wspólnie smile
        • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 14.06.07, 16:22
          Najbardziej podobają mi się:
          Liliana - ale odpadło ze względów o których pisałam rozpoczynając ten wątek.
          Ponadto sądzę, że i tak większość osób bedzie uzywać zdrobnienia Lilka, co z
          kolei nasuwa skojarzenia z bardzo nielubianym przeze mnie imieniem Lidia.
          Nina - zdaniem mojego męża "imię bez wyrazu"
          Blanka - kompletnie nieakceptowalna przez mojego męża
          Agata - bardzo ładne, ale wolałabym coś bardziej oryginalnego
          Jagoda - niestety pies sąsiadów ma tak na imię.

Tak naprawdę można by tu jeszcze parę imion wymienić, bo wszystko zmienia się
          jak w kalejdoskopie. Jednego dnia podobają mi się jedne imiona, drugio dnia
          odkrywam urok w innych, itp. Jak widzisz, sprawa beznadziejna...
        • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 09:01
          Wczoraj wieczoram niespodziewanie zaczęło podobać mi się imię Olimpia. Wydaje
          mi się w miarę dopasowane do Milenki. Poza tym nie jest ani zbyt popularne, ani
          zbyt wyszukane. Jak sądzisz?
          Jedyne do czego na chwilę obecną mogę się przyczepić to zdrobnienia, a
          właściwei ich brak, bo jak zdrobnić imię Olimpia?
          • koza_w_rajtuzach Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 09:27
            Mi Olimpia się nie podoba, choć pewnie większość forumowych dziewczyn ma
            odmienne zdanie na ten temat.
            Milena ma pochodzenie starosłowiańskie, więc może dla drugiej córeczki również
            wybralibyście coś starosłowiańskiego? Polecam Dobrawę zdrabnianą do Dobrusi smile.
          • gaudencja Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 21:06
            abc777 napisała:

> Wczoraj wieczoram niespodziewanie zaczęło podobać mi się imię Olimpia. Wydaje
            > mi się w miarę dopasowane do Milenki. Poza tym nie jest ani zbyt popularne,
            ani
            >
            > zbyt wyszukane.

Jeśli zaczęło Ci się niespodziewanie podobać konkretne imię, na Twoim miejscu
            zostalabym przy nim. Może córeczka "chce" się właśnie tak nazywać. Mi też w
            ciązy niespodziewanie zmieniła się koncepcja nazwania dziecka i myślę, że ten
            moment, kiedy sie czuje, ze to właśnie "to" imię, jest momentem, w którym
            należy się zatrzymać przy wybieraniu imion.

Olimpię zdrabniałabym do Oli chyba jednak, ale jest tu duze pole do wykazania
            się kreatywnością, może to być choćby Pimka (żartobliwie). Znam jednak 2
            Olimpie, do których zawsze się mówiło Olimpia właśnie, bez zdrobnień.
            Pozdrawiam smile
    • Gość: Nataloosia:) Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:48
      Może Kornelia? ma twardo brzmiące " r " i miękko brzmiące " l " smile
      • Gość: Dee Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:18
        Wiesz, fajna ta Olimpia. A jesli na "O" to może dorzucę Oktawię, moim zdaniem
        jeszcze fajniejsza.
        Olimię chyba będą zdrabniac niestety do Oli..
        • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 09:29
          Oktawia niestety kojarzy się mojemu mężowi tylko ze Skodą. Jak mu
          zaproponowałam to imię to śmiał się, że jakby był fanatykiem Skody, nazwał by
          córki Oktawia i Felicja. Oba te imiona więc niesty odpadają.
          • Gość: Ola Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 15.06.07, 11:33
            Mam radę: poczekaj aż córka wyjdzie i sama się przedstawi... Serio! Może jak ją
            zobaczycie to momentalnie nasunie się Wam imię.
    • sylwia979 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 13:41
      witaj smile
      u mnie tez byl problem z imieniem dla dziecka smile
      mam siostre o 2 lata mlodsza,nazywa sie Magdalena Maria....
      1 corke urodzilam 22 lipca 1998 - taki pech ze tego dnia jest Maria,Magdalena.
      ale ze moja siostra ma odwrotnie Magdalena Maria wiec doszlam do wniosku ze zadne z tych imion niedam na pewno,na pierwsze imie mojej corki smile
      kazdy sie upieral,rodzice,tesiowie.
      ale jak pojechalismy do Urzedu Stanu Cywilnego zarejestrowac corke,z mezem doszlismy do wniosku ze damy jej 2 imiona....
      i w pospiechu w tym urzedzie kobieta sie pyta jak dalismy na imie ....
      ja wyskoczylam z teksem
      Paulina Magdalena smile - mezowi sie spodobalo smile
      zaskoczenie bylo wielkie w domu po polozeniu na stol aktu urodzenia dziecka smile

przy 2 porodzie jak tylko sie dowiedzialam o ciazy - od razu powiedzialam ze nikt imienia dla dziecka nie bedzie wybieral....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      w danym dniu jak dziecko sie urodzi - prosze spojrzec w kalendarz i podac mi imiona z danego dnia....
      i tak bylo smile
      urodzilam synka 04.08.2000 w danym dniu bylo akurat imie dla mojego synka smile DOMINIK smile
      i tak zostalo tylko mu dodalismy 2 imie bo i corka tez ma 2 imiona smile
      wiec zostal Dominik Pawel smile
      obecnie jestem w 6t i 4d ciazy smile i juz z mostu - glosno rzucilam teksem ze maja zakaz wybierania imienia dla tego dziecka - w jakim dniu sie urodzi takie bedzie mialo imie smile
      • abiela Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 13:47
        Olimpia mi się niezbyt podoba ale to ciekawe imię, podejrzewam, że będzie
        zdrabniane do Oli. Mnie Oktawia bardzo się podoba, również Olga.
      • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:00
        Pomysł jest ciekawy, ale bardzo ryzykowny. Chyba nie mogłabym kwestii wyboru
        imienia pozostawić losowi. Prawdopodobnie bede mieć cesarkę i wstępny termin
        wyznaczony jest na poniedziałek 18 czerwca. Według mojego kalendarza imieny
        obchodzi wówczas Elżbieta i Halszka. Żadne z tych imion nie jest ani w moim
        guście, ani w guście męża. Elżbieta - dla mnie to imie nie do przyjęcia z
        pokolenia moich rodziców, Halszka - choć często doceniana na tym forum, dla
        mnie brzmi jakoś nazbyt zbrobnieniowo i infantylnie. Dobre dla dziecka ale
        dziwne dla osoby dorosłej.
        • sylwia979 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:05
          mozesz zrobic tak smile
          jesli w danym dniu sa brzydkie imiona to zobacz dzien wczesniej lub dzien pozniej - moze bedzie ladniejsze smile
          w moim przypadku sie udalosmile bylo ladne imie smile
          lecz jesli jest faktycznie jakies imie straszne to mozesz dac imie z najblizszego dnia - napewno ktores tobie i twojemu mezowi w oko wpadnie smile
        • sylwia979 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:08
          u mnie w kalendarzu jest:
          Elżbieta ,Marek
          ale moze sie zdazyc ze przenosisz ciaze o kilka dni smile
          u mnie szwagirka miala termin porodu na 24 maja a urodzila 8 czerwca...
          • Gość: ona Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.chello.pl 15.06.07, 14:20
            18 czerwca imieniny obchodza:
            Amand, Amanda, Drogomysł, Drogoradz, Drohobysz, Dzirżysława, Efrem, Elżbieta,
            Emil, Eufemiusz, Hipacy, Leoncjusz, Marek, Maryna, Miłobor, Ożanna, Przeborka i
            Teodul

oto link: pl.wikipedia.org/wiki/18_czerwca

Z powyzszych podoba mi sie Amanda
            • sylwia979 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:22
              jejku smile
              jakie imiona smile hehe
              to ze na 18 czerwca dziewczyna ma termin - ale byc moze kilka dni przenosi ciaze,niech sie sugeruje kolejnymi dniami....
              napewno cos wybierze smile
              • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:46
                Mam świadomość, że poród może nastapic nawet na dwa tygodnie przed lub po
                wyznaczonym terminie. Ale ja mam wstepnie wyznaczony termin cesarki - własnie
                po to, aby nie przenosić ciąży. W mojej sytuacji nie jest wskazane przenoszenie
                ciąży. Termin cesarki jest terminem znacznie bardziej wiarygodnym niż termin
                porodu naturalnego. Dzis ide na wizytę i sądzę że termin cesarki zostanie
                potwiedzony.
            • abc777 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 14:41
              Dziękuje za te informacje smile
              Jednakże jak pisałam rozpoczynając wątek nie lubię imion przestarzałych ani
              wymyslnych, a obawiam się, że zdecydowana wiekszość dziewczęcych imion z 18
              czerwca taka niestety jest (Dzirżysława, Ożanna? Pierwsze słyszę). Amanda za
              bardzo kojarzy mi się z amerykańskimi serialami i w moim odczuciu jest imieniem
              niemalże na równi z Wanessą, Nikolą, Sandrą itp. Z zestawu na 18 czerwca zadne
              mi się nie podoba...
    • Gość: Dee Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:57
      18 czerwca [edytuj]
      Elżbieta, Paula, Marek, Efrem, Emil, Gerwazy, Leonia

takie znalazłam w Wikipedii

Paula jest ok smile
      • shilla01 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 15.06.07, 20:23
        Jestem za Olimpią . NIestety nie mam pomysłów jak zdrabniać. Spotkałam się z
        tym imieniem jakiś czas temu , niestety nie poznałam tej osoby bliżej i nie
        wiem jak się do niej zwracają. Bardzo prawdopodobne , że będą mówić Ola.
        Szkoda, że Oktawia odpada , bo mnie się podoba bardzo i wcale nie kojarzy mi
        się ze Skodą. Ale rozumiem męza smile
        Z innych na O może warto przemyśleć :
        Orianę ?? Zbyt odważnie ? Moim zdaniem bardzo fajne zdrobienie Orianka.
        Może Otylia ? Choć obawiam się , że skojarzenie będzie oczywiste

A co z Nadią i Różą ??

A może :
        Adela lub Adelia
        Ariana
        Gloria
        Łucja
        • ptosia Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 16.06.07, 08:48
          Córka mojej znajomej ma na imię Olimpia i rodzice zwracają się do niej pełną
          formą tego imienia, natomiast koleżanki wołają na nią Oli, nie Ola.
    • Gość: kasia Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: 83.16.100.* 16.06.07, 15:26
      proponuje imię "maja"
    • suzan11 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 17.06.07, 18:32
      ja proponuję imię Nadia,Kaja lub Maja
      • moonisia1 Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 17.06.07, 20:53
        Monika
    • magdmaz Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 17.06.07, 22:06
      Urodziłam się 18.06. Bez względu jakie imię będzie nosić Twoje dziecko - mam
      nadzieję, ze będzie urodzone pod dobrą gwiazdą!!!!
      • gaudencja Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 18.06.07, 18:26
        magdmaz napisała:

> Urodziłam się 18.06.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!
    • mama_marcela1 Karina:) 17.06.07, 23:10
      jak będe kiedyś miała dziewczynke to tak będzie miała na imię...złożenie
      twardego i miękkiego imieniasmile
      • Gość: cynta Re: Karina:) IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 18.06.07, 06:31
        Osobiscie uwazam ze Koryna jest lepsza..
    • Gość: ELEONORA Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.chello.pl 18.06.07, 16:34
      Prę lat temu urodziłam córcię. Byłam pewna, że będzie syn. Nie zastanawiałam się
      nad imieniem dla dziewczynki. Wyszłam ze szpitala i myślałam. W końcu zebrałam
      się osobiście i pojechałam do USC. Zapisałam córkę tak jak nikt nie radził
      Barbara Marta. Obecnie używam form Basia i Barbórka. W przedszkolu nie było
      drugiej Basi w szkole też się nie spotkałam ( jest w niej wprawdzie ok.2-ch
      tysięcy uczniów, ale jeśli nawet są dwie to nic)
    • kolejny_forumowicz Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 18.06.07, 18:23
      mi się - z tych wymienionych i nie wymienionych - najbardziej podobają:

Amanda
      Gabrysia
      Kora
      Kasia (popularne, wiem, ale wg mnie ładnewink)
      Laura
      Łucja
      Natalia
      Nadia
      Oliwka
      Sandra
    • Gość: lolka Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! IP: *.range86-149.btcentralplus.com 20.06.07, 01:13
      Czesc ja wprost przeciwnie jestem w 15 tygoniu ciazy i imiona juz mama
      dla chlopca Jakub-Kubus a dla dziewczynki Julia - Julka
      Jak Ci sie podoba mozesz sciagnac!!!
      • cynta Re: Nie ma imienia - a poród za tydzień ! 20.06.07, 03:35
        sorry, ale chyba zbyt dlugo nie myslalas :o) najpopularniejsze imiona jakie
        mozna sobie wyobrazic...
      • Gość: Dee Do Lolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:35
        Ściągać> Te imiona w takim razie mnóstwo ludzi sciąga! Kubusiów i Julek jest
        okropnie dużo. Pisze - okropnie, bo to juz jest przesada. Niedlugo w klasach
        beda same Jakuby i Julie. I bedą nauczyciele po nazwisku do nich mowic, albo
        numerkami.
        Czy rodzice juz nie znają innych imion? Jest cos takiego jak kalendarz... Mozna
        znalezc mnóstwo pieknych imion.
        • agi40 Tydzien juz minal... 20.06.07, 11:40
          a imie jest;o)?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.