Gość: gada IP: *.uznam.net.pl 13.06.07, 09:41 i w ogóle czy to bardzo niemodne imię ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Bohdan czy Bogdan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:12 Myślę, że jest to niezbyt modne imię. Znam Bogusława i Bogdana. Ten pierwszy ma 60 lat a drugi około 40. A co powiesz na Bogusza ? Wg mnie brzmi najładniej pośród Bogusławów, Bohdanów i Bogdanów. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Bohdan czy Bogdan 13.06.07, 16:51 nie jest modne, ale tym bym sie akurat nie przejmowala. ja znam Bogusława lat 19 i niezidentyfikowanego Bogusia (tzn. nie wiem, czy to Bogusław, Bogumił, czy Bogdan) lat dwadziescia kilka. obydwaj stanowia w swoim roczniku wyjatki. co do formy - myślę, że Bogdan bedzie mniej kłopotliwy, ale Bohdan jakby odrobinę bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bohdan czy Bogdan 13.06.07, 17:14 Bohdan jest chyba bardziej wschodni (poeta Bohdan Ihor Antonycz), ale ja mam wschodnie zapędy i wybrałabym właśnie Bohdana. Znam Bogdana rocznik 1987. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bohdan czy Bogdan 13.06.07, 17:18 Mnie się bardziej Bohdan podoba. Bogdana zdrabnianego do Bodzia nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bohdan czy Bogdan 13.06.07, 17:36 Wybrałabym Bohdana, ta forma była popularniejsza od kiedy to imię zaczeło być nadawane i dopiero w latach 50. Bogdan bardziej wszedł w modę i przeważył nad Bohdanem. Dlatego Bogdana odbieram jako imię wujkowate (a dla dzieci będzie dziadkowate) i niemodne, a Bohdana - jako pełne uroku imię pradziadów. Bogusz to zdrobnienie od wszystkich imion na Bog-, zwłaszcza Bogusława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Bohdan czy Bogdan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:05 Bohdan brzmi nieźle, oryginalnie. Ciekawie się to imię wymawia. Odpowiedz Link Zgłoś