alexandria1982 13.06.07, 23:52 Moja nienarodzona jeszcze córeczka - Józefina Róża 7-miesięczna córeczka mojej przyjaciółki - Konstancja Hanna Wciąż się "sprzeczamy", które imię ładniejsze ) A wy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Konstancja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:42 Zdecydowanie Konstancja! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 09:27 Podobnie odbieram te zestawy . Chyba Józefina podoba mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 10:23 Mnie się oba podobają. Ale zestawienie z Konstancją chyba jednak bardziej bo Róża dałabym jako pierwsze imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 14.06.07, 14:11 Józia też odbieram jako okropne brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 10:51 I jedno i drugie należy do moich ulubionych . Włąściwie to przed Konstancją jest Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:59 Moja SP babcia nosila imie Józefa i strasznie sie jej to imie nie podobało zwlaszcza zdrobnienia Józia, Józka - przez co sama jestem zrażona do tego imienia, niby Józefina brzmi dosyć oryginalnioe ale zdrobnienia pozostająte same, także wybrałabym je na drugie imie. Natomist Konstancja brzmi ciekawie z tym ze jak sie dowiedzialam ze moja ciocia na którą całe życie mówie ciocia STASIA bo wszyscy tak mówią, ma naprawde na imie Konstancja to zwątpiłam, a rodzina twierdzi ze STASIA moze byc zdrobnieniem od Konstancji bo Konstasia - Stasia. ;/ hmmm więc osobiście wolę unikać takich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 12:21 Jozefina podoba mi się troszeczkę bardziej niż Konstancja ,ma bowiem przepiękne zdrobnienia -wszelkie wariancje Finki i Zefki -jak dla mnie są rewelacyjne ! Zastanawiam się czy zestawienie Józia Rózia jest celowe ? Osobiście za Różą nie przepadam ,za Hanną jeszcze bardziej Pozdobałaby mi się np.Józefina Klara . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 14.06.07, 14:10 Konstancja ładnie , ale jak zdrobnic? To maleństwa mówić: Konstancjo ?? Józefina jak dla mnie nieładne i pretensjonalne, Róża też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:41 Oba zestawienia bardzo ładne, mnie bardziej podoba się Konstancja - do Józefiny jakoś nie mogę się tak do końca się przekonać. Ale imiona piękne, w podobnym "klimacie" jest jeszcze np. Marcjanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 14.06.07, 16:12 Imię Konstancja jest b. sympatyczne, ale sama bym go nie wybrała. Józefina na początku wywoływała grymas na mojej twarzy, aż do momentu, gdy zeszłej niedzieli oglądałam koncert Szansy na sukces i była tam Anna Józefina Lubieniecka. Oj, jak mi to fajnie zabrzmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:32 Oba bardzo lubię. Są równie piękne i dostojne. Gdybym spodziewała się córeczki raczej zdecydowałabym się na Konstancję. Ciągle nie umiem się przyzwyczaić do Józefiny jako pierwszego imienia (choć mi się podoba!), ale to napewno sprawa czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 18:05 alexandria1982 napisała: > Moja nienarodzona jeszcze córeczka - Józefina Róża > 7-miesięczna córeczka mojej przyjaciółki - Konstancja Hanna > > Wciąż się "sprzeczamy", które imię ładniejsze ) A wy jak myślicie? Pierwsze imiona równie ładne, ale ze względu na Różę wygrywa Twoja córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 20:31 Oba mi się bardzo podobają, ale gdybym wybierała imię z tych dwóch dla swojej córeczki, bezapelacyjnie wygrałaby Józefina. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Józefina czy Konstancja? 14.06.07, 20:53 Oba zestawy są niezłe. Spośród dwóch pierwszych bardziej podoba mi się Konstancja. Na drugie zaś dałabym Róża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.smrw.lodz.pl 14.06.07, 21:07 Józefina Róża podoba mi się bardziej)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Józefina czy Konstancja? IP: *.chello.pl 15.06.07, 13:57 zdecydowanie Józefina Odpowiedz Link Zgłoś