baranek77 19.06.07, 13:25 Jakie imię doradzilibyście dla siotrzyczki Olimpii? Zostały trzy miesiące a my nadal w kropce. Dla chłopaka mamy od dawna, a tu druga córcia Tak do 7 liter. bo nazwisko długie... Pzdr, Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejny_forumowicz Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 13:30 Olimpia to takie ładne, nieczęste, dziewczęce imię... może coś w tym stylu? Klaudia Kinga Kaja Laura Łucja dodaję spis moich ulubionych żeńskich imion życzę pomyślnego wyboru i pozdrawiam: Amanda Alicja Blanka Diana Flora Gabrysia Iga Ilonka Irka Julia Jacqueline (fr.) Kaja Kasia Klaudia Kinga Kora Lidia Laura Łucja Natalia Nadia Nina Oliwka Róża Sara Sandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:43 Do Olimpii pasowałaby wg mnie Oktawia . Moze jeszcze: Idalia Klara Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Imię dla siostry Olimpii 13.12.07, 08:45 O, wlasnie Oktawie chcialam zaproponowac. Moja praprababka miala tak na imie, a jej starsza siostra to byla Olimpia wlasnie:o) Pozostale propozycje Dee tez bardzo mi sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 14:20 Jowita! Gabriela Anita Laura Berenika Jaśmina Kaja Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.chello.pl 19.06.07, 15:39 Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:49 Augustyna, Amaranta, Apolonia, Berenika, Eunika, Idalia, Ilidia, Kesja, Lea, Taida, Konstancja, Zoja Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 17:19 Olimpia to jedno z moich ulubionych imion! Eunika Bibiana (Bianka) Aurelia Diana Flawia Letycja Laurencja Gaja Jaśmina Stella Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 17:54 tyle juz tu ładnych imion padło, na pewno cos wybierzesz A i znam Olimpkę, której się urodziła siostra Malwinka w zeszłym roku. M. Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 21:54 > A i znam Olimpkę, której się urodziła siostra Malwinka w zeszłym roku myśleliśmy podobnie, ale o Milenie... Malwina już jest w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 19:31 Dzięki wszystkim, tak dużo jest pięknych imion, trudno się zdecydować. No i mąż ciągle kręci nosem Moim typem jest Zojka, mąż woli Alicję... coż - pewnie decyzję podejmiemy na porodówce Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraf1 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 20:12 Znam bliźniaczki Olimpię i Oktawię Olimpia i Julianna Olimpia i Ofelia - Ofelia to bohaterka mojej ulubionej książki Olimpia i Weronika Olimpia i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 21:26 ach , ja chciałam wyskoczyć z tą Ofelią , a tu mnie ktoś wyprzedził Na pewno należycie do odważnych osób skoro macie Olimpię , więc zaproponuję Wam nieco odważniejsze imionka , tak aby pasowały do siostrzyczki Filipina Gaja Taida Zoe i Ofelia to z greckich a poza tym : Aurea Donata Flora Flawia Judyta Łucja Tacjanna Waleria Zoja jakiś komentarz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 21:47 Mój typ z podanych to Zoja, podoba mi się też Gaja... Ofelia - prototyp literacki jakoś mdło mi się kojarzy i jak to zdrabniać? I Łucja też fajna, ale mąż nie przełknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 19.06.07, 21:49 Zoja jak dla mnie brzmi jak ksywka, pseudonim. Gaja, Gajusia? moze Maja ? Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 21:52 > moze Maja ? są już trzy na podwórku Olimpka miała poczatkowo być Mają, ale nam przeszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 21:54 Tak troszkę żartowałam z tą Ofelią ) bo chyba jednak zbyt odważnie Tak naprawde serio , serio , serio to jesli Gaja Ci się podoba to rewelacyjnie pasuje do Olimpii PS Jak zdrabniacie Olimpię ? Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 22:05 PS Jak zdrabniacie Olimpię ? Oli, Olik, Olina, Olinek, Pimpek-Olimpek a dla babć jest standardową Olą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 19.06.07, 22:08 Hmmmm to może ... Zuzia? Alicja ?Albo Gabrysia? Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 19.06.07, 22:11 No - Alicja to typ mojego męża... Dwa pozostałe są po prostu za długie w swych wersjach oryginalnych, sama się męczę z długim imieniem i nazwiskiem, dzieciom chcę oszczędzić )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Imię dla siostry Olimpii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:19 Do Olimpii bardziej pasuje mi Zoja, niż Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek a urodził się ... Filip! 02.10.07, 21:44 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=092007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: a urodził się ... Filip! 02.10.07, 22:38 dziewczynka_bez_zapalek napisała: > www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=092007gratulacje! > > Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
lollypop Re: Imię dla siostry Olimpii 02.10.07, 22:32 Ktos zapropponowal Aurelie, moim zdaniem fajnie komponuje z Olimpia: Olimpia i Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Imię dla siostry Olimpii 12.12.07, 23:03 witajcie, dopiero tu dotarłam. Rzeczywiście - urodził się Filip Nie uwierzycie ale krył się do 9 miesiąca W siódmym miesiącu lekarz zwątpił że to dziewczynka, ale 100% pewność uzyskaliśmy dopiero po porodzie... Mam nadzieję że wasze propozycje jeszcze się kiedyś przydadzą, marzę o drugiej córeczce za jakiś czas, ale cicho sza... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Imię dla siostry Olimpii 13.12.07, 08:46 O, dopiero teraz doczytalam, ze Filip....Gratuluje:o) Odpowiedz Link Zgłoś