agata7712 23.06.07, 17:45 Co sądzicie? Nam sie podoba szalenie, Jagódka, Jagusia Krócej Jaga Nasza córeczka - jeśli to córeczka - tak będzie mieć na imie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Jagna? 23.06.07, 17:52 Śliczne imię ). Wszystkie zdrobnienie przepiękne, ale najbardziej podoba mi się Jagienka. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Jagna? 23.06.07, 19:04 Słyszałam, że Jagna to Agnieszka, prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jagna? 23.06.07, 19:21 pluskotka napisała: > Słyszałam, że Jagna to Agnieszka, prawda to? Prawda to. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Jagna? 23.06.07, 19:28 Mnie się niezbyt podoba. Brzmi za bardzo folklorystycznie. Wiem, że to samodzielne imię, ale zdecydowanie wolę Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Jagna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:29 Mnie się za bardzo nie podoba, szczególnie z powodu zdrobnienia Jaga. Kojarzy mi się z Babą Jagą. Odpowiedz Link Zgłoś
jim100 Re: Jagna? 24.06.07, 22:13 Moja córka ma na imię Jagna, ma niecale 2 latka Nam sie imię podoba Dużo osób myśli, ze to od Jagody... My wołamy na córkę także Jaga. Pozdr. Monika Mama Jagny i Tymona Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Jagna? 24.06.07, 23:00 Podoba mi się zdrobnienie Jagienka W ogole imię Jagna jest bardzo ładne i sympatyczne, ale podoba mi się tylko u czyjegoś dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Jagna? 25.06.07, 07:58 znajomi nazwali JAGA. jak dla mnie koszmar. pierwsze skojarzenie to Baba Jaga. juz wole Jagne, JAgienke, w ostatecznosci JAgode. i pytanie do gaudencji: ile w POlsce jest JAG ? - strasznuie mnie to ciekawi. maja i Odpowiedz Link Zgłoś
tromysza Re: Jagna? 25.06.07, 11:59 Jesli bede miala druga corke- tak wlasnie bedzie miala na imie. To juz postanowione pare lat temu. Piekne imie! Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Jagna? 26.06.07, 07:43 to zapewne ta urodzona w 2007 roku jest najmlodsza. nie spodziewalam sie, ze tak malo tych JAG jest, choc moze to i lepiej maja i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Jagna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:19 Jagoda, Jagna - ładnie, Jaga już mniej bo jakos z tą Babą sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Jagna? 17.10.23, 11:06 Ciekawe jestem czy pod wplywem "Chlopow" w przyszlym Roku bedzie wysyp Jagienek. Jak myslicie? Przewidywania Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Jagna? 17.10.23, 11:25 Moim zdaniem może trochę wzrośnie liczba nadań, ale wysypu nie będzie. Nie wiem, czy Chłopi będa na tyle opiniotwórczy co Lewandowscy Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Jagna? 17.10.23, 13:07 Wysyp to chyba za duże słowo, ale myślę że niektórzy się zainspirują filmem. Mnie imię się nawet podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Jagna? 17.10.23, 13:38 Ja nie wiem. Jagna nie jest dostatecznie popularna/osluchana, zeby byl wysyp. Jakkolwiek ten trend retro/imiona prababci jest silny wiec moze zaliczyc spory skok Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Jagna? 17.10.23, 16:35 Osobiście wolę delikatną Agnieszkę. Jagna, Jagienka - jest w tym jakiś sielski, słowiański urok, jednak mi kojarzy się z dodawaniem na siłę J przed A, i nie popieram tego zjawiska w przekształcaniu imion. Była jeszcze Jagata, a nikt tak raczej teraz nie nada obecnie. Kojarzy mi się też z Babą Jagą, i sama Jaga, i Jagna, i Jagienka, a także Jagoda i Jadwiga. Odczucia - jakoś tak pomiędzy ..hmm w uznaniu tradycji ale nie wystarczają, by nadać osobiście. I dźwiękowo mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Jagna? 17.10.23, 23:31 Nie podoba mi się to imię; kojarzy mi się ze słowem: "jagnię". Odpowiedz Link Zgłoś