Gość: anulka_22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:37 Niektóre całkiem oryginalne Natalia Ismena Rozalia Anna Nawojka Julia Natasza Dobrawa Zuzanna Antoni Julian Mateusz x3 (!) Jan x2 Stanisław Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:10 Natalia - zbyt popularne, nie podoba mi sie > Ismena - nawet ok, troszke z Ksymeną sie kojarzy > Rozalia - babciowate, ale ladne > Anna - tradycyjne , ladne > Nawojka - oryginalne, odwazne > Julia - za dużo juz Julek! > Natasza - ładne > Dobrawa - moze byc > Zuzanna - moze byc, ale za duza popularnosc > Antoni - slicznie > Julian - slicznie > Mateusz x3 (!)- ladnie , bez zachwytu > Jan x2 - moze byc > Stanisław - nie podoba mi sie > Maksymilian - moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka_22 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:51 szczerze mówiąc wcześniej nie znałam żadnej Ismeny, w sumie Dobrawy i Nawojki też nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:49 Dużo tzw. "staśków i franków" - jak najbardziej pozytywnie. Ismena nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 do anulka 22 26.06.07, 08:47 -NATALIA - ładne - ISMENA -nie podoba mi się - ROZALIA - to imie mojej 17 miesięcznej córeczki czyli bardzo ładne i mało popularne - ANNA - tradycyjne zawsze na czasie -NAWOJKA - nie podoba mi sie - JULIA -ooo nieee za dużo ich już jest - NATASZA - dla mnie takie rosyjskie imie - DOBRAWA - może być - ZUZANNA - kojarzy mi się z psem sąsiadów - ANTONI - może być -JULIAN - bardzo ładnie - MATEUSZ - ładne , ale troche za dużo ich - JAN - może byc -STANISŁAW - nie - MAKSYMILIAN - ładnie ps ; ciekawi mnie z jakiego miasta są to imiona ? własciwie chodzi mi o ROZALIE czyli imienniczke mojej córci ile ma lat ? bo imie nie często się zdażo wsród małych dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka_22 Re: do anulka 22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:50 Rozalia ma ok. 3 lat, mieszka w Poznaniu i jest śliczną dziewczynką pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 26.06.07, 12:01 Natalia - przejadło mi się, ale lepsza Natalia niż Natasza Ismena - pod wpływem forum pokochałam to imię Rozalia - podoba mi się od zawsze Anna - wolę Annę z jakimś przedrostkiem Nawojka - uwielbiam Julia - szkoda, że tak popularne Natasza - nie podoba mi się Dobrawa - śliczne Zuzanna - szkoda, że tak popularne Antoni - wolę żeńską formę Julian - z powodu skojarzeń Julian jest u mnie spalony na zawsze, wolę Juliusza. Mateusz - od zawsze jest na mojej czarnej liście Jan - szkoda, że tak popularne Stanisław - szkoda, że tak popularne Maksymilian - może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra A w moim..... IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 26.06.07, 19:52 Aleksandra , Zuzanna, Alicja, Gabrysia, Jaś, Weronika, Maja, Olek, Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 27.06.07, 20:52 Maksymilian Aleksander Nikodem Mateusz Jan Marek Stanisław Julia *3 Aleksandra Hanna *2 Bartłomiej Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka01 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 01.07.07, 14:01 Adaś-mój synek,Konrad,Nikola,Julka,Norbert,Natalia,Ania,Jakub,Aleksandra, Alicja, Ewa,Izabela,Laura,Martyna,Milena,Łukasz,Patrycja i..... Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:56 dzieci-rodzenstwa wsrod znajomych: Emilia i Diana Krzysztof i Jadwiga Klara i Zosia Stanisław i Maciej Maja i Zuzanna Marta i Szymon Ania i Maciej Dominika, Stas i Grzes jedynaki: Marcelina Konrad Grzegorz Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
ollik83 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 10.07.07, 21:25 Pisze od najstarszego Dagmara, Ernest, Wiktor Anna,Łukasz,Kasia,Wiktoria Kamil, Edwin, Aleksandra Roksana, Sandra Krystian, Kamila Karolina, Karol, Klaudia Kamil, Karolina, Kacper Aleksandra, Kamila Julia, Szymon, Andżelika Julia, Nadia Natalia, Agnieszka Gabryś, Amelia Jolanta, Urszula Krzysztof, Konrad, Adrian Jedynacy: Kacper, Miłosz, Nazar, Filip(2), Maja, Emilia, Piotr, Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 10.07.07, 21:40 Na mojej wiejskiej ulicy , rówieśnicy mojego Emila (rocznik 2005), sami chłopcy: Wojciech Miłosz Cyprian Piotr Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:04 Najbardziej podobają mi się Miłosz, Cyprian i Twój Emil. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 12.07.07, 17:49 Wczoraj na placu zabawa spotkane: Natanek (pewnie Nataniel) i Nawojka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:16 Dzieci moich znajomych i rodziny: Mateusz Szymon Natasza Zofia Jonasz Roch Eliasz Marianna Kosma Jeremi Stanisław Jan Albert Krzysztof Bartosz Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.chello.pl 16.07.07, 14:51 oto imiona w moim otoczeniu: a)te, które mi się bardzo podobają: Marcel Wiktor Szymon b)te, które mi się podobają: Mikołaj i Maja Karolina i Rafał Filip Adam Marta Konrad c)te, które są mi doskonale obojętne: Maciej Mateusz Marcin Michał Jan Stanisław Anna Malwina Ewa Magdalena Alicja Barbara Kinga Lena Julianna Jakub Agnieszka Bartosz Aleksandra Olga d)te, które mi się nie podobają: Hanna Dorota Kacper Kornelia Urszula Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 20.07.07, 14:41 Natalia- choć bardzo popularne to ładne Ismena - nie w moim typie Rozalia - jakoś dziwnie mi się kojarzy Anna - nie ma to jak Ania zawsze dobre, jest w porządku Nawojka - raczej nie Julia - mimo popularności bardzo mi sie podoba Natasza - lubię to imię Dobrawa - raczej nie, choć, brzmi fajnie Zuzanna - tak Antoni - jak najbardziej Julian - jw Mateusz- nie przepadam za tym imieniem Jan - jw Stanisław - to już lepiej Maksymilian - wolę Maksyma, ale fajne W moim otoczeniu tym najmłodszym: Nikola(2) Roksana Alicja Oliwia (5) Anastazja (2) Kuba (4) Kasjan Inga Alan Mikołaj(2) Denis Nikodem Szymon Hubert Bartosz Maja (3) Laura no to na tyle co pamiętam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: imiona dzieci w moim otoczeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:51 a to te w moim otoczeniu: KACPER- bardzo ladne LENA MARTYNA FILIP-ie podrap mnie po.... MAKSYMILIAN KSYMENA HANIA WIKTOR GABRYSIA-ohydne JULIA- co druga dziewczynka ble MATEUSZ- wajhe przełoż Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 21.07.07, 13:56 A w moim" Helena(2006)( po francusku Helene, wymawiane Elen, ojciec jest Francuzem)- podoba mi się Aleksander( 2005)- bardzo mi się podoba, jego braciszek Jakub( 2007)- zbyt popularny Michał (2002)- niezłe Jan(2007)- jw. Matylda( 2003)- całkiem, całkiem bliźniaczki Martyna i Klara( chyba 2005, ale nie jestem pewna)- oba niekoniecznie, prędzej Klara niż Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 21.07.07, 16:12 Gość portalu: anulka_22 napisał(a): > Niektóre całkiem oryginalne > > Natalia - ładne > Ismena - jak dla mnie zbyt "wymyślne" > Rozalia - babciowate, ale ma coś w sobie > Anna - niebrzydnie, ale Anek jest na pęczki od zawsze > Nawojka - hm, do przemyslenia, chociaz kojarzy się ze "sławojką" > Julia - piękne, dałabym tak córce, ale niestety ostatnio zbyt popularne > Natasza - niebrzydkie > Dobrawa - nie widze tu zdrobnienia dla dziecka > Zuzanna - patrz Julia a w ogóle to rządzi MILENA > Antoni - b. lubię > Julian - nie, nie i jeszcze raz nie > Mateusz x3 (!) - b. się podoba, biorę pod uwagę > Jan x2 - niekoniecznie > Stanisław - niekoniecznie > Maksymilian - zdrobnienie Maksio jest tragiczne Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 21.07.07, 20:28 Dodam jeszcze znane mi z opowieści bliźniaki Tymon i Ignacy( 2005) p- jak dla mnie całkiem nieźle. Druga parka: Gabriela Anna i Jan Michał( 2004)- nieźle, ale czegoś im chyba brak Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 26.07.07, 20:08 Wczoraj spotkane u lekarza - Bogna (kilkumiesieczna) i Jarosz (na oko 1,5 roku). Nie rodzeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 26.07.07, 21:34 Ostatnio spotkałam rodzeństwo - Jaśminę i Marcela. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 27.07.07, 20:56 Dziś w parku - Dorisa Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: imiona dzieci w moim otoczeniu 20.09.07, 11:46 Dzis u lekarza trojaczki - Maksymilian, Bartosz i Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś