nidia 18.06.03, 16:41 Witajcie Mój synek ma na imię Samuel i obecnie ma prawie 6-mcy. Ciekawa jestem jak wam się podoba to imię bo ja wciąż spotykam się z różnymi, często skrajnymi reakcjami. Ja jeszcze zanim w ogóle zaszłam w ciążę wiedziałam, że będzie Samuel. Potem trochę ciężko było przekonać dziadków, ale teraz bardzo im się podoba imię. Może znacie innych Samuelków. Ciekawa jestem jakich zdrobnień używają inni. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Samuel - mój mały skarb 18.06.03, 22:35 Czesc ! Nie przejmuj sie relacjami innych. To jest piekne imie.Jak bym miala jeszcze jednego synka to moze tez bym mu dala tak na imie.Ale juz na pewno na drugie. Buzka Ola Odpowiedz Link Zgłoś
pantera.72 Re: Samuel - mój mały skarb 21.06.03, 22:30 Cześć! Samuel piękne imie!!! Bardzo mi się podoba, ale nie odważyłam się tak dać na imię żadnemu z moich dwóch synków (( Nie znam żadnego Samuela. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Samuel - mój mały skarb 22.06.03, 22:17 Ja znam bardzo wielu Samuelów, ponieważ jestem w kosciele protestanckim i popularne jest u nas nadawanie biblijnych imion. Dlatego znam kilku Samuelów , Tymoteusza i Jeremiasza ( bracia), Natanaela i Esterę a także Amosa, Jakuba , Filipa i Teofila. Odpowiedz Link Zgłoś
nidia Re: Samuel - mój mały skarb 23.06.03, 15:26 Pytanie do Pantery: jestem ciekawa czemu, skoro podaoba Ci się to imię nie odważyłabyś się dać go swojemu dziecku? Czy chodzi o jakieś reakcje społeczne? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera.72 Re: Samuel - mój mały skarb 01.07.03, 18:59 Witam! Dawno tu nie zagladalam a tu pytanko na mnie czeka ) Tak jest, właśnie ze względów społecznych nie mam Samuela. Komu kolwiek mówiłam jakie imie mi się podoba to pierwsza reakcja to taka, że to Żydowskie imie. Ja tam do Żydów, ani do innych nacji nic nie mam, ale niestety żyjemy w takim, a nie innym społeczeństwie. No i uwierzyłam w to że mogę "skrzywdzić" dziecko nadając mu takie imie. Teraz po fakcie żałuje tego. Pozdrawiam serdecznie! Beata - mama Kacperka i Rafałka Odpowiedz Link Zgłoś
darcia73 Re: Samuel - mój mały skarb 09.07.03, 12:16 moja koleżanka ma synka Samuelka, zdrobniale mowimy na niego Samcio, chłopczyk ma juz 19 m-cy i jest b. fajniutki. A moj młodszy o 1-c synek ma na imię Przemysław Odpowiedz Link Zgłoś
nidia Re: Samuel - mój mały skarb 10.07.03, 15:04 Ha ha, właśnie my też na naszego szkraba mówimy Samcio. Ponadto jest Sami, Sam, Samuelek no i często Elfik, ale to z powodu jego bardzo nietypowej urody. Odpowiedz Link Zgłoś