ollik83 13.07.07, 09:52 czy przypisujecie imionom jakieś cechy charakteru? i nie chodzi mi o te z książek w stylu imię i charakter.Ja np. zauważyłam,że wszystkie Kasie jakie znam są bardzo pewne siebie, przeurocze i po jakimś czasie zaczynają mi działać na nerwyz kolei zawsze świetnie dogadywałam się z Marcinami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotka76 Re: imiona a cechy charakteru 13.07.07, 12:53 Z tego co zauwazylam mieszkajac w Polsce w poznych latach 90: Moniki - zawsze ladne i zadbane chociaz zarozumiale Anie- romantyczki Ewy - zamkniete w sobie Magdy - przebojowe i dowcipne Aleksandry - idem Sylwie - rozpieszczone ( i nie wiem dlaczego zawsze dlugowlose blondynki) Mariusze- dumni i niedostepni Marciny - fajne Kuby - zazwyczaj przystojni i dowcipni Darki- nie przykladali sie do nauki Oczywiscie sa to odczucia po dosc krotkim pobycie w Polsce... Przepraszam jesli kogos urazilam ale mialy to byc subkiektywne spostrzezenia... Z Magdami i Olami zawsze mialam najlepsze kontakty, nie wiem dlaczego. Natomiast wzystkie Justyny jakie spotkalam byly jakies takie mdle, zamyslone, powolne ( w Polsce przedstawialam sie drugim imieniem Justine, spolszczanym do Justyny) i balam sie ze i mnie tak odbieraja a bylam raczej energiczna osoba. pozdrawiam Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: imiona a cechy charakteru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 13:43 Mój syn ma na imię Przemek, nie jest wcale małomówny ani zamknięty w sobie. Jest najbardziej rozgadany z całej grupy w przedszkolu, nieczego się nie wstydzi. Występuje przed dużą publicznością np. śpiewa na festynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imiona a cechy charakteru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:06 Również obserwuję typowe dla danych imion cechy charakteru, podobną osobowiość, preferencje, przyzwyczajenia. Być może wymysł człowieka, a być może coś w tym jest? I tak na przykład; Ola - pogodne, pewne siebie, roześmiane, ale gdy trzeba potrafią zachować powagę, sprawiają wrażenie umiejących znaleźć się w każdej sytuacji, ale mam wrażenie, że w głębi duszy i one są troszkę zagubione Karolina - bardzo pewne siebie, przebojowe, optymistycznie nastawione do życia Marta - bywają przerwrażliwione, ambitne, lubią być utwierdzane w swoich przekonaniach, często natarczywe Artur - twórczy, ciekawy świata, mający ciekawą osobowość, nieco tajemniczy Jan - pogodny, żywy, ciekawy świata Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. To tylko moje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: imiona a cechy charakteru 13.07.07, 16:32 Dodam,że Marty to dobre gospodynie, a Magdy bardzo rozmowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imiona a cechy charakteru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:45 Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imiona a cechy charakteru 13.07.07, 18:02 Kariny - rozpieszone, źle prowadzące się (wszystkie Kariny które znam właśnie takie są) Agnieszki - mają silne charaktery, lubią dominować choć mimo to z reguły są naprawdę fajne Kasie - wredniaki P. Ele - chyba wszystkie Ele to świetne dziewczyny, z którymi można pogadać o wszystkim Asie - zwykle mają problemy emocjonalne Kingi - mają dość trudne charaktery Heleny - są trzepnięte Pawły - zwykle inteligentni, ale jednocześnie hmm.. głupkowaci i to w złym znaczeniu tego słowa Andrzeje - mili, często dość nieśmiali Jacki - pociągający, zagadkowi ), choć chyba lepiej na nich uważać Maćki - inteligentni Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: imiona a cechy charakteru 13.07.07, 19:04 A ja mam tak: Kaśki- jak najbardziej dwulicowe, raz miłe raz wredne. Anki- wygadane, ale chyba najlepsze w kategroiach imienniczych Agnieszki- przeważnie dowcipne choć lekko egoistyczne Karoliny- nie potrafię się z nimi dogadać Eweliny- dumne i trochę zarozumiałe Marciny- podli i niekoleżeńscy, same negatywy Konrady- dowcipnisie, ale przyjaźni (zwłaszcza jeden) Michały- mamisynki, ale da się znimi dogadać Mateusze- zgrywusy i łobuzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: imiona a cechy charakteru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:14 Ewelina - święta racja! Michał - mamisynki - zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: imiona a cechy charakteru IP: *.smrw.lodz.pl 13.07.07, 19:06 wszystkie Izy,ktore spotkałam to potworne LODÓWY,zimne,chłodne i wyniosłe Odpowiedz Link Zgłoś
ollik83 Re: imiona a cechy charakteru 14.07.07, 09:02 przeanalizowalam swoich znajomych i dodam jeszcze: Małgorzaty- super, energiczne, obrotne, pomocne, ale do bólu szczere i często nietaktowne Anity- przebojowe, wygadane, ambitne, wrednawe Joanny- zawzięte Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: imiona a cechy charakteru 14.07.07, 10:04 Agnieszki- flegmatyczne, wolno-myślące, sympatyczne, urokliwe Justyny- pewne siebie, ambitne, zyskające raczej po dłuższym poznaniu Małgorzaty- pomocne, koleżeńskie, oddane, takie kobitki "z jajem" Anie- raczej bardzo wygadane, szczere, dużo żartują, mają wielu przyjaciół Kaśki- super kumpele, oddane, sympatyczne Majki- dwulicowe, z jednej strony super psiapsiuły z drugiej skupione tylko na sobie, egoistki w każdym calu, ale inteligentne, bystre Dominiki- wygadane, zabawne, urokliwe, szczere, otwarte na innych Krzysiek- introwertycy, pracowici, inteligentni, troszkę pozbawieni poczucia humoru, zyskują przy bliższym poznaniu Robert- sympatyczny, flegmatyczny, pedant Tomek- dusza towarzystwa, wygadany, kumaty Marcin- inteligentny, uroczy, flirciarz Przemek- małomówny, zamkniety w sobie, taki "nijaki" Wojtek- lekkoduch, bawidamek, dwulicowy, nieszczery, takie lisy...wszystkie znane mi Wojtki są własnie takie, ale nie można im odmówić bystrości Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_grimm Re: imiona a cechy charakteru 14.07.07, 10:46 Nie wiem dlaczego ale mnie również Kaśki wydają się nieco wrdene Odpowiedz Link Zgłoś