pluskotka 21.07.07, 22:17 Nadałam takie imię postaci z opowiadania, które kiedyś pisałam, nie wiem czy do szkoły czy tak sobie. Ale zastanawia mnie czy ono funkcjonuje i jaką ma popularność jeśli faktycznie ktoś je nosi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Julietta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 22:38 Czyżby nie była to polska wersja francuskiej Juliette? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Julietta 21.07.07, 22:41 Nie wiem skąd mi to imię wtedy do głowy przyszło. Chyba po tym jak usłyszałam o imieniu Pauletta i przerobiłam Julię na Juliettę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Julietta 22.07.07, 00:03 Nosi je 76 osób, najwięcej ur. w latach 80. Jest to spolszczone francuskie zdrobnienie od Julii (jak i Paulette od Pauli), a zatem własciwie nie ma prawa samodzielnego bytu. Przyjęła się natomiast Julita o analogicznym pochodzeniu, która akurat ma nawet święte patronki: www.santiebeati.it/nomi/Detailed/2621.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Julietta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 12:20 Ja kiedyś poznałem dziewczynę o imieniu Juliette, a była pół-Włoszką Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Julietta 02.08.07, 12:32 U mnie na studiach byla jedna Julietta. Jak najbardziej Polka. Odpowiedz Link Zgłoś