frytka.es 30.07.07, 19:14 Znacie jakies fajne,orginalne imiona dla chlopcow,ktore nadaje sie w Polsce i w Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maybe_baby Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 19:21 Ja znam jedynie kilka imion, ponieważ mam kilku kolegów z tego regionu Europy. A mianowicie: Marc, Fernando, Jordi (to bodajże katalońskie, inaczej to też brzmi jako Jorge czyta sie Horhe). Dalej Diego, Alejandro i Carlos. Jest jeszcze Miguel i Jose ale oni są z Portugalii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 19:23 Patrząc na listę najpopularniejszych ostatnio imion męskich w Hiszpanii, bedą to od końca: - Adam - Bruno - Jan (sic!) - Gerard - Gabriel - Samuel - Ruben - Hugo - Adrian - Daniel. Czy uda Ci się z nich coś wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
frytka.es Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 21:15 Wielkie dzieki.Mam wprawdzie jeszcze sporo czasu ale przezorny zawsze ubezpieczony.Gabriel brzmi calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
frytka.es Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 21:20 Calkiem niezle brzmi tez Jordi,ale nie moge sobie wyobrazic siebie zwracajacej sie tak do malego bobaska.Moja pierwsza corka ma na imie Victoria Cristina i to imie od razu zapadlo mi w serce i wiedzialam ,ze to jest to.Szukam czegos co mnie poruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
frytka.es Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 21:57 Nicolas zdecydowanie do mnie przemawia,ale niestety miesiac temu nasi bliscy znajomi ochrzcili tak swojego synka wiec z wielkim zalem ale odpada.A moze cos orginalnego z innych okolic.Jestem otwarta na propozycje.Byle nie Franciszek.Wprawdzie mamy wersje wstepna-Simon Alan lub Alan Simon ale jakos mi nie trafia do serca.Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 23:31 Mnie by też nie trafił. Szukałabym jednak zwłaszcza czegoś, co można zapisać zupełnie tak samo w obu jezykach. Chyba że Jordan zamiast Jordiego? Co prawda Jordi to Jerzy, ale można to naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imiona dla chlopcow 30.07.07, 21:52 Pablo Raul Alberto Samuel Nicolas Eduardo Christian Eric Roger Julio Emilio Edgar Odpowiedz Link Zgłoś