olianka 20.08.07, 18:50 Zainspirowała mnie Lotka Podoba mi się polska Klotylda i francuska Clothilde też brzmi słodko. Jak to imię odbierane jest we Francji? Jak z popularnością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Clothilde we Francji 20.08.07, 19:41 Też mi się spodobała ta francuska wersja Klotydy. Z ,,Nad Niemnem'' mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Clothilde we Francji 20.08.07, 20:03 Clothilde jako tako ujdzie w tłoku(we Francji) Klotylda-OKROPNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Clothilde we Francji 20.08.07, 20:10 kojarzy mi się lekko z "ciotką Klotką" - ale ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Clothilde we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:16 Clothilde bardzo mi się podoba, Klotylda o wiele mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Clothilde we Francji 20.08.07, 23:48 Klotylda niestety do mnie nie przemawia. Clothilde bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Clothilde we Francji 21.08.07, 09:33 Clothilde, Mathilde i inne "Hildy" wg mnie są przepiękne po francusku, jeszcze w miarę ładnie po angielsku. Po polsku jakoś mi nie pasują: Klotylda, Matylda... Końcówka mi nie odpowiada, czy po prostu w naszym języku?... Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gdarin Re: Clothilde we Francji 04.09.07, 14:58 Jest to rzadko spotykane imię we Francji, częściej pojawia się w formie Clotilde. Na tej stronie można wpisać to lub inne imię i wtedy podana jest liczba osób, które je otrzymało w danym roku: www.prenoms.com/v2/services-prenom/prenom.asp Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Clothilde we Francji 04.09.07, 15:03 gdarin napisał: > Jest to rzadko spotykane imię we Francji, częściej pojawia się w formie Clotild > e. > Na tej stronie można wpisać to lub inne imię i wtedy podana jest liczba osób, k > tóre je otrzymało w danym roku: > www.prenoms.com/v2/services-prenom/prenom.asp Dzięki za link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Clothilde we Francji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:12 Nie podoba mi sie ani w wersji polskiej (jak ciotka Klotka), ani we francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Clothilde we Francji IP: 195.3.113.* 23.09.07, 18:08 Kojarzy mi sie ze sliczna blada dziewczyna, z upietymi wlosami.Elegancka troche z dystansem.to pewnie wplywy jakiegos filu ale nie iem juz ktorego.Trzeba miec taka wlasnie osobowosc zeby nosic takie imie.Nie zapomnialabym takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś