donmari 23.08.07, 22:03 Olivia- czasopismo Ariel- proszek do prania Kasia-margaryna Znacie jeszcze jakieś ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonkreta Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 23.08.07, 22:11 Ostatnio znalazłam jogurt Emilek. Nie mogłam się oprzec kupieniu go dla Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
forum-voice Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 13:09 Adam - czasopismo dla gejów. Maciek - baton, w reklamie chłopak dostaje piłką między nogi, ał! Zuzia - lalka nieduża... Tom - bęben Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Gruszka do irygacji "Aida" 14.09.07, 10:21 Pamiętam, było coś takiego w aptekach w latach 80-tych. Nie wiem, jak teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 22.03.10, 18:29 Darek - wczoraj zanlazłam taki serek, mlekowity chyba - oczywiście go nie kupiłam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: 62.233.231.* 23.08.07, 22:14 Claudia - pismo Ludwik - płyn do naczyń Jan - chyba?? jakieś worki foliowe czy cos podobnego Bartek - firma obuwnicza Kubuś - sok Produkty typu miksery, sokowirówki często "noszą" imiona kobiece. I tak: ja posiadam sokowirówkę Jowitę, znajoma ma robota kuchennego Krysię. Widziałam gdzieś podobne produkty "o imionach" Basia, Wiola, Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierzasty Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 00:02 > Jan - chyba?? jakieś worki foliowe czy cos podobnego Konkretnie torebki śniadaniowe "Jan Niezbędny" Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Mój koszmar podstawówkowy, czyli 23.08.07, 22:21 pasta Ola i zbiorowe szorowanie ławek w sali matematycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mój koszmar podstawówkowy, czyli 23.08.07, 22:57 margaryna Flora pralka Frania Odpowiedz Link Zgłoś
ada_adecka Re: Mój koszmar podstawówkowy, czyli 14.09.07, 15:55 Ta pasta nadal istnieje ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 23.08.07, 23:14 Radia Dorota, Jowita, Zosia Radiomagnetofon Marta Płyn do garów Ludwik Seria drobiazgów kuchennych Jan Niezbędny Pralka Luna Czekoladki Michałki Odkurzacz ręczny Kasia pompa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.legnica.vectranet.pl 31.01.10, 22:24 Aha, byłabym zapomniała. Marysia- masło Kaja- Masło Gośka- szczotka do słoików czy czego tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrid Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:16 batonik Pawełek Biurka nazwane imionami tez jako Marek itp. Nazwy sklepów: Biedronka, żabka, jeżyk,Jagoda,Beata, u Małgorzaty, u Marty,u Agnieszki też są śmieszne Podoba mi się za to nazwa sklepów czy tez restauracji np."Pod Kasztanem, Pod czeremchą, pod kocią łapą, pod czearcim łbem, pod zbitym psem czy cos podobnego. Wódka PanTadeusz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Do Astrid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:29 Gość portalu: Astrid napisał(a): Nazwy sklepów: Biedronka, żabka, To nie sa przeciez imiona Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu G_R_Z_E_Ś_K_I 13.09.07, 12:19 Chyba wszyscy zapomnieli o tym waflu lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.legnica.vectranet.pl 21.03.10, 21:29 Astrid napisał(a): > Nazwy sklepów: Biedronka, żabka, jeżyk Dodam jeszcze bo ktoś już odpisał że jeżyk to też nie jest imię. Jerzyk od Jerzego by było a o ile się orientuję to nie ma imienia Jeży. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 26.07.19, 09:36 W Grajewie był kiedyś sklep "Bożenna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrid Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:22 jeszcze dodam gazetę TINĘ, zastanawiam się ile jeszcze czasu minie zanim wyjdą na sprzedaż czepiki kąpielowe Otylka,albo żaglówki-Mateusz, albo peruki Wioletta czy Weronika) Ciekawe czy ktos odwazyłby się nosić np bluzki z napisem Doda.(jako firmówka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.smrw.lodz.pl 24.08.07, 08:43 rękawiczki lateksowe-Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrid Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:51 proszek REX i Dosia.,ale od jakich to imion?) Reksio jakas żywnośc. Cukierki Michałki. Gazeta Filipinka. Meble Patrycja za czasów naszych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 24.08.07, 09:16 Jestem na etapie kompletowania wyprawki Łóżeczka dziecięce - Kuba, Marta, Laura, Radek, i jeszcze ze 20 innych... Co ciekawe, wózków już imionami nie nazywają. Margaryna Maryna jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 24.08.07, 11:02 Radio Irena, coś ostatnio widziałam i było Aurorą, ale co to było nie pamiętam. A i majtki Paula kiedyś kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 24.08.07, 11:05 Zapomniałabym o zasuwie do drzwi Jania, ewidentnie od Janiny. Muszę dodać, że i zasuwa i radio Irena, mam mój dziadek, który miał córki o tychże imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 10.09.07, 12:05 > Co ciekawe, wózków już imionami nie nazywają. Nazywają, nazywają. Np. firma Tako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.lublin.mm.pl 24.08.07, 12:35 Produkty spożywcze to jeszcze nic. Gorzej jak to sa sprzęty wieloletniego użytku. Np pralka Frania, kuchenka Ewa itd Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 24.08.07, 13:55 - rajstopy Rosalia )) - chusteczki higieniczne i papier toaletowy Amelia - moje łóżko, które będąc jeszcze dumnie prezentującym się meblem wewnątrz sklepu nosiło nazwę "leżanka Bolek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.legnica.vectranet.pl 31.01.10, 22:28 Ada- kuchenka Dorotka- piosenka(wiem, że to nie przedmiot ale też napiszę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: 85.112.196.* 24.08.07, 14:45 Bolek to była też seria bardzo udanych mebli dziecięcych za czasów PRL-u, przedmiot porządania wielu rodzin. Oleje - Bartek, Olivier, Olek Batoniki- Pawełek, Kajtek, Gosia, Jacek Szczotka do włosów -Samanta Gra liczbowa - Karolinka (nie wiem czy jeszcze istnieje) Moja kanapa narożna - Ewita Srodki czystości - Dosia Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 24.08.07, 15:10 Wafelki "Grześki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika LUDWIK- płyn do naczyń, IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 15:59 Kuchenka gazowa ADA Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 marketing PRL - chcesz mieć coś swojego? ;D 14.09.07, 13:11 marketing PRL miał sporo takich produktów: - polar/predom: frania, ada, - unitra: adaptery bernard, adam, edward[?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.chello.pl 24.08.07, 20:43 Papier toaletowy Regina. Takie ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 25.08.07, 12:16 Serek w Niemczech z krowa Paula na opakowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 25.08.07, 19:24 > Serek w Niemczech z krowa Paula na opakowaniu... No nie! Tego mi tylko brakowało Serek Darek Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 25.08.07, 21:24 No wiec ja polece harcorowo Kiedys natknelam sie (albo w gazecie albo w necie) na ... lalke z sex shopu (taka nadmuchiwana)o imieniu "Paulina" Jakby tego bylo malo lalka ta (jak wynikalo ze zdjecia na opakowaniu) byla potwornym grubesem - czyli pewnie dla jakis lekkich zboczkow ktorych podniecalo ładowanie w sztucznego megatłusciocha Moe wiem nawet czy lalka ta nie miala opisu "gruba paulina" czy cos takiego. Az mi sie goraco zrobilo i pamietam przez chwile mocno ten fakt przezywalam Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 05.01.08, 21:17 Teraz taki serek jest teraz w Polsce, też boleję. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 09.09.07, 17:17 Samochody: Mercedes, Maja, Edsel. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 09.09.07, 18:34 Fabryka porcelany "karolina" batoniki "Jacus" Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 06:42 ale papier Regina, ręczniki, chusteczki są dobrej jakości, ja kupuję może z przekory bo jestem mamą małej Reginki, mówię do niej "moja królewno", ona na to, że nie jest żadną królewną, a ja na to "przykro mi, żeby przestać byc królewną musisz pójsć do usc" Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 10:47 Ryż - Halina margaryna - Maryna płyn do naczyń z biedronki - Tymek mój fotel składany - Karol (z resztą sporo mebli ma imiona mydło dla dzieci - Kajtek prlowskie ketchupy - słodka Ania i krzepki Radek Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 11:56 Znalazłam kiedyś cukierki "Emilka" Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 11:59 firma robiąca kosmetyki Joanna i jeszcze kosmetyki Eveline Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeusz Wiecej jest rzeczy od nazwisk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.07, 12:05 cala "seria" broni: colt, walter, kalasznikow, koch, makarow. Wagony pullmanowskie, prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Wiecej jest rzeczy od nazwisk 26.07.19, 09:37 Gość portalu: Amadeusz napisał(a): > cala "seria" broni: colt, walter, kalasznikow, koch, makarow. Wagony > pullmanowskie, prysznic Faktycznie. Ostatnio w oczy rzuciły mi się wódki "Ogiński" i "Paderewski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.axelspringer.pl 13.09.07, 12:14 pierniki Katarzynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.07, 12:30 Ajax - płyn do mycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:48 Płyn do mycia naczyń - Ludwik - biedni królowie Francji Odpowiedz Link Zgłoś
nina05 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami 13.09.07, 13:17 ketchup-Słodka Ania,Krzepki Radek, barszcz czerwony-Zagęszczany Zbigniew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:38 płyn do mycia naczyń- Lucek - zupełnie jak mój szwagier fabryka mebli- Bodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:27 Ten co poszukiwał czasu zapamiętał z dzieciństwa smak Magdalenek. Był też tort Stefanka. No i pizza Margerita (też coctail) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulu Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.09.07, 13:35 szkoda, ze nie ma np mietusow o wdziecznym melodyjnym imieniu msciwoj lol, kupowalabym chyba z czystej przekory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmk Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: 82.177.11.* 13.09.07, 14:08 Woda - Dobrawa Cukierki - Mieszko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildcat_x1 Re: Nazywanie produktów ludzkimi imionami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 15:13 Łóżko Jerzy ze sklepu Abra.I jak tu na takim czymś spać? Odpowiedz Link Zgłoś