Gość: biolog-negocjator IP: 83.238.100.* 14.09.07, 16:32 Shigella. Ladne? A jak nie to moze Legionella? Escherichia? Klebsiella? Nieee? to moze xxxxxxxxxx (i tu podajecie swoje imie, z rejestracja ktorego moga byc problemy). Zgodnie z taktyka "duza prosba - mala prosba" (tzw. "stopa w drzwiach") powinno przejsc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdarin a czwartej córce nadaj imię 14.09.07, 16:38 Salmonella, zdrobnienia Sally i Nela. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Shigella, Legionella, Escherichia 14.09.07, 22:01 Obawiam się, ze taka np. Klebsiella mogłaby przejść w niektorych urzędach bez problemow. Gdyby jeszcze powiedzieć, ze to imię francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Re: Shigella, Legionella, Escherichia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 01:02 Co prawda nie bakterie, a organizm eukariotyczny, lecz nie mniej ładny: Coccinella (swojsko biedronka). Znam osobę, która chciała tak nazwać córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Shigella, Legionella, Escherichia 15.09.07, 09:00 Hi hi, biedronka dwukropka to po lacinie Adalia bipunctata Adalia moim zdaniem by przeszlo No i jak ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Shigella, Legionella, Escherichia 15.09.07, 10:15 Mysle,że Shigella by przeszła Takie miedzynarodowe imię. "Szajdżella" mozna by wymawiać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Shigella, Legionella, Escherichia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:24 czta sie szigella tez ladnie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Shigella, Legionella, Escherichia 15.09.07, 13:50 Szigella ładnie ale Szajdżella jest bardziej światowo Jak dziecko będzie chciało wyjechać do UK (dyżurny argument) to będzie miało łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Shigella, Legionella, Escherichia 15.09.07, 15:56 A może E.cola, taka alternatywa dla Nicoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Shigella, Legionella, Escherichia 16.09.07, 20:07 Ecola-fajnie i tez swiatowo Móże być jeszcze Ecolia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Shigella, Legionella, Escherichia IP: *.lublin.mm.pl 15.09.07, 16:12 A dla chłopca Hemofilus, Gronkowiec, Paciorkowiec. To ostatnie nawet ładnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Shigella, Legionella, Escherichia 15.09.07, 16:15 Zdrabniany do Paciorka. Albo bardziej badawczo: Renoscyntygrafia, Morfologia, Posiew, Holter. Ładnie imiona nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Erytropoetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 15:35 a jak wam sie podoba Erytropoetyna? Zdrobnialne Erusia. Tak mi sie marzy, zeby pociagnac sobie łacha z pan w USC ale dzidziusia jeszcze nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Kolastyna 16.09.07, 20:06 Co prawda to trochę z innej bajki ale ja zawsze uważałam,ze Kolastyna było by ładnym imieniem. W skrócie Kola albo Kolastynka Odpowiedz Link Zgłoś