ariana1 20.09.07, 21:44 Jak brzmi wołacz: Melanio! czy Melaniu! Mam problem, bo mam małą Melanię w grupie i często nie wiem jak się zwracać, więc mówię po prostu "Melania". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: Melania 20.09.07, 23:40 Od wołacza się odchodzi - brzmi sztucznie i pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Melania 20.09.07, 23:42 asidoo napisała: > Od wołacza się odchodzi - brzmi sztucznie i pretensjonalnie. A dla mnie brzmi klasycznie i pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Melania 21.09.07, 00:26 No skąd, na wołacz sie właśnie przychodzi )) A co do meritum - dla mnie wołanie kogoś mianownikiem brzmi prostacko i barowo Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Melania 21.09.07, 07:50 moze wolaj po prostu Melusiu lub Melu ? maja i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Melania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:32 Tylko nie Melu! Mela to gwarowo splunięcie. Imię Melania jest ładne i ja bym się tak właśnie zwracała, nie przepadam za formą wołacza- Melanio-brzmi obco i sztywno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Melania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:21 Mysle ,ze Melanio jest odpowiednią formą. Ladne imie, tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś