Gość: sucielo IP: *.75.52.167.debica52.tnp.PL 30.09.07, 18:58 Do gimnazjum mojej kuzynki przyjechały dzieciaki z wymiany międznarodowej ze Szwecji. Mają ok. 15 lat. Ich imiona to: Alva Olivia Martina Hanna Ronja Linnea Ida Elina Frida Emilia Amanda Oscar Benjamin. Podoba Wam się? Mnie najbardziej przypadła do gustu Martina, ale w Polsce nie nadałabym tego imienia. Za granicą kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imiona szwedzkie. 30.09.07, 19:02 Podobają mi się: Alva Ronja Ida Elina Frida Emilia Benjamin. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Imiona szwedzkie. 30.09.07, 22:28 Fajne, zwłaszcza Alva, Ronja i Elina ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imiona szwedzkie. 30.09.07, 22:39 Podobają mi się Linnea, Ida i Frida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Imiona szwedzkie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:35 Elina i Linnea -ok. Nie podoba mi się Frida i Amanda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imadoki Re: Imiona szwedzkie. IP: 83.142.141.* 28.02.08, 20:48 Mi się podobają inne skandynawskie imiona jak: Tula, Iria, Sol i Saga. Te ostatnie doskonałe dla bliźniąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Imiona szwedzkie. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 20:31 Moja przyjaciółka ze Szwecji ma dwie córeczki Ariannę i Alexandrę. To pierwsze imię bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Imiona szwedzkie. 21.07.08, 20:43 Fajne imiona, ale ja ogólnie bardzo lubię skandynawskie imiona. Te akurat są dość międzynarodowe: Hanna, Ida, Emilia, Oscar, Benjamin, Olivia, Amanda, Martina (chociaż to akurat nie podoba mi sie w ogóle). Strasznie podoba mi się Frida i Linnea. Ronja też super. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Imiona szwedzkie. 22.07.08, 19:11 zyje z tymi imionami na codzien bo mieszkam w szwecji. wiekszosc tu wymienionych to imiona miedzynarodowe. ronja kojarzy mi sie z ksiazka astrod lindgren o corce zbojnika lubie imie Alva i Elina Amanda, Oscar i Benjamin nie podobaja mi sie ani troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela KOlejne imiona 23.07.08, 10:07 Wrzucam imiona szwedzkie, z którymi spotykam się często, wszystko to osoby dorosłe: Ruth Jan Andreas Louise Eva Martin Elisabeth Kristina Annika Karin Åsa (czyt. Osa) Gösta Ulrika Wiebke Marita Kerstin Britta Grit Carina Tommy Malou Björn Anja Gunnar Iréne Carola Marleen Sophie Barbro Bo Rasmus Jak widać sporo imion międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enkeli Re: KOlejne imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 21:02 Mi się podoba Rasmus. Przepiękne są Elisabeth, Björn (kojarzy mi się z cudowną Björk), Carina, Sophie, Marleen. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Imiona szwedzkie. 23.07.08, 13:13 Bardzo mi sie podoba imie Linnea Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Imiona szwedzkie. 20.12.08, 11:32 > Alva - fajne > Olivia - cudowne > Martina - cudowne, rozważam Martynę > Hanna - piekne > Ronja - córka zbójnika po polsku zgrzyta > Linnea - takie sobie > Ida - super > Elina - piękne > Frida - nie > Emilia - piekne > Amanda - niespecjalnie > Oscar - średnio > Benjamin - nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathieu Re: Imiona szwedzkie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:05 ja uwielbiam imię Linnea jeśli wyjade do Szwecji i będe mieć córke to będzie się nazywać Linnea albo Johanna, ew. Kajsa dla syna: Kalle, Jonas albo Soren Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Imiona szwedzkie. 30.04.09, 12:16 pl.wiktionary.org/wiki/Indekszwedzki_-_Imiona_%C5%BCe%C5%84skie mnie z tego wkazu podobaja się: Astrid Gerda Hildegard Hedvig Ingrid Pernilla Rigmor Sigrid Sigrun Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Imiona szwedzkie. 30.04.09, 12:24 pl.wiktionary.org/wiki/Indekszwedzki_-_Imiona_m%C4%99skie z męskich natomiast jest mniejszy wybór: Gunnar Arne Evert Lasse i ponad wszystko Ingvar - "protoplasta" rosyjskiego Igora. Odpowiedz Link Zgłoś