Gość: A. Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 21:25 Masz pewne uprzedzenia co do obu imion. I powiem Ci, że mam identyczne wrażenia! Jagoda kojarzy mi się z wiejską dziewuchą, pulchną i rumianą, a Sara z wychuchaną jedynaczką pretensjonalnych rodziców. Przpraszam wszytkie Jagody i Sary, ale piszę szczerze, co czuję. Zastanowiłabym się jeszcze raz nad Natalią, po angielsku i francusku brzmi ślicznie. Z dwóch przez Ciebie podanych, wybrałabym Sarę. Moim zdaniem Sara jest pięknym imieniem, tylko po prostu stała się zbyt popularna w pewnych środowiskach i stąd te skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:25 A ja wlasnie w autobusie spotkałam Sarę - na oko około 14- 15 letnią. Odpowiedz Link Zgłoś
chillianna Sara 02.11.07, 13:27 Ja mam córeczkę Sarę - teraz dwa latka. Jak wybrałam takie imię dla córki, to było zamieszanie...że żydowskie, że dziwne, że bez zdrobnień itp. Teraz mam w domu kochaną Sarenkę. Jest bardzo energiczna i oryginalna. Wszyscy się teraz w rodzinie chwalą, że ma takie ładne imię A co się wcześnije nasłuchałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makbyt Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.07, 21:29 Ja mam córkę 3latkę wlaśnie Jagodę. Bardzo, bardzo podoba mi się to imię. Jest bardzo latwe do wymówienia i takie "treściwe" Jagódka moja jest szczuplutką blondynką-nie po mamie niestety. Skąd Jagoda? Po jagodzie karwowskiej z czterdziestolatka , zawsze mi się podobala ta dziewczyna. Jak na razie to spotkalam tylko jedną jagódkę ale widzę ze takie imiona stają się popularne. Zdrobnienia- jagódka, jagula, jagulina, jagulinka, jagulcia, jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagódka Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:41 Witam. Od 23lat noszę imię Jagoda ( nie mylić z Jadwiga ). Nigdy nie spotkała mnie żadna przykrość z powodu imienia, a wręcz przeciwnie-to imię bardzo dużo mi daje. Nie tylko nowo poznani znajomi, ale również np. wykładowcy na uczelni bardzo szybko je zapamiętują i kojarzą. Kiedy byłam mała, nie lubiłam swojego imienia, ale z wiekiem się to zmieniło, bo ludzie na prawdę reagują na nie z ogromną sympatią. Myślę, że podarujesz córce fajny prezent jeśli ją tak nazwiesz pozdrawiam- Jagódka Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja 30.11.07, 18:49 Jagoda to śliczne imię i na pewno nie będzie w najbliższym czasie jakoś superpopularne. Jest oryginalne. Jak dla mnie bardzo kobiece i takie radosne. Sara kojarzy się mi się biblijnie, żydowsko i telenowelowato Zdrobnienie Sarenka jest moim zdaniem okropne. A na dodatek znam 2 koszmarne Sary... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Jagod czy Sara -ostateczna decyzja 30.11.07, 20:34 a wolisz zdrabniać Jagódka czy Sarenka? poważnie, tego zdrobnienia od Sary używali rodzice jednej z moich uczennic a jak się na nią rozgniewali, to mówili "Sarnina" Odpowiedz Link Zgłoś