renatar-d 13.10.07, 13:10 witam. mam problem z wyborem imiona dla chłopca. mam córeczke Ige więc imię Igor które strasznie mi sie podoba odpada i mam problem zwłaszcze, że chciałabym by pasowalo do nazwiska Drozdenko. Dzięki i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: braciszek dla igi 13.10.07, 15:44 Witaj! Proponuję takie imiona: Eryk Kajetan (Kajtek, Kaj) Julian Marceli Tymon lub Tymoteusz Fabian Emil Nikodem Co Ty na to? Czy któreś Ci się spodobało? pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: braciszek dla igi 13.10.07, 23:10 gaudencja napisała: > Eryk > Kajetan (Kajtek, Kaj) > Julian > Marceli > Tymon lub Tymoteusz > Fabian > Emil > Nikodem > podpisuję sie pod tym obiema rękami i nogami ... no bez jednego malutkiego palca bo Kajetan niestety u mnie odpada, ale reszta jak najbardziej > Odpowiedz Link Zgłoś
renatar-d Re: braciszek dla igi 13.10.07, 23:43 Dzięki za podpowiedzi. tylko niestety z mężem mamy troche inne gusta. razem jestesmy za Witoldem, ale mi sie bardzo podoba Tymon. Ale to chyba jeszcze nie to, nie mam takiej pewnosci jak z imieniem dla córci że jak usłyszałam to imię to wiedziałam na 100% że to MOJA Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla igi 14.10.07, 17:20 A może w takim razie Wiktor lub Erwin? Może Maksym lub Maksymilian? Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: braciszek dla igi 14.10.07, 11:47 Ja mam Igora i Tymona-stawiam więc na Tymka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: braciszek dla igi IP: *.nat.tvk.wroc.pl 15.10.07, 14:01 Iga i Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: braciszek dla igi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:36 Witaj. Wg mnie pasuje: Kajetan Drozdenko Juliusz Drozdenko Iwo Drozdenko Leon Drozdenko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkosacka Re: braciszek dla igi IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 17.10.07, 10:04 Ostatnio natknełam sie na imie SOTER dla chłopca i bardzo mi sie spodobało tez mam córkę Igę i jeszcze jak byłam w ciąży z drugim dzieckiem a nie znałam płci to zastanawiałam się nad tym imieniem. Do tego nazwiska pasuje jeszce wg mnie Filip, Wiktor, Dorian, Jordan Borys Pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: braciszek dla igi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:15 Soter ? Pierwsze słyszę o takim imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla igi 17.10.07, 22:54 Gość portalu: Dee napisał(a): > Soter ? Pierwsze słyszę o takim imieniu... Był nawet papież Soter. pl.wikipedia.org/wiki/Soter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: braciszek dla igi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 08:14 Jednak to imie jakies dziwne mi sie wydaje. Gaudencjo,czy u nas mozna je nadac? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla igi 18.10.07, 22:27 Oczywiście, ze można! Był papież - a zarazem swięty, imię jest w Słowniku Ossolineum, są nadania. Są także nadania żeńskiego odpowiednika - imienia Sotera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Do Gaudencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 08:30 gaudencja napisała: > Oczywiście, ze można! Był papież - a zarazem swięty, imię jest w > Słowniku Ossolineum, są nadania. Są także nadania żeńskiego > odpowiednika - imienia Sotera. > Gaudencjo, dziekuje za rozjasnienie mi w głowie Nie mialam zielonego pojecia o tym,ze takie imie istnieje i jest mozliwe do nadania w Polsce. Oj, pewnie wieeeelu rzeczy jeszcze nie wiem,ale czlowiek uczy sie przez cale zycie . Dziekuje. Dee Odpowiedz Link Zgłoś
renatar-d Re: braciszek dla igi 17.10.07, 21:13 dzieki bardzo mi sie podoba Iwo, zrasztą mam sentyment do imion wschodnich jak Iwo czy Borys. A co myślicie o imieniu Mateusz?? Tylko jest taka sytuacja, że moja kuzynka ma syna Mateusza i rodzina jest podzielona. Czy można dac tak samo? Czy lepiej nie mieszać babci w głowie dwoma prawnukami Mateuszami? Z kuzynką mam kontakt kilka razy do roku. A co wy o tym myslicie? Dzięki za podpowiedzi. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla igi 17.10.07, 22:56 Ja bym unikała powtarzania imion w bliskiej rodzinie, poza tym Mateusz dla naszych dzieci będzie zupełnie spowszedniałym imieniem, bo to poprzednik Jakuba na pierwszym miejscu co do nadawalności. Borys Drozdenko jest trudne w wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś