itsola 20.07.03, 20:18 Czesc ! Tak jak ulubione imiona ,kazdy ma imiona ktore nie cierpi . Napiszcie wasze Top 10 . Dobrej zabawy. Pa ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
procenka Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 20.07.03, 22:07 wiec zaczynam: przede wszystkim nie lubie swojego imienia w pelnym brzmieniu - izabela wole iza nie lubie: nikola, paulina, patrycja, sylwia, wioleta, violetta, oliwia, claudia, arletta, aneta, konstancja, kornelia, beata, ......mnostwo jest tych imion. rowniez takie minione; rozalia, teresa, zofia... a meskie: wojtek, artur, wiesiek, czesiek, mietek, dawid, krzysztof, ...i reszty nie pamietam, bardzo zaluje. jak przypomne sobie to wpisze Odpowiedz Link Zgłoś
edz.anna Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 20.07.03, 23:02 ..........moze sie czepiam, ale komus moze się zrobic przykro gdy przeczyta, ze wlasnie jego lub jego dzieciatka imię 'ktos nie cierpi'.... pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.07.03, 16:50 .......... masz rację, ale gdyby tak nie było - nie byłoby tego forum. Przecież nie będziemy wszyscy jednakowo chwalić tych samych imion nie krytykując żadnego, by kogoś nie urazić. Każdy ma swój gust i pewnie , że troszkę przykro, gdy widzę np. same negatywne odpowiedzi na temat swojego czy też mojego dziecka imienia . Ale chyba o to w tym wszystkim chodzi ?! Bawmy się, a nie denerwujmy.... Pozdrawiam - Kaśka mama chłopca o okropnym imieniu < Kornel > . Pa ! Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.10.03, 19:42 Jest mi niedobrze jak slysze imie BEATA,ALDONA,AGNIESZKA,IGA,INGA,ALINA,ADRIANNA,ZANETA,ANETA,ILONA!!!,IWONA,KLAR A,SANDRA;ANITA,AMELIA,KLARYSA,NICOLE....beeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.07.03, 17:12 dołączam się do listy procenki: żeńskie: klaudia, nikola, oliwia, wiktoria, renata,jolanta, beata męskie: krzysztof, dawid, igor, oskar, Odpowiedz Link Zgłoś
danka39 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 25.08.03, 23:25 Męskie: Karol Dawid Wiesław Marian Mariusz Damian Marcin Kamil Leopold Patryk Damskie: Paulina Róża Gizela Wanda Aldona Damariz Ewelina Elwira Michalina Sabina Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.07.03, 22:24 Hej. A ja uważam,że to jest tylko zabawa i przecież piszemy tylko i wyłącznie o imionach, a nie o ludziach. Każdy ma swoj gust, jednej podoba sie takie imie, drugiej inne. Mi nie jest przykro,ze komuś nie podoba sie imie moje czy mojego synka. Pewnie,ze miło jest kiedy sie podoba, ale jesli nie to w końcu tylko kwestia gustu... Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, ze komus nie podoba sie imie Wasze czy Waszego malucha. Gorąco Was pozdrawiamy! A imiona ktorych nie lubie : Katarzyna, Izabela, Angelika (Andzelika), Sylwia, Zofia, Dorota, Florentyna, Józefa (bądź Józefina). Jest ich jeszcze wiecej na pewno, ale w tej chwili nie pamietam. Męskie imiona to: Marian, Zygmunt i inne takie staromodne; poza tym: ostatnio modne, ale ja nie lubie: Fabian, Florian; Więcej nie moge sobie teraz przypomniec,a le jak przypomne, to dopisze. Pozdrawiam . Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.07.03, 23:08 Julia, Oliwia, Wiktoria, Elwira, Samanta Damian, Patryk, Krystian, Kamil, Alan, Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 01.08.03, 14:21 Widzicie jaka kazda z nas jest inna? Akurat te imiona naleza do moich ulubionych! )) Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: IMIONA KTORYCH NIE CIERPISZ - TOP 10 01.08.03, 17:25 Dziewczyny nie przejmujcie sie tak takimi drobiazgami ... Tyle zdan ile ludzi na swiecie ... wazne zeby Wam rodzicom sie podobalo i zeby nie utrudnialo zycia dziecku ,jak np. Adolf . A oto moje typy: Zenskie : Izabela , Grazyna , Gosia , Anna, Sylwia , Iwona , Asia , Patrycja ,Kamila, Angelika , Renata , Lena , Ola , Ala ,Beata ,Bozena... Meskie : Andrzej , Piotr , Marcin , Jacek , Kamil , Alan , Mateusz , Szymek , Bozydar , Bogus , Darek , Olaf , Michal ,Sylwester , Zbyszek ,... Pozdrawiam BK Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaf4 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 09.08.03, 00:07 1. Kamil 2. Zyta 3. Milosz 4. Mikolaj 5. Antek 6. Franek 7. Grazyna 8. Bozena 9. Marzena 10.Filip Odpowiedz Link Zgłoś
milesia1 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 19.08.03, 22:37 dziewczyny: Klaudia Aneta Edyta Beata Sylwia chłopcy: Patryk Sebastian Adrian Robert Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
youst Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 28.08.03, 22:07 Na wstępie zaznaczam, że poniższe imiona nie tyle mi się nie podobają, ale nie dałabym tak swojemu dziecku na imię: 1.Paweł 2.Krzysztof 3.Daniel 4.Damian 5.Kamil 6.Karol 7.Krystian 8.Adrian 9.Szymon 10.Tymon 11.Przemysław 12.Andrzej 13.Patryk 14.Dawid 15.Mariusz 16.Dariusz 1.Martyna 2.Agnieszka 3.Anna 4.Weronika 5.Wiktoria 6.Nikola 7.Amanda 8.Angelika 9.Violetta 10.Karolina 11.Aneta 12.Anita 13.Marzena Justyna mama Michasia (30.04.03.) Odpowiedz Link Zgłoś
linkamocwiatru Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 29.08.03, 22:48 Bez urazy dla wszystkich- moi faworyci w tej konkurencji to: Dawid, Damian, Daniel(zero meskosci wg mnie) Joachim Patryk (Papryk) Andzelika Nikola(w Polsce to pretensjonalne) ostatnio usłyszane Dżesika , brrr.. Olimpia Roksana (maz chciał dac córce ale wybiłam mu z głowy ta Rexone) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.w Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 31.08.03, 01:32 Ramona,Denis,Roland,Zofia,Franciszek Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 05.09.03, 22:35 Przyłaczam się do edz.anna taki post nie powinien wogóle się pokazać Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 10.09.03, 10:21 A mi z imieniem zaraz kojarzy sie osoba i pewnie dlatego danego imienia nie lubię gdyż wcześniej spotkałam osobę o danym imieniu i lekko zalazła mi za skórę i bardziej są to imiona żeńskie: (V)Wioletta (choć znam też osobę z którą bardzo sympatyzuję), Emilia, Arletta, Ewelina, Aldona, Angilika, Kasia, Samanta, Sandra,Klaudia.... Lista raz rośnie raz maleje. Z męskich to Bogusław, Przemysław, Sławomir (mimo kochanego mężusia), Władek, Włodek, Bronisław, Romuald itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 11.09.03, 15:15 Krystian,zdrobniale Krystek...bllle Odpowiedz Link Zgłoś
evaela Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 15.09.03, 06:25 Zofia i Zaneta,tych faktyczni nie cierpie....reszta moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
wobysk Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 21.09.03, 11:14 Nie lubię Weronika, Dominika i wszystkich wydziwiastych typu, Alan ,Nikola, Jessica i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
claris Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 02.10.03, 16:09 żeńskie: Magdalena, Monika, Milena męskie: Michał, Dawid Odpowiedz Link Zgłoś
majcia74 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 03.10.03, 13:29 Jak słyszę Andżelika albo Żanetka czy Sandra to jakbym znalazła sie na jakiejś potańcówce w remizie strażackiej. Nie wiem skąd to porównanie, ale takie mam odczucia. Moze to za dużo obejrzanych filmów...? Wybaczcie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 07.10.03, 13:40 To i ja się dorzucę, dla mnie największe okropieństwa to: Marian, Stefan, Jacek, Aldona, Anita, Mariola, Samanta, Sandra; Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 25.10.03, 12:04 Jeżeli chodzi o imiona męskie to nie przepadam za tymi z końcówką -an: Marian, Adrian, Sebastian, Gracjan itp. A jeżeli chodzi o dziewczynki to raczej nie podobają mi się imiona pretensjonalne w stylu Andżelika, Nikola, Roksana. Ja jestem raczej zwolenniczką imion prostych, ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu i dobrze, że każdemu podobają się inne imiona. Pozdrawiam, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - BOTTOM 10 25.10.03, 13:24 dla dziewczynek- wszystkie z końcówką -ata-ta: Beata, Dorota, Wioleta, Żaneta, Aneta, Renata, Donata, itp oraz: Marzena Grazyna Bożena Małgorzata (ale Gosia jest ok) Ewelina Paulina Elwira Nikola nie podobaja mi sie tez imiona rzadko nadawane typu Teodozja na przykład, ale nie będę ich tu wymieniać, bo długo by trzeba dla chłopców: z końcówka-an: Damian, Dorian, Gracjan, Sebastian, Fabian, Roman, itd oraz Henryk Grzegorz (ale mój mąż ma tak na imie, wiec jakos je "oswoiłam") Waldemar Andrzej Bożydar Dominik wyłoniła mi sie pewna prawidłowośc- nielubie imion twardych, z Z i rz w środku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - BOTTOM 10 26.10.03, 09:44 Najpierw pewna generalna zasada: nie lubię (podobnie jak grzalka) wszystkich imion twardych, z r, ż, rz, sz, cz, itd. Nie lubie, zwłaszcza męskich zakończonych na -mir (np.Sławomir), -sław(Mirosław, Bogusław, itd), oraz takich typu: Ziemowit, Bożydar, Waldemar itd. No i tych szczególnie udziwnionych: Fabian, Gracjan, Eljasz, itd. A jeśli mam wymienić te najbardziej na NIE to są to: Dla chłopców: Borys, Igor, Sergiusz, Norbert, Hubert, Wiktor, Konrad, Kornel, Bernard, Bruno. Dla dziewczynek: Żaneta, Martyna, Justyna, Grażyna, Bożena, Regina, Elwira, Marzena, Marzanna (miałam taka koleżankę) Oktawia, Roksana. Odpowiedz Link Zgłoś
annam77 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 04.11.03, 18:49 Faktycznie pojawiło się moje imię -Ania- i mojej córki -Roksana-Ale każdy ma swoje zdanie.Moje dwa znienawidzone imiona to MONIKA,ASIA. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 02.02.04, 19:35 nie lubię imion gdzie sąsiadują ze sobą dwie samogłoski i takich "zbyt zachodnich": kobiece np.: Angelika, Klaudia, Faustyna, Eulalia, Paulina, Jessica, Marika, Wioletta, Nikola, Żaneta, Leokadia, Marlena, Klementyna, Jadwiga meskie (tu przede wszystkim imiona "zbyt bibjijne" i te które kończą się na literkę -a) np.: Joszua, Abigejl, Nataniel, Kosma, Bonawentura, Zygfryd, Zdzisław, Mieczysław. Odpowiedz Link Zgłoś
ik.mis Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 03.02.04, 12:22 Swojej córce nie dałabym na imię: Otylia Rebeka Wanda no i nie cierpię - Danuta (z powodu jednej takiej k...) Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 03.02.04, 16:42 Robert, Artur, Tomasz, Jerzy, Józef, Waldek, Włodek, Katarzyna, Anna, Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 03.02.04, 22:12 ja jestem absolutnie na nie dla MILENY KAROLINY ASI ŻANETTY I WIOLETTY męskie: MARCIN ADAM SŁAWEK Odpowiedz Link Zgłoś
charlota Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 04.02.04, 09:43 itsola napisała: > Czesc ! > Tak jak ulubione imiona ,kazdy ma imiona ktore nie cierpi . Napiszcie wasze > Top 10 . Dobrej zabawy. Pa ola Żaneta-okropność Vanessa,Jessica,Jennifer,Brian i inne okropieństwa(jak można tak krzywdzić własne dziecko...?) Odpowiedz Link Zgłoś
groszkowamama Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 04.02.04, 15:33 Niektóre kilkakrotnie wymienione imiona bardzo mi sie podają, np. Igor czy Krzysztof, cóż kwestie gustu są faktycznie niedyskutowalne A moje antytypy to: dla dziewczynek -Voletta -Żaneta (polska wersja to po prostu Janina) -Klaudia -Sandra -Roksana -Manuela -Karina -Sonia (dlaczego nie Zosia?) dla chłopców: -Alexander (ale pisany przez x, to jakaś nowa moda, która wydaje mi sie pretensjonalna, w normalnej wersji bardzo lubię to imię) -Krystian (bo polska wersja to Krzysztof) nie przepadam też za Damianem. A przy okazji; macie imiona, które podobają Wam się, ale nie dałybyście ich swoim dzieciom ze względu na wciąż rosnącą popularność? Bo przynajmniej w moim otoczeniu rodzą się niemal same Zuzki, Julki, Mikołaje, Jakuby i Kacpry. Ciekawe po ile będzie ich w każdej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 05.02.04, 19:03 Moje antytypy: w odniesieniu do imion dla obojga plci : generalnie wszelkie wybitnie wyszukane (szczegolnie w zestawieniu z pospolitymi nazwiskami ), zapozyczone z jezykow obcych (bo jakies to takie dla mnie pretensjonalne) i bardzo popularne - ile mnozna znac Kas, An, Ol, As czy Michalow i Tomkow - sama niestety jestem "ofiara" popularnego imienia . W tym miejscu wiec serdecznie prosze wszystkie przyszle mamusie o unikanie modnych imion, bo to naprawde nie jest mile, kiedy "pol miasta" nosi takie samo imie jak my . Wasze dzieci beda Wam za to wdzieczne . A tak bardziej szczegolowo: Dariusz Marek Marian Arkadiusz Grzegorz Slawomir i w ogole wszystkie "-miry" Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 05.02.04, 19:33 Jolanta Aneta Sylwia Ewelina (chociaz Ewa jak najbardziej OK) Mariola Violetta Elzbieta I od razu z gory serdecznie przepraszam wszystkie "uzytkowniczki" trzech ostatnich imion, ale one tez mi sie jakos tak "remizowo" kojarza... plus wszystkie pochodzace od meskich, jak: Kazimiera, Mieczyslawa, Bronislawa, Miroslawa, Zdzislawa itd. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: DAWID, DANIEL, KAMIL, feeeeeee 06.02.04, 19:57 no i jeszcze Sebastian i Jaś dla dziewczynek: OLIWIA OKTAWIA SAB(R)INA ANGELIKA ZANETA i inne soap-operowe... Odpowiedz Link Zgłoś
asialoli Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 07.02.04, 09:38 hej !! ja bym się zastanowiła dlaczego akurat dana osoba nie lubi tych a nie innych imion , cos swiadczy to o tej osobie, np. spotka sie na swojej drodze osobe o imieniu Roma , zamieni się z nią kilka zdan i stwierdzi się ze jest taka i owaka, i moze dlatego potem majac swoje dzieci nadajemy mu imie Roma albo wykluczamy, ja osobiscvie nie lubie imienia Roma ,chyba jedyne które mnie nie odpowiada, papatki ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 07.02.04, 10:02 Ja nie lubie : 1.imion nie-polskich lub pisanych w nie-polski sposob. Alan, Kevin,Maxymilian, Oliver, David, Natan, Jessica, Angelika, Violetta - wyjątkiem sa tu rosyjskie imiona , choc tez nie wszystkie (b. lubie Natasze,Olgę,Borysa,Tatianę), 2. polskich imion takich jak: Bożena, Iwona (tylko dlatego ze zle mi sie kojarzy), Dorota, Żaneta, MArzena Zdzisława, Władysława itp., Wiesław, Ryszard, itp. 3. osobna kategoria to imie Ariel. Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 07.02.04, 12:14 kobiece: Magdalena(sama mam to imię) Beata Kasia Basia Renata Nelly Krystyna Danuta Elzbieta Meskie: Zdzisław Ryszard Milosz Kazimierz Andrzej Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
ms78 Re: IMIONA KTORE NIE CIERPISZ - TOP 10 07.02.04, 21:49 Kacper, Krystian, Daniel i inne ostanio na topie. Z zenskich to wszystkie udziwnione. ja synkowi dalam na imie Adam a w planach mam Zosie lub Antosia. Lubie proste imiona. Slyszalam w przychodni jak matka wolala corke Sandusia ( sandra?) brrrr Odpowiedz Link Zgłoś