Gość: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:49 Może coś doradzicie moim: bratowej i bratu? Brat preferuje bardzo tradycyjne imiona. Do narodzin zostało ok. miesiąca. Wiadomo, że w grę NIE wchodzą: Mikołaj (mój typ), Kamil, Marcel, Piotr, Marcin, Jakub, Filip, Antoni, Wiktor, Tadeusz, raczej żadne kończące się na - sław ani żadne wymyślne. Ciężka sprawa... W imieniu niezdecydowanych - z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: makowa_panienka Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate IP: *.nat.tvk.wroc.pl 29.10.07, 01:31 Michał, Marek, Maciej, Błażej, Jacek, Eryk, Jerzy, Kacper, Kajetan, Tomasz, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:19 Moje propozycje: Kajetan, Michał, Cyryl, Kornel, Marek, Sebastian, Patryk. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 29.10.07, 08:55 Szymon zdecydowanie. A jak nie Szymon to może Michał, Jacek, Piotr, Adam, Dawid, Filip, Aleksander, Karol, Krzysztof, Wojciech, Radosław, Grzegorz, Konrad, Paweł, Emil albo Hubert. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia_j Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 29.10.07, 18:15 Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:34 Mateusz i Maksym Mateusz i Mariusz Mateusz i Zebedeusz (ale to mu pewnie nie podpasuje) Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 29.10.07, 15:51 Mateusz i Maciej Mateusz i Maksym bądź Maksymilian Mateusz i Filip Mateusz i Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 29.10.07, 20:58 Mateusz i Adam Mateusz i Paweł Mateusz i Damian Mateusz i Krystian Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 29.10.07, 21:00 Jonasz. Choć może zbyt odważne. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d artur 30.10.07, 12:04 dzieci moich znajomych tak sie nazywaja. mateusz i artur > Może coś doradzicie moim: bratowej i bratu? Brat preferuje bardzo > tradycyjne imiona. Do narodzin zostało ok. miesiąca. Wiadomo, że w > grę NIE wchodzą: Mikołaj (mój typ), Kamil, Marcel, Piotr, Marcin, > Jakub, Filip, Antoni, Wiktor, Tadeusz, raczej żadne kończące się na - > sław ani żadne wymyślne. Ciężka sprawa... W imieniu > niezdecydowanych - z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: artur 30.10.07, 12:22 Mateusz i Marek Mateusz i Szymon Mateusz i Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: właśnie ,sebastian najbardziej pasuje 30.10.07, 12:34 Jacek? Piotr? Michał? Paweł? A na pewno wiadomo, że to chłopiec????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: właśnie ,sebastian najbardziej pasuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 18:18 Tak, to dwaj chłopcy dwujajowi. To już od dawna wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 18:24 Witam serdecznie! Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Brat i bratowa mocno się zdziwią, gdy podam im Wasz adres! Mam nadzieję, że znajdą to jedno jedyne imię wsród wymienionych. Jeszcze raz Wszystkim dziękuję. Jak maluchy się urodzą, napiszę które imię wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatie Re: Imię dla drugiego bliźniaka. Pierwszy to Mate 01.11.07, 19:25 A może Apostołowie: * Szymon Piotr (Kefas), syn Jonasza, rybak z Betsaidy * Andrzej, brat Piotra, rybak z Betsaidy * Jakub (zwany Większym), syn Zebedeusza * Jan, syn Zebedeusza, brat Jakuba * Filip z Betsaidy * Bartłomiej - Natanael z Ptolemaidy * Tomasz (zwany Niedowiarkiem) * Mateusz - Lewi, były poborca podatkowy * Jakub, syn Alfeusza * Szymon Kananejczyk (zwany Gorliwym) * Juda Tadeusz (Judas), syn Jakuba * Judasz Iskariota, zdrajca Jezusa; → po jego samobójstwie wybrany został Maciej. Ja stawiam na Szymona. Odpowiedz Link Zgłoś