clas_sic 21.12.07, 17:45 to dwa imiona dzieci, na które natknęłam się przypadkowo grzebiąc po sieci. Oboje o tym samym nazwisku (więc chyba rodzeństwo) trenują w tym samym klubie taekewondo. Potem wrzuciłam je w "naszą klasę" Latoja (dziewczyna) ma lat 12, Terstin 16 (chłopak) - 16. Spotkałyście się kiedyś z tymi imionami? Latoja - to zapewne na cześć La Toy'i Jackson? A Terstin? Jaki USC to zarejestrował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Latoja i Terstin 21.12.07, 20:29 Terstin to chyba Thurstan, czyli po polsku Turstan. Latoja - faktycznie jest zapewne tak, jak piszesz. Oba potworniaste w warunkach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Latoja i Terstin 21.12.07, 21:19 A ja wzielam Terstina za dziewczyne, w Niemczech jest zenskie imie Kerstin... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Latoja i Terstin 21.12.07, 21:26 Dla mnie Terstin też brzmi żeńsko, wogóle nie podobają mi się te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Latoja i Terstin 21.12.07, 22:14 mnie tez owo Terstin skojarzyło się z Kerstin... A do tego te dwa imienia przy polsko brzmiącym nazwisku niestety "zgrzyta" prowincjonalnością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Latoja i Terstin IP: *.euronet.net.pl 02.02.08, 18:32 Ja spotkałam się z imieniem Latoja, była to dziewczynka romskiego pochodzenia, może to są imiona charakterystyczne dla kultury Romów. Nie mniej, ładne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Latoja i Terstin 02.02.08, 18:53 W takim razie już wiem, czemu ma tak na imię La Toya Jackson - jej rodzice byli Cyganami! Eureka. Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Latoja i Terstin 02.02.08, 20:50 Jej rodzice, Gaudencjo, zupełnie swobodnie mogą być Romami, podobnie jak kimkolwiek innym. W końcu trudno stwierdzić, na kogo ta pani i jej brat wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Latoja i Terstin IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.02.08, 22:37 Zaciekawily mnie te imiona i tez pogrzebalam w naszej klasie. Terstin i Latoja maja jeszcze malutkiego brata o imieniu Santiago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Latoja i Terstin IP: *.dsl.scarlet.be 03.02.08, 11:33 mnie sie wydaje ze ktores z rodzicow musi byc obcokrajowcem, dlatego USC zarejestrowal te imiona Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Latoja i Terstin 03.02.08, 12:55 Romowie, jako mniejszość etniczna, też mogą liczyć na bardziej liberalne podejście urzędów... (Ustawodawca nie przewidział chyba sytuacji, w której będą nadawać nie własne tradycyjne imiona tylko "zagramaniczne".) Ale te imiona stasznie mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Latoja i Terstin IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.02.08, 16:40 Tata ma na imie Jaroslaw, ale moze mama nie jest Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: Latoja i Terstin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 12:05 Ta naszaklasa chyba rzeczywiście ma problemy z prywatnością. imiona super, zwlaszcza Santiago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Latoja i Terstin IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.02.08, 15:49 Gość portalu: alagodz napisał(a): > Ta naszaklasa chyba rzeczywiście ma problemy z prywatnością. Jesli ktos chce chronic swoja prywatnosc, to nie powinien tam zakladac konta. Ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś