igasiaa 08.02.08, 19:14 Urzekło mnie dziewczęce imię Pita. Jak myślicie, przejdzie w Polsce? I jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hovawartka Re: Pita. 08.02.08, 19:39 Przyjemniej dla mojego ucha brzmiałoby Pia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: Pita. 08.02.08, 19:45 Zasłyszane w jakimś filmie. Bodajże była to dziewczynka mieszkająca w Meksyku. Na chwilę obecną niczego innego napisać o tym imieniu nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: Pita. 08.02.08, 19:54 Niektóre źródła podają, że jest to zdrobnienie od meksykańskiej Lupity. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pita. 08.02.08, 20:10 No cóż nie sadzę, żeby takie dane potwierdzały istnienie tego imienia, zwłaszcza, że żaden ze znanych mi słowników i żadne źródło go nie. Mnie się kojarzy li tylko z chlebem tureckim. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Pita. 08.02.08, 19:41 W takim razie podoba mi się, pod warunkiem, że braciszkowi będzie Kebab. (Że już o innych skojarzeniach zmilczę!) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pita. 08.02.08, 20:15 Myślę, ze urzad by może zarejestrował, ale byłoby trudne do noszenia. Po pierwsze, rodzaj chleba. Po drugie - "pitu, pitu". Po trzecie, jeśli trafi na wulgarnych kolegów, to zamienią "i" na "y" i będzie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Pita. 08.02.08, 20:19 He he, tak mówi moja Magda na piłkę Inne znaczenie tego słowa w jej języku to: pycha! Odpowiedz Link Zgłoś