ewetka 23.08.03, 00:14 Co myślicie o tym imieniu? Sama już nie wiem co mi się podoba o a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalamburka_89 Re: Maciej, Maciuś 23.08.03, 01:26 Podoba mi się, ze względu na możliwość przekształcania go odpowiednio do wieku Maćka. Dla maluszka - Maciuś, dla nastolatka - Maciek, dla mężczyzny - Maciej. To jest bardzo ważna zaleta. A jeśli chodzi o brzmienie imienia, to właściwie nie ma sensu żebym o tym pisała, bo różni ludzie różnie to widzą, ale dla mnie jest OK. Takie... normalne i wcale nie jest to wada. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Maciej, Maciuś 23.08.03, 13:51 Czesc ! Normalne imie. Ma cos w sobie. Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ula1001 Re: Maciej, Maciuś 23.08.03, 17:27 Mnie sie podoba. i nie jest takie oklepane ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Maciej, Maciuś 23.08.03, 21:05 Hej. Ja znam 2 dużych Maćków i jednego małego rocznego Maciejka. Imię jest bardzo ładne. Bardzo ładnie brzmi i fajnie się zdrabnia. Pozdrowka ! Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
agmima Re: Maciej, Maciuś 24.08.03, 22:20 Mi się bardzo podoba. Nasz Maciuś ma juz prawie trzy miesiące. Ksiądz w Kościele stwierdził, że to niestety ostatnio rzadkie imię, a przecież takie ładne. Pozdrawiam wszystkie mamy Maciusiów aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Maciej, Maciuś 24.08.03, 23:00 Też zwróciłam uwagę, że ostatnio to mało popularne imię. Mnie to wcale nie przeszkadza, ale nie do końca byłam zdecydowana co do tego imienia. Dzięki Wam bardzo, chyba pomogłyście mi podjąc decyzję, mąż już nawet od kilku dni mówi do brzuszka Maciuś. A poza tym Maciej oznacza "dar Boga" i ja tak właśnie odbieram moją ciążę. Pozdrawiam i dziękuję Ewa i Maciuś (26 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Maciej, Maciuś 04.09.03, 10:34 piekne imie, gdyby nie to, ze w rodzinie bliskiej meza, jest taki trzyletni Macius, u nas napewno synek by tak mial na imie. Gratuluje wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
foxypn Re: Maciej, Maciuś 04.09.03, 07:52 Maciuś .fajne imię.....mój 6-letni Maciek własnie ogląda bajkę Zauważ że na MAćka nie da rady powiedzieć "brzydko"...np głupio brzmi Maciejuch....a na inne imiona możan "zbrzydzić" np Krzychu, Piotras,Zdzichu itp Ania Ps. Ale wymysliłam nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Maciej, Maciuś 07.09.03, 23:29 foxypn napisała: > Maciuś .fajne imię.....mój 6-letni Maciek własnie ogląda bajkę Zauważ że na > MAćka nie da rady powiedzieć "brzydko"...np głupio brzmi Maciejuch mozna Macior. Albo `maciora`. Tak sie koledzy zwracali do znajomego MackA Odpowiedz Link Zgłoś