Gość: Kannikka* IP: 195.205.24.* 04.03.08, 10:22 Witam W maju na świat przyjdzie nasza trzecia córeczka, ale niestety nie możemy sie zdecydować co do imienia dla niej...za dużo imion nam się podoba i jest problem... Nasze córeczki mają na imię Laura i Gabriela, chcielibyśmy by trzecia córa nosiła imię troszkę w typie imion siostrzyczek.. Najbardziej podobają nam się: Julia Amelia Iga Jagoda Nadia Blanka Lidia Róża Natasza Judyta Oktawia Jowita (kolejność przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 10:25 Z Waszych propozycji najbardziej podoba mi się Jagoda i Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 10:32 Jagoda to zdecydowana faworytka męża...dla mnie to imię jest raczej "takie sobie" ...ale nie wykluczam go Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 13:25 u mnie było na odwrót, tak marzyłam o małej Jagódce, ale mąż nie zaakceptował... a co byś powiedziała na Weronikę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 19:30 Weronika owszem ale na drugie imie sama mam tak na drugie imie i trzecie coreczka tez tak bedzie miała... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Prosze o rade.. 05.03.08, 09:30 w takim razie doradzam pierwsze imię najwyżej dwusylabowe - czyli z aktualnej listy Blanka albo Róża. pozostałe wydają mi się już za długie do czterosylabowej Weroniki Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 10:33 Z Waszych propozycji pasują IMO tylko Judyta i Blanka. Proponuję jeszcze: Inga Flawia Łucja Ariadna Diana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 10:45 Inga - nie podoba mi się Flawia - u męża to imię nie przejdzie Łucja - bardzo mi się podoba Ariadna - śliczne ! Diana - takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 11:03 że też macie wątpliwości Róża oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 11:14 Do Róży oczywiście tez mam wątpliwościa to dlatego że w mojej rodzinie była kobieta o tym imieniu, lecz niestety nie była ona dobrą dziewczyną...ale imie jak najbardziej piękne i jest u mnie w ścisłej czołówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Prosze o rade.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:18 Spoglądając na imiona siostrzyczek, wybierałabym między dwoma: Blanka Róża Pozostałe są albo zbyt popularne, albo stylistyczne dość odległe od Laury i Gabrieli. Ew. wzięłabym pod uwagę jeszcze Amelię i Judytę. Przy Róży warto być świadomym skojarzeń z Jeżycjadą Musierowicz - jeśli nie znasz/nie lubisz, może nie warto (trzy borejkowskie imiona w jednym rodzeństwie...). Widziałam, że podoba Ci się Ariadna - piękne imię, jak najbardziej polecam. Mnie do głowy przyszła jeszcze Idalia i Marcjanna. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 13:24 jedno borejkowskie Matki ale zgadza się, skojarzeń uniknąć się nie da. a z drugiej strony, zestaw brzmi tak ślicznie, że ciężko się oprzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Prosze o rade.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 19:07 No, może Róża i Laura nie nazywają się Borejko, ale do klanu Borejków na pewno należą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 18:51 Co do "Jeżycjady" to znam, lubie...ale mimo wszystko gdy wybieralismy imiona dla coreczek to nie kierowaliśmy się tą książką... Natomiast jeśli chodzi o Idalie to raczej nie bo kojarzy mi sie z italią...a Marcjanna chyba raczej nie pasuje do nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 12:55 Postawiłabym na Różę. Problemem mogłyby być tylko silne skojarzenia z Jeżycjadą właśnie. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Prosze o rade.. IP: 89.240.29.* 04.03.08, 13:24 z wymienionych zdecydowanie Amelia pasuje najbardziej Laura, Gabriela i Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 13:56 Z poadnych przez Ciebie podoba mi się Oktawia, Amelia i Judyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Prosze o rade.. IP: *.nat.tvk.wroc.pl 04.03.08, 15:36 Z wymienionych przez ciebie podobają mi się: Julia Blanka Amelia od siebie dorzucam Berenikę Odpowiedz Link Zgłoś
motylowa77 Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 15:44 Róża przepiękne, gdyby nie polska pisownia to to byłby faworyt u mnie a Ida? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 19:07 Berenika nie podoba mi sie wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 16:27 Ostatnio poznałam dziewczynkę o imieniu Oktawia.. Doszłam do wniosku, że to imię nie ma nic w sobie ani z subtelności ani wdzięku, a może po prostu tej dziewczynce tak to imię źle "leżało". Z Twoich propozycji podoba mi się Amelia, Jagoda, Blanka, Lidia i Judyta. Sama wybrałabym Judytę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 18:32 Jutka czy Judytka podoba mi się bardzo moim zdaniem bardzo pasuje do Laury i Gabrieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 19:25 Lista ostateczna Amelia Jagoda Blanka Róża Judyta Echhhh......ale mimo wszystko decyzji brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 19:45 Róża i Judyta chyba najbardziej na te imiona teraz jestem zdecydowana.....ale wciąż nie do konca pewna w 100 procentach Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Prosze o rade.. 04.03.08, 22:22 Witaj! Róża i Judyta jak najbardziej. A może Rozalia przypadnie Ci jeszcze do gustu? Nadzieja, zdrabniana do Nadii? Zrezygnowałabym zdecydowanie z Jowity - okazuje się, ze jest to imię męskie, któremu pomylono płeć. Św. Jowita był mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Prosze o rade.. IP: *.tosa.pl 04.03.08, 22:29 Ja również jestem za Rozalią (mam sama małą Rozalkę - sama rozkosz!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 04.03.08, 22:58 jakos mi nie pasuje....- Laura, Gabriela, Rozalia.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Prosze o rade.. 05.03.08, 19:37 > jakos mi nie pasuje....- Laura, Gabriela, Rozalia.... Czemu? Moim zdaniem bardzo ładny zestaw. Twoje córeczki mają śliczne, takie dziewczęce i miłe dla ucha imiona. Rozalia też jest takim imieniem . Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Prosze o rade.. 05.03.08, 13:13 Ja też mam borejkowskie skojarzenia... Bardzo sympatyczne zresztą. Mi się najbardziej podobają z tych które wymieniłaś Róża i Judyta. Przy czym Judyta też może się kojarzyć literacko, z "Nigdy w życiu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 05.03.08, 19:08 Melania jakos mi nie pasuje do Laury i Gabrieli Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Prosze o rade.. 05.03.08, 19:12 Gość portalu: Kannikka* napisał(a): > Melania jakos mi nie pasuje do Laury i Gabrieli Jak to nie pasuje ??? Mama Borejko ma na imię Melania - w tym zestawie będą trzy pokolenia rodziny Borejków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 05.03.08, 19:19 Ale się przyczepiłyście do tych Borejków A ja chciałam przypomnieć że przy wyborze imion dla córek ta książka nie miała i nie ma żadnego znaczenia....także proszę się więcej tym nie kierować...... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Prosze o rade.. 05.03.08, 21:49 To ja jeszcze - JUDYTKA - zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
kalyna7 Re: Prosze o rade.. 06.03.08, 11:06 Jakoś tak na moje oko, do Laury i Gabrieli pasuje Julia albo Oktawia. Zresztą akurat te imiona są bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kannikka* Re: Prosze o rade.. IP: 195.205.24.* 06.03.08, 18:11 chyba będzie Jagoda...))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Prosze o rade.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:41 Nie podoba mi się Jagoda, bo tamte dwa sa ladne. Proponuje Amelię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Prosze o rade.. IP: 62.140.137.* 14.03.08, 21:44 cześć ja uważam,że do imion waszych córeczek pasują imiona:Amelia,Julia.Natomiast, tylko nie Oktawia jak samochód i nie Jowita źle się kojarzy.Reszta nie ma szans za wyjątkiem Jagoda a może Jadwiga lepiej?Trzymam za was kciuki powodzenia w wyborze imion,napewno będą trafne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Prosze o rade.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:02 BLANKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglunia Re: Prosze o rade.. IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.03.08, 16:28 Czy chcecie Julie, tak jak nazywa się już trylion dziewczynek w Polsce?Amelek też przybywa i za rok lub dwa będzie ich pewnie tyle co Julii i Oliwii,Jagoda ładnie, ale też już dużo słychać.Judyta to bardzo fajne imię i Róża też, taki mały kwiatuszek,można ładnie zdrabniać i na pewno nie jest oklepane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @la Re: Prosze o rade.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:21 Moim zdaniem imie Nadia i Natasza są jak narzie żadko spotykanymi więc radziła bym wybrać z tych ja nie mam dzieći ale gdybym miała i jeszcze córkę bez zastanowiena wybrała bym Natasze ale Nadia to też bardzo bardz ładne imie Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Prosze o rade.. 01.04.08, 21:48 mialysmy sie nie czepiac juz borejkow, ale musze podalas imie Iga, a ja proponuje Idę - tak sie nazywa moja corcia - sama rozkosz Ida Sierpniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prosze o rade.. IP: *.acn.waw.pl 03.04.08, 18:20 Julia, Amelia, Lena, Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prosze o rade.. IP: *.acn.waw.pl 03.04.08, 18:54 Oliwka, Kornelka, Milenka Odpowiedz Link Zgłoś