Gość: aniellka IP: *.icpnet.pl 07.03.08, 21:36 Które imie Wam sie podoba bardziej? moja siostra jest w ciaży i rozwaza wlasnie te dwa... co myslicie o tym wyborze? mnie bardziej podoba sie Aneta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rychezaa Re: Anetka czy Matylda? 07.03.08, 21:41 Zdecydowanie Matylda. Anetka zbyt popularna... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anetka czy Matylda? 07.03.08, 21:48 Matylda (chociaż też nie jestem fanką). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Anetka czy Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:49 Absolutnie i bez cienia wątpliwości - Matylda. Ładne i "zdecydowane" imię, śliczne zdrobnienie Matysia, Tysia, i wciąż oryginalne. Aneta natomiast kojarzy się z osoba w wieku ok. 30 lat i będzie imieniem "postarzającym". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anetka czy Matylda? 07.03.08, 23:13 Zdecydowanie Matylda - z wyłuszczonych powyżej powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lillaj Re: Anetka czy Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 18:15 Matylda zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Anetka czy Matylda? 08.03.08, 18:49 Matylda - śliczne imię dla słodkiego maleństwa i zbuntowanej nastolatki i dojrzalej kobiety (: Odpowiedz Link Zgłoś
darling_me Re: Anetka czy Matylda? 08.03.08, 21:02 Aneta to imie,ktore nosza kobiety okolo 30-ki..... Matylda bardzo fajne, sama mysle, zeby tak nazwac corke. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anetka czy Matylda? 08.03.08, 21:00 Z tych dwóch - Matylda. BTW Aneta wcale nie jest popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Anetka czy Matylda? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.03.08, 00:18 Zdecydowanie Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Anetka czy Matylda? IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 12.03.08, 18:22 Moj głos również wedruje na Matylde, no coz ladne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Anetka czy Matylda? IP: *.227-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.03.08, 12:13 Ja wole Anetke, moze wlasnie dlatego ze dawno to imie bylo popularne. Matylda chyba nie tak dawno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Matylda 12.03.08, 20:37 Ja też byłabym za Matyldą, ale wiele zależy jeszcze od nazwiska, jakie maleństwo ma nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Matylda 28.03.08, 16:00 zdecydowanie Matylda Sama nazywam się Aneta i marzę aby je jak najszybciej zmienić;/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Anetka czy Matylda? 29.03.08, 14:21 Matylda! Imię świeże, modne i "na czasie" (jakoś tak po prostu pasuje do dzisiejszej dziewusi). Natomiast Aneta to pani około trzydziestki - będzie "ciociowe", niczym Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Anetka czy Matylda? 29.03.08, 14:43 Aneta Ładnie brzmi, dobrze się zdrabnia, ładnie się nosi przez całe życie, a w dodatku nie jest teraz popularne. Natomiast zdrabniana do "Mati" Matylda jest dla mnie równie osłuchana jak Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Matylda! 29.03.08, 15:31 Nie cierpie imienia Aneta, to cos w rodzaju Marzeny, Bożeny itp. Moda na nie przeminela, zdecydowanie lepsza jest Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNETA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 19:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka;) Re: Anetka czy Matylda? IP: 82.177.197.* 08.06.08, 12:01 Anetka brzmi zdecydowanie ladniej sama sie tak nazywam i nie zaluje;P Odpowiedz Link Zgłoś
anetos00 Re: oba ładne 08.06.08, 18:56 Ja także mam na imię AnetaImię to jest miedzynarodowe,dobrze sie zdrabnia.Jednak dla mnie osobiście istotne jest też by mieć swojego patrona.Nie ma go Aneta,ale jest św.Matylda- była to wykształcona i dobra królowa.Myslę, że nie jest źle mieć swojego patrona,opiekuna.Istotne jest (dla mnie osobiście) jak imię współbrzmi z nazwiskiem.Ja mam trudne,cięzkie nazwisko,a Aneta akurat brzmi z nim uniwersalnie.Jednak akustycznie bardziej podoba mi się Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
kisiowa1 Re: Anetka czy Matylda? 08.06.08, 22:40 podobają mi się obydwa,sama mam na imię Aneta,za to córeczka...Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Anetka czy Matylda? 09.06.08, 07:28 zdecydowanie matylda. aneta - IMO okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Anetka czy Matylda? 29.06.08, 13:45 Matylda. To imię "prababek" więc dzieciom nie będzie kojarzyć się z obciachem. Odradzam Anetę, bo to imię poprzedniego pokolenia (ciotek, mam), więc, jak ktoś już napisał, będzie postarzać. codzienna dawka humoru )) Odpowiedz Link Zgłoś
mad177 [...] 29.06.08, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Anetka czy Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:56 Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Anetka czy Matylda? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.07.08, 00:19 Trudny wybor. Matylda wg mnie koszmar i fatalnie mi sie kojarzy, Aneta mocno oklepane i obecnie mamusiowate - podejrzewam, ze bedzie tak odbierane jak Grazyny i Bozeny za naszych (czy moze moich tylko) czasow. Odpowiedz Link Zgłoś