Gość: Lena IP: *.jjs-isp.pl 10.03.08, 06:16 Proszę poradźcie jakie imię dla dziewczynki o nazwisku Westerlich? Sprawa nie jest łatwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 09:59 Anna, Wanda, Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 10:08 Kinga Westerlich Igna Westerlich Konstancja Westerlich Klementyna Westerlich Berenika Westerlich Antonina Westerlich Ludwika Westerlich Lea Westerlich Coś się spodobało? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 11:37 Weronika Westerlich - nie lubię tego imienia , ale nie wiem czemu bardzo mi pasuje do tego nazwiska Poza tym może : Dominika Westerlich Katarzyna Westerlich Agata Westetlich Olga Westerlich Małgorzata Westerlich I jak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam abielo, moim zdaniem idealnie :) 10.03.08, 19:32 przychylam się do wszystkich propozycji Abieli, są śliczne i bardzo pasują Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 13:48 Hanna Lilianna JUlita Liwia Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 16:07 pierwsza na myśl przyszła mi Kornelia , zaraz po tym Dominika 9: Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 10.03.08, 22:08 Mnie się wydaje, że wiele imion będzie do tego nazwiska pasować. Propozycje Abieli bardzo mi sie podobają. Inne to: Elżbieta Westerlich Emilia Westerlich Agata Westerlich Helena Westerlich Laura Westerlich Aniela Westerlich Łucja Westerlich Klara Westerlich Róża Westerlich Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.jjs-isp.pl 11.03.08, 06:14 Dzięki dziewczyny ale dałyście mi wybór. teraz na mojej prywatnej liście są: Milena Diana Natalia Daria Magdalena Kinga Inga no i Weronika jakoś faktycznie tak pasuje ale ... cóż to imię nie należy do moich ulubionych, chociaż nigdy nic nie wiadomo... Podoba mi się też Julia ale ich ilość to masakra więc odpada. No i Mira ale zdrobnienie Mirka to już ból głowy Imię wolę takie zwyklejsze, wystarczy pytań "jak??" gdy podaję nazwisko i panie urzędniczki mają problem Co myślicie o mojej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 11.03.08, 14:40 Zdecydowanie wybieram Ingę! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 11.03.08, 15:16 Magdalena lub Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 11.03.08, 15:35 Inga lub Kinga, oczywiście. :o) Świetne zestawy. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 11.03.08, 23:07 jesli tak to INGA Westerlich jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 23:18 Mysle, ze samo nazwisko brzmi twardo i ostro, a imiona Inga czy Kinga dodaja tylko twardosci. Moze Sara Westerlich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 23:27 TYLKO INGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iNGA Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: 82.160.33.* 12.03.08, 14:07 Mam na imię Inga i polacam to imię, zwłaszcza że moim zdaniem pasuje do nazwiska. Dobrze się z nim czuję, poza tym pasuje i do długiego i do krótkiego nazwiska. Weż pod uwagę, że my kobiety najczęściej zmieniamy nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 12.03.08, 15:53 Gość portalu: leelee napisał(a): > Mysle, ze samo nazwisko brzmi twardo i ostro, a imiona Inga czy > Kinga dodaja tylko twardosci. Moze Sara Westerlich? IMO to dość miękkie nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:07 abiela napisał(a): > IMO to dość miękkie nazwisko! Skoro to w/g twojej opinii, po co ten wykrzyknik? Pozostaje przy imieniu Sara i dodaje Diana_faktycznie brzmi sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 12.03.08, 21:37 Gość portalu: leelee napisał(a): > abiela napisał(a): > > > IMO to dość miękkie nazwisko! > > Skoro to w/g twojej opinii, po co ten wykrzyknik? Bo tak: sjp.pwn.pl/lista.php?co=wykrzyknik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 22:41 abiela napisała: > Bo tak: > sjp.pwn.pl/lista.php?co=wykrzyknik Az sie usmiechnelam pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 11.03.08, 23:32 Mnie się zdecydowanie najbardziej podoba Diana Westerlich. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 12.03.08, 14:35 Diana albo Inga oba sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 12.03.08, 14:42 Diana. Inga też ładna, ale Diana IMO ładniej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.jjs-isp.pl 13.03.08, 05:42 hmm..powiedziałam małżowi o Dianie też mi się podoba, a on na to że jest dziwne...no ale jak cos to mam jeszcze trochę czasu żeby go urobić. Na razie zostaje na liście Inga, Diana i Kinga. Zastanawiam się nad Weroniką wciąż bo faktycznie jakoś tak mi w zestawie ładnie brzmi Weronika Westerlich... Pamiętam, że dziecięciem będąc czytałam jakoś książkę ( nie pamiętam tytułu) i tam Weronika była zdrabniana do Weronka, o matko i córko, do dziś to pamiętam, bo czytając aż mi zęby zgrzytały) Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 13.03.08, 11:52 a mi pasuje Sara... (nie wiem czy juz bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... 13.03.08, 12:04 Czasem najpiękniejsze imię w złym zestawieniu z nazwiskiem traci swój urok, a czasem takie sobie imię staje się piękne dzięki pięknemu brzmieniu z nazwiskiem. Moim zdaniem Weronika westerlich jest właśnie takim zestawem. Zastanów się nad nim - proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku... IP: *.chello.pl 13.03.08, 14:54 A może Liliana (zdrobnienie: Lilka), Amanda (Ami) albo Klaudia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.04.08, 19:40 ponieważ nazwisko nie jest typowo polskie, to imie tez powinno być ogólnoświatowe, tak samo brzmiące w kilku jezykach (może Izabela, Emma, Emilia, itp), ale powinno być tez kojażone z Polską pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 05.04.08, 23:11 Nie rozumiem tej logiki. Dobrosława Westerlich brzmi np. bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqui Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż IP: 194.181.131.* 01.06.08, 00:32 Urszula - intuicyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 05.04.08, 23:54 widze ze sie wylamie ...ale mi zupelnie nie pasuje do nazwiska Westerlich imie Weronika - jest takie zbicie "w" i "r" w dwoch slowach, ze jak sie to mowi to przmi okropnie warczaco... ostatnie imie jakie nadalabym corce do tego nazwiska. poza tym zlozenie imienia weronika i omawianego nazwiska tak brzydko mi sie kojarzy ze az waham sie czy napisac jak... co do imion ktore moim zdaniem pasuja padlo duzo fajnych typow: wnada bardzo mi sie podoba - jak dla mnie typ numer 1 inne tez fajne jak dla mnie to: lea diana sara od siebie to moze zaproponowalabym: dagny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Poratujcie bezimienne dziewczę:/ IP: *.jjs-isp.pl 30.05.08, 14:25 Witam ponownie Córeczka już na świecie ale wciąż bezimienna:// Nie możemy się zdecydować a czas goni... Może jeszcze wypowiecie się odnośnie takich propozycji( z różnych powodów stanęło na nich, chociaż wcale nie jestem do nich przekonana, ja osobiście, ale wygrały casting rodzinny...): Sara Mira Anita Marta Natalia Nadia Pomóżcie mi biednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:08 Żadne mi sie nie podoba, wybralabym Sarę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 30.05.08, 17:17 Sara - nie Mira - tak Anita - nie Marta - zdecydowanie tak Natalia - może być Nadia - nie Zdecydowanie stawiałabym na Martę. Ewentualnie Mira lub Natalia. Anita w ogóle nie widzi mi się z nazwiskiem. A Sara i Nadia tworzą z nazwiskiem zbyt obcobrzmiącą mieszankę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 30.05.08, 18:13 Z tej listy Sara i Mira pasuja najlepiej do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 30.05.08, 18:16 Sara, Natalia albo Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 30.05.08, 22:46 1. Marta 2. Sara 3. ostatecznie Natalia, ale to imię jest potwornie popularne - było poprzednią Julią, a cały czas jest wysoko w rankingach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 30.05.08, 22:48 Ps. ale do imienia to Wy macie być przekonani - rodzice dziecka, nie cała rodzina, bo to Wy będziecie najczęściej wołać dziecko, a córeczka doskonale wyczuje, czy kochacie jej imię, czy też go do końca nie akceptujecie i będzie myśleć, że te uczucia dotyczą jej, a nie imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 31.05.08, 13:33 Marta - międzynarodowa, mało popularna a zarazem znana i nie budząca dziwnych reakcji otoczenia. I do nazwiska też ładnie pasuje. Koleżanka swoją pólroczną Martę nazywa Tusią, co mi wydaje się urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Gaudencja dziękuję IP: *.jjs-isp.pl 05.06.08, 12:42 i zgadzam się z w 200% z Twoją powyższą uwagą. Przedstawiłam ją rodzince i zamieszanie wokół wyboru wyraźnie zmalało. Pozdrawiam L Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencja dziękuję 05.06.08, 16:19 Jestem pod wrażeniem z powodu reakcji rodziny! Bardzo mi miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobimax Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 20:48 A może Kornelia w skrócie wołamy Nela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ IP: *.jjs-isp.pl 05.06.08, 12:39 Witam po przerwie spowodowanej atrakcjami zapewnionymi nam przez Telekomunikację Polską SA..... Bardzo dziękuję za Wasze opinie. Donoszę uprzejmie, że córcia miała być Sarą(tatuś prawie przeforsował swój typ) ale wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że zostanie Ingą. Z powodu zamieszania w dokumentach mamy przesunięty termin rejestracji i jeszcze czas pozdrawiam najserdeczniej Lena Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 05.06.08, 13:32 Swietnie, pasuje rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 05.06.08, 14:12 Gość portalu: Lena napisał(a): > ale wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że zostanie > Ingą. bosko)), uwielbiam to imię. Jeśli mielibyśmy 3 córeczkę to byłaby Ingą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poratujcie bezimienne dziewczę:/ 05.06.08, 16:20 Inga pasuje Wam do nawiska doskonale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż IP: 195.164.7.* 06.06.08, 14:41 Julia Westerlicht Odpowiedz Link Zgłoś
makubata Re: Jakie imię dla dziewczynki o nazwisku...pomóż 06.06.08, 15:46 Mnie najbardziej podoba sie Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wegetarianka oryginalnie :p IP: *.adsl.szeptel.net.pl 06.06.08, 21:11 Kornelia Westerlich Aniela Westerlich Nadia Westerlich Nadzieja Westerlich Oryginalne nazwisko,oryginalne i imię Wiem co powiecie:ktoś sobie "złamie" język na nazwisku to po co jeszcze imię?Się przyzwyczają :p Najlepiej Nadia,Kornelia,Aniela albo właśnie Emma.I może zabrzmi to dziwnie,ale...daj jej wolność wyboru i nie dawaj mięsa dopóki nie będzie na tyle mądra,aby wybrać sama.Potem może bardzo żałować,że jako malec jadła kurczkai,zające,itd.A tak to będzie jej 1 naprawdę dojrzała decyzja.Ja miałam pretensje do mojej mamy o jedzenie zwierząt w dzieciństwie,uwierzcie mi i nie pozwólcie aby to się powtórzyło.Choćbyście dzieciom wkładali do głowy,że zwierzęta sa do jedzenia to nie zawsze przynosi rezultaty,bo to nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś