Gość: Daria IP: *.mpips.gov.pl 03.04.08, 11:34 Zastanawiam się nad imieniem dla rodzeństwa, dla mojej córki, 3 letniej Marianny. Macie jakieś propozycje? Podobają mi się m.in. następujące imiona, ale nie wszystkie pasują do Marianki i naszego nazwiska WOJDAK: dla dziewczynki: Michalina,Klementyna,Konstancja,Anastazja, Helena no i lubię imiona krótkie typu : Nina, Sara Zoja,Blanka, a dla chłopców to w zasadzie poza Konstantym nie mam typów. A może coś zupełnie innego? Pomóżcie dziewczyny stworzyc zestaw idealny.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 12:02 Wybrałabym Helenę choć wszystkie imiona mi się podobają. Z krótszych podoba mi się tylko Zoja. Konstanty jest świetny, proponuje jeszcze Stefana. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 12:16 Ja tez Helene, tym bardziej ze wirtualnie znam siostry Marianne i Helene. Od Konstantego wole Jeremiego:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Do pary z Marianną IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.04.08, 12:57 jestem również za Helenką, poza tym Eleonora lub Celestyna. Dla chłopca proponuję Maurycy lub Zachary Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 13:17 Poza Zoją i Niną podobają mi się wszystkie propozycje dla dziewczynki. Daję głos za Klementyną i Konstancją (dla odmiany, bo Helenę już często popierałam - też piękna). Dla chłopca Konstanty super, dorzucam propozycję: Arkadiusz. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 14:14 Helena. A może Antonina? Konstanty jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 18:32 Z imion krótkich najbardziej podoba mi się Zoja, ale nie brzmi najlepiej z waszym nazwiskiem. Z dłuższych - moim zdaniem najbardziej w typie Marianny jest Michalina, a poza tym ładnie brzmi z nazwiskiem. Klementyna też byłaby niezła, pod warunkiem, że macie pomysł na zdrobnienie lub nie przeszkadza wam długie imię (a zakładam, że nie, bo o Mariannie sama mówisz "Marianka" Helena w sumie też nieźle, ale nigdy za tym imieniem nie przepadałam, więc jestem nieobiektywna. Pozostałe moim zdaniem pasują gorzej. Inne propozycje: Antonina Ludwika Elżbieta Krystyna Daniela Brygida Dla chłopca pierwszy przyszedł mi na myśl Aleksy. Może się spodoba, jeśli lubisz imiona zakończone na i/y. Poza tym zaproponowałabym Tadeusza, Leopolda, Gustawa, Sebastiana. Co nie znaczy, że Konstanty jest zły - wręcz przeciwnie, bardzo mi się zawsze podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Do pary z Marianną IP: *.tosa.pl 03.04.08, 18:40 Ja oddaje głos na: Rozalię i Gustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 18:44 Konstanty to świetny typ. Z dziewczęcych wybierałabym między Michaliną, Klementyną, Konstancją, Anastazją i Heleną. Najbardziej podoba mi się Klementynka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do pary z Marianną 03.04.08, 18:44 Hej! Moim zdaniem idealnie brzmi Konstancja Wojdak i - nieco gorzej - Anastazja Wojdak (obie dzięki "j" powtórzonemu w nazwisku). Bardzo dobre są tez Klementyna i Helena. Michalinę bym odrzuciła, bo nie pasują moim zdaniem imiona na "M" do nazwisk na "W", ale poza tym mankamentem brzmi też akceptowalnie. Zoja Wojdak - tu "j" w imieniu jest złe, bo imię zbyt krótkie i z kolei powtórzenie tej litery zostaje nadmiernie wyeksponowane. Sara, Nina, Blanka moim zdaniem nie pasują do nazwiska. Dla chłopca Konstanty Wojdak brzmi bardzo dobrze, może jeszcze Jeremi, proponowany takze wcześniej Aleksy wydaje się być także świetną propozycją. Antoni także. W ogóle imiona zakończone na -y lub -i mogą bardzo ładnie pasować, choćby odważniejsze jeszcze January czy Dionizy. A najbardziej mi się podoba Alojzy Wojdak,ale sama bym się na Alojzego nie zdecydowała Muszę dodać, ze to sama przyjemnosć doradzać w tak wdzięcznym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Do pary z Marianną IP: *.chello.pl 03.04.08, 22:14 dziękuję Dziewczyny za głosy,podrzuciłyście mi fajne propozycje; będę jeszcze rozważała, pewnie się niebawem odezwę; Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Do pary z Marianną 04.04.08, 09:53 Ja nie mogę nie popierać Michaliny - moja córeczka miała być najpierw Marianną, ostatecznie została Michaliną Odpowiedz Link Zgłoś
olutka75 Re: Do pary z Marianną 04.04.08, 10:23 Moja natomiast córa miała być Marianną, a została Konstancją, wiadomo więc co zaproponuję... Odpowiedz Link Zgłoś
darowoga Re: Do pary z Marianną 04.04.08, 14:01 dzięki za kolejne głosy, Olutka75 jak zwracasz się do swojej córki? Odpowiedz Link Zgłoś
olutka75 Re: Do pary z Marianną 04.04.08, 20:34 czasem po prostu Konstancja, często zdrabniamy Kosia ( to wymyslili dziadkowie), Konstanka ( to moje ulubione), Konstania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Do pary z Marianną IP: *.chello.pl 04.04.08, 21:55 identycznie (jeśli można tak powiedzieć)zdrabniamy Mariannę: Mania, Marianka (Konstanka), Mariania (Konstania))))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Do pary z Marianną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 23:55 Oj... jak dla mnie troszke za slodko sie zrobilo za podobnie w tym kontekscie. Nie przeszkadza mi imie na "M" z nazwiskiem na "W", co zreszta w waszym przypadku juz funkcjonuje Dlatego dla mnie Michalina z Marianna brzmi mniam Odpowiedz Link Zgłoś